Daal og Naan


Der er næsten intet der er så efterårsagtigt som suppe. Denne her er god, sund, nem og billig. Win win win.

Daal –
2 dl gule linser (jeg snød dog og brugte røde)
1 dl løg i tern
1 tomat i tern
2 tsk salt
1 tsk chilipulver
1/4 tsk gurkemeje
1 tsk garam masala
olie til stegning
1/2 l vand
1 dl friskhakket koriander

yoghurt

Linserne renses, skylles og lægges i blød i en times tid. Tomater, løg og krydderier blendes og steges gyldne i olie. Tilsæt linserne og lad det simre i 5 min. under låg og tilsæt så 1/2 l vand.
Koges igennem til linserne er møre – yderligere vand tilsættes efter behov.

Server med yoghurt, frisk koriander og naan.


Naan –
8 dl hvedemel
2 tsk salt
2 dl mælk
1/2 pk gær
2 spsk olie
1 dl yoghurt naturel
evt. en tsk løgfrø (jomfru i det grønne)
smeltet smør til pensling
evt. frisk koriander at drysse med

Lun mælken og rør gæren ud heri.
Hvedemel og salt blandes i en stor skål og æltes herefter sammen med de øvrige ingredienser, til dejen er smidig og glat.
Dæk dejen til og lad den stå lunt mens den hæver 1 times tid. Tænd ovnen på 225 grader.
Drys mel på bordet og ælt dejen godt igennem, før den deles op i 4-6 boller.
Rul hver bolle ud i en rund eller oval form på ca. 1/2 cm’s højde.
Bages på midterste rille i ovnen i 5 min.
De varme naan-brød pensles med smør og drysses med koriander lige inden servering.

De blev forbløffende gode, ca. 10.000 gange bedre end dem man køber og det var easy peasy!

Det var vores søndagsmiddag. Hyggelig at lave og lidt anderledes. Begge opskrifterne er fra en af mine yndlingskogebøger: “Mit pakistanske køkken” af Rushy Rashid.

(Visited 2.781 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

5 Kommentarer

  1. Hej emily. Jeg har taget billedet af det naanbrød du har lavet, og brugt det i et indlæg på min blog. Jeg håber det er okay, og jeg har selvfølgelig linket tilbage til din blog!

    xx