Hverdagstings-irritations-listen

Selvom jeg for det meste er en happy camper og sætter en ære i at være optimistisk, er der altså virkelig nogle ting, der kan bringe mit pis i kog. Nu tænker jeg ikke børnemishandling og krig og sådan noget virkelig forfærdeligt noget, bare de der helt almindelige hverdagsting, der irriterer en grænseløst.

Her kommer min hverdagstings-hadeliste (ikke at forveksle med Trines alt for seje mandags-hadeliste) i ikke-prioriteret rækkefølge.

 • Hårlak, forstår slet slet ikke hvad det skal gøre godt for. Det gør jo bare hår stift og tørt?
 • Røræg lavet af pasteuriserede æg, det smager rædselsfuldt! Skulle du være i tvivl, så er det når det er grynet og smager lidt sødt. Tag jer sammen brunchcaféer!! Æg skal komme ud af en skal – ikke en dunk.
 • Folk der tager læsestof med på toilettet og siden lægger det tilbage på køkken-/sofa-/spisebordet. DET ER ULÆKKERT! Hvis det først er røget på lokummet, så må det blive der (eller blive smidt ud).
 • Fyre der lægger an på en i byen ved at sige noget nedsættende. Sidst måtte jeg høre på meget dumme ting om mine briller og bagefter kunne klovnen ikke forstå, hvorfor jeg ikke ville tale med ham. Stop nu det der ‘The Game’ pis og vær’ lidt søde i stedet.
 • Folk der rykker i deres hunds snor/halsbånd. Eller endnu værre, giver deres hund kvælerhalsbånd på. Nej, dens hals er ikke lavet af galvaniseret stål og jo, den kan også få whiplash (den kan bare ikke sige det).
Hov, nu lyder jeg som en der har haft en rigtig dårlig dag, det er slet ikke tilfældet (men mere om det i morgen). Af og til er det bare rart at få luft :)
Hvad irriterer jer??
(Visited 287 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

27 Kommentarer

 1. Nogle gange er det bare så lækkert at komme ud med lidt irritationer :-) Og kan specielt nikke genkendende til den med røræggene – meget mystisk og ikke særlig lækkert koncept. Det irriterer mig når folk snupper en parkeringsplads som jeg holder og blinker ind for at tage. De kan jo godt se at jeg holder der!!! Og ja, det er sket i dag :-)

 2. Hehe, det er helt okay med noget udlufting en gang imellem;)Noget af det jeg kan blive træt af er, når folk konstant og hver dag skal blande sig i småligegyldige diskusioner mellem andre.. Han (ja, det er én bestemt jeg kender der gør det) skal ALTID blande sig i vores andres samtaler, hvad end den handler om… og han ku være ligeglad, han får alligevel intet ud af det!!Nå, der kom også lige en dårlig-dag-lignende kommentar fra mig :) Det er heldigvis ikke tilfældet for mig idag:)Go dag/aften!/Gunilla

 3. eller folk der giver hunde stød halsbånd på!! måske de skulle overveje at prøve det selv.

 4. Egoistiske-, overdrevet nærige- og overdrevet sarte handlinger og/eller udtalelser. Det irriterer mig også lidt når folk spørger om vildt basale ting, som kan opklares på to sekunder ved hjælp af google hehe. Og når min veninde låner min mac, at hun så ikke tænker på, at der altså er en roterende harddisk indeni, så man ikke lige skal "smide" rundt med den og generelt når folk ødelægger mine ting, fordi de ikke passer ordentligt på hehe :P Årh bliver helt sur af bare at skrive det her, må da vist lige spise en sukkermad ;)

 5. Folk, som ikke holder sig for munden når de hoster. Jeg kørte bagved sådan en fætter forleden, og måtte holde vejret i frygt for at blive smittet med SARS eller hvad han nu end fejlede!

 6. Kan også godt nikke genkendende til flere af dine, men ikke den sidste.. Hvorfor mener du, at man ikke må trække i snoren? :) Håber ikke det irriterer dig, at jeg spørger hehe, vil gerne høre din holdning :)

 7. Hehe, elsker når man lige kan afreagere på den her måde :) Jeg kan kun give dig total ret i det der med nedsættende scorereplikker fra fyre – what the hell???? Siden hvornår er det blevet attraktivt? Og hvad fa**** er der så mærkeligt i, at man på ingen måde gider tale til dem bagefter?! Ooh my! Yay, så fik jeg også lige afreageret :) Tak for en fab blog i øvrigt, med fab billeder/inspiration!

