Curly Girl – Products I use

Hermed den lovede oversigt over de produkter jeg bruger i forbindelse med Curly Girl Metoden. Og jeg bruger selvfølgelig langt fra dem alle på en gang. Tænkte bare, at jeg lige så godt kunne tage alle dem med jeg har prøvet og er glad for. Jeg har også bedst erfaringer med at rotere lidt mellem forskellige produkter, i stedet for at bruge de samme hver gang jeg vasker hår.

 1. Conceived by Nature Rosemary Shampoo, uden sulfat. Bruger den ca. 2 gange om måneden. De har også en fantastisk balsam. Kan købes hos horsecare.dk
 2. Jason Naturals conditioner. Der er mange lækre, mine favoritter er den med kelp og den med lavendel. De fleste er uden silikone.
 3. Bed Head Moisture Maniac balsam, uden silikone.
 4. Lavera Rosen Balsam. Også god som leave-in/styling. Kan fås i de fleste helsekostforretninger (også på nettet).
 5. Wella Enrich hårkur. Godt nok med silikone, men en af de bedste hårkure jeg har prøvet. Fås hos frisører og både til fint og groft hår.
 6. Joico K-Pak hårkur, super genopbyggende hårkur, uden silikoner.
 7. Kokosolie, bruges som hårkur, men skal i INDEN man vasker håret. Evt. allerede om aftenen (ikke for meget). Vask ud med shampoo eller balsam. Er også lækker som kropsolie.
 8. Joico Curl Definer. Styling, der aktiverer, fremhæver og definerer krøllerne. Jeg bruger den kun af og til, men det er en af de bedste ‘krølle-cremer’ jeg har prøvet. Bruges i håndklædetørt hår.
 9. Bumble & Bumble Defrizz. God lille shine og anti-krus og en af de eneste jeg har fundet uden silikone.
 10. Styling fra John Masters. Elsker ALLE deres produkter og skulle jeg vælge én serie ville det blive John Masters! Avocado Lavender Conditioner er genial. Her er det Hair Pomade, der er god til lige at have med i tasken til at lægge krus ned og fugte håret, Shine On, den bruger jeg mest som gele i vådt hår til at kramme det op med, og Dry Hair Nourishment & Defrizzer, der er et rent olieprodukt, bruger den som shine, primært i tørt hår.
 11. Mandelolie, kan fås i Matas og helsekost. Bruger den både som shine i tørre spidser og som ‘natcreme’ til håret. Synes især håret har brug for lidt ekstra nu i frostvejret.
 12. Kameliaolie, kan fås i helsekostforretninger. Bruges ligesom mandelolie.
 13. Schwarzkopf Essensity Styling Juice. Jeg sprayer den primært i tørt hår og krammer det så op, for at friske krøller op inden man skal ud om aftenen eller en morgen hvor man ikke har vasket hår. Er let varmebeskyttende og er egentlig lavet til at bruge inden styling.
 14. Schwarzkopf Essensity Smoothing Cream. Styling til tørt hår. Perfekt kombination af voks med meget let hold og shine. God til at samle spidser.
 15. Klorane Shampooing à sec. Tørshampoo/hårpudder. Til øget volumen og tekstur. Eller hvis håret trænger til en lille opfrisker.
 16. Schwarzkopf OSIS+ Shine Duster, den kendte Dust It’s skinnende lillesøster. En af de sjoveste shines jeg har prøvet og den fedter ikke.

Det var jo en frygtelig masse produkter.
Her kommer lige eksempler på 3 rutiner, så I får et bedre indtryk af hvordan og hvorledes.

 • Vasker hovedbunden ved at massere med fingerspidserne med Jason Naturals balsam. Skyller grundigt ud. Påfører samme balsam i længderne og friserer med en bredtandet kam og/el. fingrene. Skyller ud. Presser let vandet ud af håret med et håndklæde – gerne i krammende bevægelser opad. Påfører Joico Curl Definer ved at kramme det ind i håret med opadrettede bevægelser. Tørrer med en softstyler/diffuser. Afslutter med lidt John Masters Dry Hair Nourishment & Defrizzer.
 • Putter kokosolie i længderne og lader det sidde 10-20 min. inden jeg går i bad (så kan man ordne fødder el. lign. imens). Vasker håret med Conceived by Nature Shampoo. Skyller grundigt. Kommer Moisture Maniac fra Bed Head i hele håret og friserer det med en bredtandet kam. Skyller ud. Presser let vandet ud af håret med et håndklæde. Krammer John Masters Shine On i med opadrettede bevægelser. Lader det lufttørre.
 • Vasker hovedbunden ved at massere med fingerspidserne med Lavera rose balsam. Skyller grundigt ud. Påfører Joico K-Pak i længderne og friserer med fingre/kam, mens det sidder og virker. Skyller ud. Presser let vandet ud af håret med et håndklæde. Sprayer Essensity Styling Juice i og krammer op. Tørrer med softstyler eller ruller om to fingre og fastgør med clips og lader tørre for ekstra defineret krøl. Afslutter med Pomade fra John Masters for glans og samling.

