Precious og Croque

Var i Grand at se Precious i går og hapsede lige en toast eller en croque, som franskemændene ynder at kalde den. Desværre havde de ikke en croque madame (skinke og ost med spejlæg på toppen), men denne er monsieur med skinke og ost til 50 penge, var helt i orden. God skinke, smurt med sennep og en fin lille salat med nogle lækre grillede artiskokker on the side. Grand har også en dagens quiche, der også ledsages af salat, for 55 kr.

Precious var absolut seværdig. Brutal og modbydelig, men egentlig også sød og sjov. Dens glimt af noget bedre og ‘happy ending’, kan måske (og er vist blevet) kritiseres for at være typisk amerikanske, men helt ærligt så passer det mig godt. Jeg vil hellere se en fighter, der kæmper sig op mod alle odds og som møder medmenneskelighed og næstekærlighed, end den mere europæiske ‘hele menneskeheden er rådden’-genre (a la Dogville eller for nyligt Det hvide bånd), der altid hyldes. Dermed ikke sagt at det ikke er gode film, men personligt får jeg mere ud af at man får lidt godt med også.
Nogen af Jer der har set den? Hvad synes I?

(Visited 247 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

2 Kommentarer

  1. For dem der ikke har set filmen: Spoiler alert!Jeg havde ikke så mange problemer med slutningen (overraskende nok, eftersom jeg normalerweise klart er til den onde, europæiske not so happy ending.) Men der blev øst liiidt for meget op på problemtallerkenen i mine øjne. Jeg mener, SKULLE hun absolut få aids også?! Stakkels pigebarn.Skal ind og se Invictus på onsdag, som jeg husker, at du roste? Og skal så ha hapset Hurt Locker og Inglorious Bastards (ja, mob mig gerne for ikke at have set den endnu, men den kom ud i bio, da jeg var på Hawaii!)på dvd inden oscarsøndag. Og hurra for den i øvrigt!

  2. Jeg så den i søndags (også i Grand) og er faktisk meget enig med dig. Især omkring happy ending – jeg bliver så irriteret når film ender pludseligt (og dårligt)… Dog synes jeg Precious var en smule langtrukken (men det kan også skyldes at jeg sad med voldsomme tømmermænd!)