 8. Hehe… jeg er vist ikke alene om at blive lidt irriteret af og til, sådan er det vel nok. Selvom jeg af og til også kan blive lidt irriteret på mig selv over at blive irriteret over småting ;)Louise – hahaha… er meget enig, men fint formuleret, fik mig en god griner :DKatrine – Tænkt eksempel: Tag selv et halsbånd på, sæt en snor i og få en til at rykke hårdt i snoren. Jeg vil selvfølgelig ikke råde dig til virkelig at gøre det. Bare forestil dig det. Du kan sikkert allerede mærke kvælningsfornemmelserne og hvor ondt det gør og hvor ubehageligt det er.Det er altså ikke anderledes for en hund. Den har ikke en anderledes mere hårdfør eller ufølsom hals.Den har også nakkehvirvler, der er forbundet til rygsøjlen og den kan også få skader på denne. Rigtig mange hunde går faktisk rundt med skader på nakken og ryggen og har alle mulige uheldige følger deraf (bl.a. dårlig adfærd eller de trækker endnu mere for at komme væk fra smerten), men de kan ikke sige det til nogen.Hvis man har en hund der trækker i snoren, må man enten lære den at lade være på en fornuftig og human måde eller anskaffe en rar sele – hunden vil stadigvæk trække, men presset ligger nu på brystet hvilket er langt mere skånsomt (for hunden, ikke for ejerens arm, hehe). ;)

 9. Emily, du skal skam ikke hverken undskylde eller forlare dig, bare fordi du er et menneske der, som alle andre, lige skal have luft en gang imellem! :)Egoisme i alle former samt Janteloven kan og vil altid irritere mig. Et par eksempler:- Netto. Én kasse åben. Lang kø. Endnu en kasse bliver omsider åbnet. Dem der står BAGERST i køen styrter over til den anden kasse. UUH!!!- Bussen. Alle sæder optaget af en enkelt person, som gerne sætter sin taske/poser ved siden af sig, og bliver åbentlyst irriteret over at skulle flytte dem, fordi du også gerne vil sidde ned. UUH!!!Eller denne her, som min gamle klasselærer engang beskrev:- Bussen igen, ca. 1950. Stort set tom, bortset fra én enkelt passager. Du stiger på, sætter dig ved siden af personen og i begynder helt naturligt straks at sludre om løst og fast. Bussen, 2010. Alle sæder optaget af én enkelt person, bortset fra et enkelt tomt sæde HELT bagerst i bussen. Hvilket sæde vælger du at sætte dig på?

 10. Ah okay, tak for svar. Uden at være hundeekspert tænker jeg også lidt.. hvis hunden har grundtræningen iorden, trækker den vel heller ikke i snoren? Eller gælder det kun i hesteverdenen ;)

 11. Jacob – Enig. Kan godt lide folkeskolelærerens eksempel, det giver stof til eftertanke ;)Katrine – nej præcis :) Så folk skulle hellere træne deres hund på en ordentlig måde til at begynde med i stedet for at kværke den. Folk glemmer bare tit, at de skal lære deres hund tingene fra bunden af og forventer i stedet at de bare kan det… Det er egentlig nok især det der irriterer mig :)

 12. Racistiske og homofobiske udtagelser. Ud over det; min computer, lektier og forsinkede busser. Men det er weekend imorgen, og det holder humøret oppe! Juhu ;-)

 13. Det der kan irritere mig mest pt er psykopat billister som kører ca. 10 cm. bag én på motorvejen f.eks.( skal lige siges at jeg altså kører de 110 km/t man må :D) Jeg tror altid jeg skal dø og jeg fatter ikke hvad det skal til for, de kan bare overhale mig i stedet.

 14. Bilister som ikke kommer med over i et lyskryds og så ender med at holde midt ude i lyskrydset, så ingen andre kan komme forbi. Bilisten i bilen er som oftest fuldstændig ligeglad.Faktisk er bilister bare generelt irriterede. Skrid med jeres forurenende larmende kasser!Folk i supermarkeder – både i forhold til opførsel, men også indkøb. Irriterer mig også grænseløst hver gang jeg ser folk smider mad ud eller en DF'er IGEN udtaler et eller andet HJERNEDØDT!Ok. Så hvis vi alle cyklede, købte økologisk, spiste mindre (eller intet) kød, tænkte mere på bæredygtighed og medmenneskelighed, så ville verden være et meget bedre sted at leve.Og jeg ville ikke være så pisse irriteret hele tiden :D

