Look of the day (well a week ago): Last of Lanzarote

shorts Massimo Dutti// heels Stella McCartney// jacket H&M// sunglasses Rayban// sweatshirt True

Havde lige endnu en Lanzarote outfitpost gemt (eller snarere glemt) i ærmet. Undskyld at det blev sådan en billedspam, er sygt dårlig til at vælge og da de er taget i solnedgangen synes jeg der var mange flotte. 
Er det fedt eller skidt med mange billeder til en outfitpost? Tænker selv at det jo netop er det, der er cool ved blogmediet, at man kan poste løs uden at det koster sider osv. som i et magasin. Men selvfølgelig er det også godt at kunne begrænse sig… hmm, nå lad mig endelig høre jeres mening ;)
Har lige en lille note. Noget jeg faktisk har tænkt mig at skrive et længere indlæg om på et tidspunkt. Meget af mit tøj og mine ting er ‘gamle’, altså ikke nødvendigvis vintage (dem er der selvfølgelig også mange af), men ting jeg har haft i mange/flere år.
Tror af og til man som modeblogger nemt giver indtryk af, at man har noget nyt på hver gang, men det er altså ikke nødvendigvis tilfældet.
Jeg har ‘samlet’ på tøj, sko og tasker siden mine tidlige teenageår (hvor jeg også gjorde mine første store og dyre taske/sko køb) og meget af det har jeg stadig og bruger i dag.
Jeg køber af og til dyre tasker eller sko, men til gengæld har jeg så ‘kun’ købt 5 tasker (som er købt over en periode på knap 10 år. Mange af mine sko er købt på eBay og Yoox og er brugte/sidste års model.
Jeg går absolut ikke ind for brug og smid væk mode, men vil hellere gøre ‘investeringer’ jeg ved holder kvalitets og stilmæssigt i mange år frem.
Nu skal det på ingen måde komme til at lyde helligt, for selvfølgelig springer jeg også på highstreet-trends, gør fejlkøb etc., og det sikkert i langt højere grad end den almene pige på min alder. Men jeg prøver at blive bedre til at købe rigtigt, til at tænke over mine køb (hvilket kan være svært, for jeg er vældig impulsiv) og til at sælge det videre jeg ikke får brugt.
Tøjproduktion sviner helt ufatteligt meget, så selvom en bluse kun koster 40 kr. så er den måske dyrere i et bredere perspektiv, især hvis vi river tre ned af hylden, ‘fordi den alligevel er så billig’ – og senere smider den ud fordi den blev grim i vask (igen, fordi den ‘jo alligevel ikke kostede noget’).
Dermed ikke sagt at vi skal stoppe med at købe highstreet (hvilket jeg jo heller ikke bestemmer, det er bare min uforbeholdne mening), men at man skal tænke sig om en ekstra gang også selvom det er billigt. Ville du købe den samme bluse hvis den kostede 500 kr?
Nå, nu blev det en ordentlig omgang alligevel, men det er noget jeg har tænkt en del over, så der kommer nok mere endnu ;) Medmindre I synes det er helt skrækkeligt at høre på mit præk, hehe…
Nu skal jeg ud i solen at drikke øl og hygge til Distortion på Vesterbro, med mine søde veninder.
Håber at I får en rigtig dejlig fredag,
Klem
Just had one last outfit post from Lanzarote that I had completely forgotten. Fortunately the sun is finally shining here in Copenhagen as well, so I don’t miss La Santa to much. 
I wish you all a very merry friday ;)
(Visited 267 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

 1. Hej EmilyJeg synes absolut ikke at det gør noget med en masse fine billeder til outfitposts.. De illustrerer jo alle sammen forskellige stemninger/detaljer, så dem må du ikke gemme væk :o)Ang. de miljømæssige konsekvenser ved "det kan jo bare smides væk"-tendensen, så vil jeg da meget gerne høre mere… Det ville forhåbentligt skabe lidt debat, hvilket ville være ret sundt, da det er noget som i høj grad kan påvirkes af bl.a. blogmediet. Jeg er selv super dårlig til at købe dyrt, fordi jeg desværre er god til at gøre fejlkøb, men det handler nok bare om at være mere kritisk når man shopper dyrt, og tænke over hvad det giver én på længere sigt. Skriv endelig mere.. jeg deltager hvert fald gerne i debatten :obGod weekend!/Belinda

 2. Hej Emily,Jeg kan også godt lide de mange billeder. Det giver bare inspiration!Med hensyn til tøjforbruget, synes jeg det er en super vigtig og god ting du tager op! Jeg er selv afhængig af highstreet, men tænker en del over forbrugsperspektivet, da jeg har en meget miljøvenlig far. Jeg synes det er en vigtig pointe at bringe på banen i blogosfæren – hvem ved – måske kunne vi alle hjælpe miljøet lidt igennem længere varende køb?Tak for en god blog!- Kirstine

