Frederiksbergguide part II

Så kommer anden del af mine Frederiksbergfavoritsteder. 1’eren er lige her. Der kommer i al tilfælde også en 3’er for er slet ikke færdig endnu og måske bliver jeg nød til at udvide med en 4’er.
Men tror dog at jeg holder en lille pause med Frederiskberg for nu. Vil i stedet kaste mig over min førsteelsker Amager :)

Men her er i al tilfælde endnu en dosis Frederiksberg.

Værnedamsvej og Tullinsgade

Har faktisk aldrig spist her, så det er ikke en anbefaling, men er ret vild med den kitschede facade…

Hvis man craver Frankrig, men ikke har råd til en tur til byernes by, er Værnedamsvej i almindelighed og Viggo i særdeleshed the place to go. Masser af fransk caféstemning, for prisen på en café au lait.
Den franske skole ligger lige ved siden af, så man kan næsten ikke undgå at overhøre lidt fransk når man bevæger sig rundt på Værnedamsvej.

Mere Frankrig; Les Trois Cochons, der er alletiders restaurant. Og med 3 retter for 200 kr. (og det er virkelig lækker mad) er det jo også næsten SU-venligt, i al tilfælde til en speciel lejlighed.

Er så vild med sådan nogle grene med knopper på, vanvittigt smukke og så holder de i lang tid.

Nu er Summerbird jo ikke særegen for Frederiksberg, men da de havde et skilt med kloge ord på gaden, kom den med alligevel. Deres hvide flødeboller med lakrids, passion og hindbær er i øvrigt to die for.

Thiemers Magasin i Tullinsgade. Her vil jeg gerne bo…

Gult gulv, gode magasiner …

…kaffe, mummikopper…

… og masser af litteratur, der enten allerede står i min egen bogreol eller gerne måttte…

… og finurlige bøger til inspiration. Helt ærligt hvad mere kan man forlange??

Ved siden af Thiemers ligger Hansen og Jensen…

… de har de skønneste japanske indretningsbøger. Og et imponerende udvalg af Moleskine.

Og så tilbage til Værnedamsvej. Til Granola nærmere bestemt, er lidt forelsket i det sted.

De har lækkert bagværk, friskpressede juicer, morgenmad (hele dagen :D), sandwich, salater, milkshakes, kaffe…
…og denne her æggemuffin med skinke og ost, som jeg er ret stor fan af.

Den ser måske ikke ud af meget, men mætter storartet…
… men derfor kan der jo godt være plads til en lille blåbærcupcake ;)
Gammel Kongevej mellem Alhambravej og Værnedamsvej

Hos B.APS har de masser af Vanessa Bruno, smykker fra Fashinology, de lækreste øko-duftlys (er helt syg med det med kokos og citron), Tom Ford solbriller og meget andet.

En af mine favorit helsekostforretninger. Den ligger stort set lige overfor min gamle skole, så har frekventeret den i mangen et frikvarter, når den skulle stå på lakridsrødder og ‘sundt’ slik i stedet for kanelbrød, kakaomælk og hvad der ellers var in af snask dengang.

Yndlings-Frederiksbergbutik! Period!

Nué har ALT, hvad mit lille hjerte begærer, mere eller mindre. Alexander Wang, Marc Jacobs, Givenchy, Acne, Rika, 3.1 Philip Lim, Fnubbu (laver altså noget vildt pænt strik), ja og meget mere. Hvis du ikke bor i nærheden har de såmænd da også en læks netbiks.


Er ret glad for Egefeld øko-supermarked. Altså hvis man bare havde råd til at gøre alle sine indkøb dér… Godt at Netto og Føtex efterhånden har så meget øko-basis, så kan man altid supplere med lidt ekstra fra en biks som Egefeld (hjemme på øen er jeg glad for Pure Green, på Bryggen).

Det blev en ordentlig omgang Frederiksberg :)

Værnedamsvej er uden sammenligning min yndlingsgade i København. Selvom Amager er min yndlingsbydel, ville jeg ikke tænke mig om to gange hvis jeg blev tilbudt at bo på Værnedamsvej/i Tullinsgade. Der er sådan en dejlig lidt mast stemning og iblandet franske børnestemmer, masser af gode butikker/caféer og at man befinder sig super centralt til alting, gør det altså til lidt af et Nirvana for mig.

Så hvis du lige står med en lejlighed (gerne med badekar og altan) dér, som du vil af med for en slik, så skriver du bare.

God fredag til Jer!

(Visited 1.026 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

9 Kommentarer

  1. Er helt enig i ovenstående!!!! Måske du kunne lave en lille tips-og-tricks-guide til alle os andre amatør-fotografer. Det ku' være så godt :)

  2. Kan desværre ikke hjælpe med lejlighed inkl badekar og altan på Værnedamsvej… men bortset fra det: fine billeder. Og godt med lidt inspiration. Noget helt andet – kan huske, at du købte nye briller fornylig – kan du anbefale din optiker? Er nemlig på brillejagt, og er gået lidt kold…*suk* :o)/Hald

  3. Tee Sea – Thank you ;)Anonym – Tak og det skal jeg da overveje.Brigitte – Ja afsted til Frederiksberg :)Hald – æv mht. lejlighed, hehe. Min optiker er såmænd bare Synoptik i Amager Centret. Køber i Synoptik fordi det også er her jeg har kontaktlinseabonnement. Havde jeg ikke kunnet finde noget dér, var jeg taget til Poul Stig på Strøget (lige ved Bernikow Gården overfor Magasins blomstertorv), de har så mange flotte briller!

  4. Super guide – altid spændende at se byen fra andres øjne – der finder man altid de gode gemte steder som man ikke ville have fundet før. :)Når nu du også er Amagerkaner laver du så ikke også en guide til Amager? ;)http://scarlettswonderland.blogspot.com

  5. Fine billeder !
    Bor i Tullinsgade og skal leje vores lejlighed ud, ville jo være helt perfekt hvis jeg måtte linke til den guide du har lavet til området ?