Medmindre andet er nævnt køber jeg mine produkter hos Lookfantastic eller HQhair.
Husk at både metoden og produkterne er dem der virker for mig (og mit meget lange, grove og tørre hår), men ikke nødvendigvis for dig/jer :)
Det gælder vel i bund og grund om at finde ud af hvad der virker for en selv, men det kan jo ofte være inspirerende at høre om hvad andre gør og så plukke det ud man selv kan bruge.

Alletiders opskrift på hjemmelavet hårkur findes lige her.

Some of my favorite hair products. I – more or less – follow the Curly Girl method, therefore I don’t use shampoos and if I do it’s the sulfate free from Conceived by Nature. I like my conditioner free from silicone as the ones from Jason Naturals, Conceived by Nature, John Masters and Bed Heads Moisture Maniac. As for styling I’m very keen on everything by John Masters and Schwarzkopf Essensity. Last but not least i like using natural oils as coco, almond and camellia as a treat or a few drops for added shine.

(Visited 8.143 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

36 Kommentarer

 1. AnjaPN – så lidt ;)Lisbeth – Hvis man skal gøre det rigtigt, skal man drysse lidt ud i håndfladerne og så gnide dem sammen til man nærmest får en creme (det er derfor jeg synes den er så skæg, tryllepulver… er lidt et barn) og så fordeler man den bare som alm shine. Har dog også haft held med at drysse den forsigtigt (!) i håret og så ruske rundt i det bagefter. På den måde virker den som en mellemting mellem hårpudder og shine, synes jeg.Held og lykke :)Mutti – tjek! Klem igen

 2. Jeg er virkelig imponeret over at du tager dig tid til at skrive alt dette om de rutiner du har (thumps up!!). Læser det med stor glæde, da jeg konstant søger efter inspiration til mit hår. Jeg har også fald i mit hår, så det kunne være spændende at prøve nogle af de produkter og rutiner som virker for dig. Er nok mest overrasket over, at du til tider ikke bruger shampoo, men det handler jo bare om at finde det der virker – og har slet ikke tænkt over det med sulfat og silikone i produkterne…Men nu vil jeg forsøge at putte lidt olie i håret (jeg har en jojobaolie, har hørt den også skulle være god), og forkæle mit hår denne snevejrsaften.Tak for et godt indlæg.Mvh. Mette

 3. Fin guide :) Dejligt med inspiration, specielt når man selv har krøller.. :)Kan godt se på mange af de produkter du vælger, passer til dit lækre kraftige hår :) Mit eget klasker sammen af for mange antifrizz/olie produkter :( Men mit er også meget fint og blond.. Trods krøllerne.. John Masters laver også den bedste saltvandsspray :) Ellers bruger jeg Kevin Murphy shampoo og balsam, som også er uden sulfat og parabener :) Jeg prøver nemlig at begrænse mine hårprodukter lidt :) pixeleret.blogspot.com

 4. Lige en anbefaling herfra: En blanding af Citrus & Neroli detangler og Sweet Orange & Silk Protein Styling Gel fra John Masters Organics giver også nogle rigtigt flotte krøller, selv i mit fine, skandinaviske hår. Kan virkelig anbefales!

 5. Jamen det var da så lidt og tak lige over for jeres gode tilføjelser :)Har ikke prøvet de John Masters produkter I nævner, men elsker resten af serien, så de skal da helt sikkert prøves!

 6. Det er et af de bedste (brugbare) indlæg der har været længe her i blogland. Jeg vil helt sikkert prøve nogle af produkterne og jeg glæder mig allerede og er spændt på, om mit krøllede kruset hår endelig kan blive tæmmet :)Tak for inspirationen!

 7. Hej Emily

  Godt nytår!