 15. Underlig ting at hade hårlak? :)Jeg bliver SÅ irriteret over folk, der smasker, og folk, der trækker vejret højlydt gennem næseborene. Der er ikke noget værre, end at sidde ved siden af en i bussen, hvor man kan høre, hver gang han hiver luft ind og ud! Eller en som hører høj musik på sin ipod/mp3, så vi andre i bussen også får lov at høre det.Kan heller ikke klare, når folk lader vandhanen løbe mens de børster tænder eller fordi "så er det nemmere at tisse" eller mens de barberer sig, så de ikke behøver tænde og slukke vandhanen, hver gang de skal skylle skraberen. Kan ikke lide tanken om, at vandet ikke rører ved noget og derfor ikke bliver brugt til noget nyttigt – "vandspild" i form af lange brusebade gør mig intet, så længe vandet rører ved noget – ret mærkeligt egentligt..Generelt er der mange ting der irriterer mig, synes jeg, men åbenbart ikke nok til at jeg kan huske det, når jeg bliver spurgt. :)

 16. Hvad irriterer mig IKKE, ej jeg er også overvejende optimistisk, men skulle jeg lave en liste ville den sikkert blive lang ;)Offentlig transport irriterer mig. Når folk har høretelefoner på og skruer så meget op at hele togvognen får "fornøjelsen" af at høre med på dødstechno for fulde hammerDer er mange flere ting der irriterer mig, men nu synes jeg ikke jeg kan huske mere, det er da skørt.. Måske vender jeg tilbage med en ny kommentar ;)

 17. Med fare for at være hende den ulækre: Hvorfor må læsestof ikke komme med ud fra toilettet igen? Mit korpus,som har tilbragt lige så lang tid på toilettet som bogen eller avisen slæber jeg da også tilbage i sofaen eller hen til køkkenbordet?Tilføjelse: Cyklister med cykler uden støtteben, som så bare læner dem op ad andres. Overvej lige, at når jeg er kommet først i netto, så forlader jeg måske også netto før dig – og gider altså ikke at slæbe din cykel væk for dernæst at finde en plads til den, hvor den kan læne uden at genere andre.Og nu fik jeg lige lyst til røræg – fra skal natürlich

 18. En ting er at blive grænseløst irriteret, en anden ting er hvordan man håndterer det.Noget der kan irritere mig, er når irriterede mennesker får en trang til at brokke sig højlydt, måske for at få andre til at "sympati-brokke". Eks: Netto i myldretiden, der er lang kø. Irriteret kunde vrisser højlydt noget om at det er FOR DÅRLIGT/ det ikke kan være rigtigt blabla.. Hold din brok for dig selv, vi er andre der ikke gider være negative! Netto er billigt, og derfor kan du ikke forvente at der er vildt mange på arbejde. "Brokkerne" er også meget tydelige i offentlig transport. Tror også det irriterer mig fordi det er unødig brok på en måde, altså man dør jo ikke af at vente 10 min.

 19. Hahaha… hvor er I gode. Lader til at jeg ikke er den eneste der har brug for luft!Christina – ja, den er jeg vist ret alene om den med hårlakken :) Forstår det bare overhovedet ikke, det gør i al tilfælde intet godt for mit hår :(Louise – hehehe, eller også er jeg hende den top sippede? Men synes altså at det er lidt klamt. Fingrene vasker man jo efter toiletbesøg og det er jo ret sjældent at man lige klasker sin bare r.. op på køkkenbordet/sofabordet efter et toiletbsøg. Ja ja det er selvfølgelig sat meget på spidsen og ja, jeg er lidt hysterisk hvad den slags angår :)Ladybird – good point!

 20. genialt indlæg!! :-) hvor det fedt at læse hvad der irretere folk! Jeg er helt klart på den med at smaske/gumle/synke/ånde tungt.. jeg kan ikke fordrage det.. Og jeg kan tage mig selv i virkelig at køre mig selv op. Og nogle gange ryger det også ud ! "seriøøøøst stop med at SMASK!!!" haha.. gid man bare kunne ignorere det.. Det irreterer mig også når folk tager ting forgivet!! Både generelt eller hvis man har gjort en tjeneste/gave.. Eller når de bare forventer.. Spørg nu bare eller tænk på andre end dig selv først!! Puha.. sikke et udbrud.. Men jeg har også haft en lorte dag ;)www.golddustandbubbles.wordpress.com