 3. Kathrine kunne af mystiske årsager ikke kommentere på dette indlæg og har i stedet kommenteret på det nedenfor.Synes dog at hendes gode kommentar hørte med her, så har lige tilladt mig at publicere den endnu en gang, på rette hylde ;)Kathrine sagde …jeg kan ikke kommentere det indlæg efter det her, så tog den næste i rækken (;1. super lækker salat! uhm det ser virkeligt lækkert ud..2. jeg ELSKER dine kirsebær sko, wauw3. jeg har ikke noget imod billedespammingog sidst men ikke mindst 4. jeg gir' dig fuldstændig ret med din tænketank.. jeg går meget op i miljø (og har faktisk valgt at blive vegetar pga. af det), så jeg blev helt glad når man læser at det ikke kun er en selv der tænker sådan.. men man kan stadig ikke lige lade hver med at købe den trøje, for den er jo billig ikk'? (;4. JUN. 2010 13.28

 4. Vil bare indtil nu sige tak for jeres kommentarer, skal nok svare ordentligt i morgen. Så dejligt at I gider bruge tid på at komme med feedback! Nu står den på gadefest ;)

 5. Hej EmilyJeg er helt syg med de sko! Wow hvor er de flotte!!! Hvor kan jeg erhverve mig et par?Kh Ida

 6. Iiih nogle fine stilletter du har!! love them (:Jeg er meget enig i kommentarene til din "miljøsnak," så vil ikke gøre det store ud af det, da der bare vil komme til at stå det samme;)Er også vild med flere end et billede til outfitposts, det er fedt at se detaljer, baggrund m.m.!/GunillaPS. Lækker blog, den er endda ret ny for mig(: (:

 7. Hej Emily,Fine billeder.Jeg synes det er en virkelig god og relevant debat du sætter igang her. Som jeg før har givet udtryk for her på bloggen, foretrækker jeg et 'stilfokus' på modeblogs frem for et 'forbrugsfokus'.Det er ikke fordi jeg er hellig – jeg bliver også fristet og køber highstreet. Men jeg har, uden egentlig at få sat helt konkrete ord på det, gået med præcis de samme overvejelser som dig.Vi bør nok tage mere ansvar for vores (over)forbrug – ikke at det skal skæres helt væk, men måske prioriteres mere. Det forsøger jeg i hvert fald selv – selvom det til tider er svært, når der findes så mange fine ting at købe:)Men jeg må indrømme at det er meget sjældent mine highstreet køb får samme affektionsværdi hos mig, som de lidt dyrere ting jeg måske har overvejet lidt nøjere.Tak for en altid god og inspirerende blog./Sidsel

 8. Jeg elsker, at du har så mange billeder med, sålænge de er gode, som de jo er, så er det tip top :) og nøj de sko, de er simpelthen så fine!

 9. Wauw, det første billede er virkelig perfekt, og så er det nogle utroligt søde sko du har fået fat i der (:Jeg synes faktisk det er rart med mange billeder (alt med måde ikke?) så man ligesom får flere vinkler på et outfit, hvis der er noget specielt over det, men den holder måske ikke helt hver gang :bDet er en af mine ynglings ting ved blogmediet, at man får mulighed for at komme ud med sin holdning, og i dit tilfælde endda til en pæn slat mennesker, så det synes jeg da bare at du skal blive ved med (:

 10. Skønt med mange billeder, det er kun med til at give flere ideer til sammensætninger.Et indlæg omkring (over)forbrug ville være super. Vi kan godt holde til en god debat og få rusket op i nogle issues ;)Kh Katrine

 11. Hej ladies,For det første fedt at I gerne vil se mange billeder – og tak for at I skriver det ;)Og også cool, at jeg ikke er den eneste der tænker lidt på forbrug/overforbrug/miljø/investeringer/brug-og-smid-væk etc. det tør jeg godt at skrive lidt mere om så. Har det jo som mange af jer, at det er svært ikke at blive fristet af highstreet'en, så ikke noget hellighed her, men at vi tænker over det er jo en start og så er det bare om at blive bedre til primært at købe genbrug og investere i mere holdbare ting. Nå, men det kunne man jo skrive meget mere om og det agter jeg så også at gøre på et tidspunkt ;)Ida – skoene er købt på Yoox.com og kan man ikke få dem der længere, kan du måske finde dem på eBay ;D

 12. Hej smukke Emily,ELSKER SKOENE! Ang. dine tanker om forbrug og dyre køb, så slår det mig at mange forbinder highstreet-shopping med overforbrug. Jeg køber kun highstreet og bruger 2000kr om måneden på det. Hvis jeg skulle købe dyre mærker, ville jeg knapt have råd til én ting hver måned og når man som mig godt kan lide at have lidt forskelligt at vælge imellem, så ville mit tøjliv blive så trist. Så jeg synes også det er vigtigt, at få det økonomiske aspekt med. Ja, det handler om prioriteter, men hvorfor er det at spare op og købe en ting, bedre end at bruge sine 2000kr på forskellige ting? Jeg sparer op, udover mit 2000krs-tøjforbrug hver måned, men det er til rejser og forsikringer og store regninger. Gør super mange fejlkøb, men prøver ligesom dig at blive bedre til at fokusere på hvad jeg mangler. Det tøj jeg bliver træt af, sælger jeg og det tøj der ikke kan sælges går til folkekirkens nødhjælp. :)Kia.