  Super fedt indlæg, får jo lyst til at købe det hele;-) Der er ikke silikone i Joico Curl Definer vel? Blev bare i tvivl, fordi du skriver at det er den bedste du har prøvet, men alligevel kun bruger den en gang imellem – men du har selvfølgelig også en del at vælge imellem:-)

  Julie

  1. Nope, det er der ikke, men den giver et let hold og det er jeg ikke altid fan af, så derfor bruger jeg den ikke altid :)

 8. Hej Emely

  Lige endnu et spørgsmål;-)

  Du skriver at man kan kende silikoner på at de ender på -one. Nu sidder jeg og kigger på nogle conditioners fra John Masters, og de indeholder noget der hedder ‘gluconolactone’. Hved du om det også er en af de silikoner man skal holde sig fra?

  Tak for al din hjælp!

  1. Hej igen ;)
   Det ved jeg faktisk ikke, den er jeg aldrig stødt på før… mener som regel at John Masters produkterne er ok. Men jeg bruger altså af og til produkter med silikone. For mig handler det mest om ikke at overdænge håret udelukkende med silikone-produkter :)

 9. Hej søde Emily,

  Jeg står og skal have et produkt til at få styr i spidserne og frizz, eller hvad man skal kalde det i mit krøllede hår.. Tror du at pomaden eller defrizzer (John masters) er bedst til at få styr på tørre spidser i fint hår?

  Håber det er ok, jeg skriver på et gammelt indlæg :)

  /June

  1. Undskyld det sene svar og jo det er helt ok du skriver på et gammelt indlæg :)

   Jeg ville nok vælge defrizzer’en til det du beskriver.

   1. Taaak :D Så tror jeg, at jeg vil prøve den, helt forståeligt, du må få tusind spørgsmål om dagen :) Også i en eksamensperiode :)

 10. Hej Emily
  Håber du kan og vil hjælpe mig!! Blev så inspireret af dine fine hårproduktbeskrivelser at jeg straks selv måtte investere og afprøve John Masters produkter. Jeg har tørt hår, som er knapt så langt som, men mere krøllet end dit. Efter vask med Evening Primrose Shampoo For Dry Hair og efterfølgende behandling med Lavender & Avocado Intensive Conditioner fik håret et temmelig pænt antal dråber Dry Hair Nourishment & Defrizzer. Endelig fordelte jeg en pæn klat Shine On i manken. Herefter tørrede jeg som sædvanlig nænsomt med diffuser. Og så….aldrig har mit hår set SÅ mat og touperet ud! De sædvanlige krøller er væk, og mit hår ligner på en prik og føles nøjagtig som et gammelt tottet lammeskind. Jeg tror alle hårskæl stritter lige ud. Har du et bud på, hvorledes jeg alternativt kan bruge produkterne? På forhånd tusind, tusind tak Henriette

  1. Ej hvor mystisk… Det er de produkter mit hår bliver allerpænest af…
   Shampooen kender jeg dog ikke så den skal jeg ikke kunne sige noget om. Prøv evt. at nøjes med Conditioner og olien. Shine on kan godt opføre sig lidt mærkeligt og den skal man lige lære at kende, jeg kan bedst lide den i vådt hår og ikke for meget. Olien plejer jeg at bruge i tørt hår… Håber du får glæde af tingene alligevel :)

 11. Hej Emily

  Jeg ved godt det er et gammelt indlæg, men det gør det så absolut ikke mindre inspirerende. Jeg er igang med at finde shampoo og balsam uden de forbudte stoffer og gerne også lidt godt for miljøet. Derfor har jeg kigget på mærket jason. Jeg vil bare lige høre om du fortsat har noget fra mærkerne og om du måske kan tjekke om der er geraniol i? Jeg er nemlig allergisk over for dette parfumestof, men kan ikke finde indholdsfortegnelse på nettet…

  På forhånd tak.
  Hilsen Heidi

  1. Har desværre ikke nogen af Jason-produkterne lige nu, så det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med, men var mægtig glad for især Aloe Vera balsamen :)

 12. Hej igen :-)
  Kan se at du har skrevet lidt om moraccanoil (ved ikke hvordan det staves..). Kan disse produkter bruges til curly girl?

  1. Man kan bruge lige hvad man vil og hvad der duer for en selv :) Personlig ville jeg ikke bruge dem, da de ikke (bortset fra ‘olien’ – der snarere er et silikoneprodukt) gør noget fantastisk for mit hår :)

  1. Hej Liv, det mener jeg ikke det var dengang, men det er svært at sige nu. Indlægget her har 8 (!) år på bagen, så det må betragtes som værende forældet. De allerbedste hilsner Emily