 21. Årha, det med kvælerhalsbånd til hunde – min far har købt et til vores gravhund, fordi hun virkelig ikke vil lade være med at trække (og hun trækker viiiiirkelig meget), men det hjælper på ingen måde at give hende halsbåndet på. Og til trods for at min far virkelig elsker den hund overalt på jorden, så forstår han ikke helt, at han ikke skal bruge det. For heller ikke det, hjælper tydeligvis. Så dét er virkelig også en ting der irriterer mig. Arrrgh(Gode råd mod hunde der trækker, modtages forresten gerne ;))

 22. Der er vist noget om at restuaranter ikke må servere rørøg af æg fra skal pga et-eller-andet jeg ikke kan huske nu. Måske er det noget at gøre med, at æggene ikke kommer op på over 75 grader som de skal før man må servere dem. Undskyld, men kan virkelig ikke huske det. Jeg er dog helt sikker, at resturanter og lign. skal bruge pasturiseret æg. :)

 23. Kender det godt!Mine hverdags-hadeting:- Når der sætter sig en foran/bagved/ved siden af/i nærheden af mig i bussen og vedkommende bare ikke lugter særligt godt!- Når folk slæber deres lille chihuahua med ind gennem gågaden, så hveranden menneske på deres vej er ved at træde på dem. Som om hunden får noget ud af det!- Når jeg kommer ind i supermarkedets grøntsagsafdeling og finder flere mugne frugter og grøntsager imellem.- Når andre mennesker ikke viser hensyn i trafikken.- Når andre mennesker køber buræg

 24. Cathrine – ja det er ret sjovt det her :) Og ja, smaskere er virkelig irriterende! :DSofie – stakkels lille gravhundehals :( Måske din far og vapsen skulle gå til hundetræning et rart sted hvor de benytter sig af rare/positive metoder?I bund og grund handler 'gå pænt i snor' træning om at hunden ALDRIG kommer fremad/hen til det den vil når den trækker/snoren er stram, den får altså kun det 'den gerne vil have', når den giver dig det du gerne vil have = går med slap line.Det kræver (hvis ikke man har trænet dette med hunden siden den var hvalp), at man er super konsekvent.Helt simpelt fungerer det sådan her: Så længe linen er slap, går man fremad/lader hunden snuse til det den vil/roser den/giver den godbidder (veksl gerne mellem alle tingene), altså når linen er slap = fantastiske ting sker og hunden får 'det den gerne vil'. Når linen bliver stram stopper man op og/eller går langsomt baglæns (ikke noget med at rykke i hunden, bare tage den langsomt med i modsat retning) = når linen er stram, verden bliver kedelig (for hunden) og der sker ikke noget sjovt/spændende. Når linen igen er slap, kan man så gå fremad igen.Men det her tager tid (især når det allerede er blevet en dårlig vane) og man er nød til at være meget konsekvent og i princippet aldrig lade den få noget ud af at trække igen. Hunde forstår ikke hvis de godt må af og til og ikke andre. De gør egentlig bare det der virker :)Hvis det virker at trække i snoren gør de det, hvis ikke lader de være ;)Christiane – hmm… det vidste jeg ikke… Men der er jo (heldigvis) mange steder der serverer det af rigtige æg?! Er de så nogle banditter? ;)MissMuffin – hov, de kunne også allesammen være på min liste ;D

 25. Kan godt se, jeg er lidt sent på den, men må bare lige give mit besyv med her. Den med avisen med på toilettet, hvorefter den lander på spisebordet er lige i øjet. Det er også en af mine yndlings aversioner, jeg har bare aldrig mødt en ligesindet før. :-) Den med burhønseæggene tilslutter jeg mig også sammen med folk, som kun køber uøkologisk (er der noget, der hedder det?) mælk. Værst er dog forældre, som skubber en barnevogn med den ene hånd og har en smøg i den anden, som de pulser løs på, mens ungen, så kan sidde/ligge og få gavn af røgen også, så ulækkert. Og nu vi er ved barnevogne, mødre som bruger selvsamme køretøj, som om, den er et panserkøretøj, de skal meje alle andre fodgængere ned med. Hadeprodukt: sådan nogle dufthalløjsaer til at sætte i toilettet, så man skyller en lille smule kemikalie ud i miljøet hver gang, man trækker. Et toilet kommer da ikke til at lugte, hvis man udviser almindelig hygiejne og gør rent med jævne mellemrum.