 13. Hej selv smukke Kia ;)Synes at du bringer noget vigtigt på bane mht. at det selvfølgelig ikke skal ende med at det bliver highstreet'en der bliver syndebuk. Der er intet galt i highstreet i sig selv og du har helt ret i, at det ville blive mere end kedeligt at være tøjtosse, hvis vi skulle spare op til et dyrt kvalitetsprodukt hver gang.At de dyre produkter (som regel) er mere bæredygtige i forhold til deres levetid, er en anden sag. Og der findes selvfølgelig også kvalitetsmæssig ok highstreet, men det er jo sjældent den der er super billig (og sådan ca. hænger tingene jo som regel sammen).Som skrevet er det noget jeg har tænkt lidt over, men ingen tanker eller meninger er på nogen måde på plads, så det er rigtig dejligt med andres input!! Synes ikke det nødvendigvis er bedre at bruge sine 2000 kr. på én ting end på flere, men er bare ikke så vild med den brug og smid væk tilgang, som vi efterhånden har til mange ting, netop fordi de er billige.Og det ved jeg jo at du ikke har, du er flink til at sælge videre og på den måde er det jo langt bedre både ressourcemæssigt og økonomisk.Men mange køber midlertidige møbler i Ikea 'for de er jo så billige at vi bare skrotter dem når vi er trætte af dem', køber 'midlertidigt' tøj, der måske ikke lige er dem, men som alligevel ryger med hjem fordi det er billigt. Præk og afholdenhed er kedeligt og uholdbart, så det er slet ikke det jeg lægger op til. Og hvordan filan skulle man ellers afprøve trends og skeje ud tøjmæssigt hvis ikke det var for highstreet'en ;)Men alt med måde og tænker i al tilfælde selv ofte over hvordan og hvorledes.Er for tiden i gang med at læse Jonathan Safran Foers bog "Om at spise dyr" og i den behandler han hvordan kødproduktion er en af de største miljøsyndere. I stedet for at skrive at vi alle sammen skal blive vegetarer nu, så opfordrer han i stedet blot til at vi spiser et måltid om ugen uden kød. Frokosten onsdag eksempelvis, som ingen alligevel vil savne. For hvis alle gør det, så betyder det alligevel en hel del.Og tror at jeg tænker lidt det samme mht. vores tøjindkøb. Hvis vi nu bare undværer den der t-shirt som vi egentlig ikke er helt vilde med alligevel, men bare køber fordi den er billig, så rykker det nok også lidt.Ja, som skrevet, intet er endnu helt gennemtænkt, men dejligt at kunne dele mine tanker her. Og få input fra dig og de andre (gotta love blogging :D). KlemEmily

 14. Hej Emily.Hvor er jeg glad for at læse dit indlæg – efterhånden troede jeg faktisk at jeg var den eneste i blogsfæren, der prioriterer ligesom dig, Dengang jeg gik i gymnasiet, brugte jeg stort set alle mine penge på highstreet. De fleste af tingene fik man kun brugt 1-2 gange, og så lå de ellers og flød. Det fik mig til at gentænke min måde at bruge på på, for når jeg sparede sammen til lidt dyrere køb, værnede jeg om det på en helt anden måde. Resultatet er at de sidste 3,5 år har kun jeg købt 1-2 dyre ting om måneden – og nu har jeg en ret fantastisk garderobe… Mit tøjbudget ligger også omkring de 2000 som Kia, så det er med at holde øjne åbne, revse Trendsales, Ebay, lagersalg, udsalg og secondhandforretninger. Jeg ejer faktisk kun 5-6 ting jeg har givet fuld pris for. Det betyder også at man vælger med omhu, og tvinges til at vælge den man bliver mest glad for. Min garderobe er ikke særligt stor, men jeg knuselsker alle mine ting ligeså meget som den dag jeg købte dem. Faktisk har jeg i sidste uge købt en bluse fra Gucci, som jeg fra 2006, som jeg har ledt efter lige siden. Og jeg synes stadig den er smadderflot. Husker også en meget smuk asymmetrisk sort kjole, der blev vist i Costume i foråret 2002 af Sarrie Bare. Den tænker jeg stadig på!I like you – and loooove the shoes!