Lunch at Mother

I torsdags spiste jeg lækker (og stor) frokost på Mother i anledning af et pressearrangement for OBH. Maden skuffede bestemt heller ikke denne gang og jeg er tæt på at have et restaurant-crush på det hyggelige sted med det åbne køkken i Kødbyen.

Jeg var der for at prøve og se OBH’s ‘forårsnyheder’ (vidste ikke at der også var sæsoner indenfor den slags, men man lærer jo hele tiden), hvilket bl.a. talte ham her, der er en olie/eddikespray.

Den kunne vi så bruge til at spraye på første ret: Oksecarpaccio. Den smarte spray blander selv olie/eddike i det forhold man vil have. Jeg valgte 25% eddike og 75 % olie, for det havde den pæne kok sagt passede godt til carpaccio. Synes skisme den er smart, men eneste anke er at det ikke ser så pænt ud på tallerkenen/salaten/hvad man nu sprøjter på. Plejer bare at hælde den slags på og det bliver som regel lidt pænere… Medmindre man får hældt en hel pøl på ;)

Nå, nok om mine oliesprayovervejelser. Der var risotto med karljohansvampe og masser af parmesan…

… og polenta med braiseret kalv, der var så mørt at jeg blev nød til at spise det hele, selvom jeg egentlig var ret mæt…

… men ikke så mæt at jeg ikke kunne spise is, jeg selv ‘lavede’ på denne fine fætter ;)
Den kan lave 2 portioner is på 10-15 min og simpelthen bare for nuttet.

… I har før hørt om mit alterego prinsesse-Emily-5-år og tror I lige hun var i himlen? Ok, voksen-Emily hyggede sig nu også meget godt. Jeg har fået lov at få mini-ismaskinevidunderet til test og eje, så snart de kommer i handlen og så kan jeg lege ordentligt med den herhjemme, så forbered jer på at det bliver en is-blog :)

UPDATE: Den fikse ismaskine er i butikkerne nu :)

Lunch at lovely Mother in the meatpacking district of Copenhagen. I attended a press event for OBH Nordica who has the cute little baby blue icecream-maker among their spring news :)

(Visited 784 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

32 Kommentarer

 1. Uhh, den isdimmer bliver da vist nødt til at være et fødselsdagønske!

  Ved du mere specifikt hvornår den kommer og hvad prisen bliver?

 2. Hjemmelavet is er så godt! Prøv at lave vanilleis med hakkede kæmpeskildpadder = VIDUNDERLIGT:))

 3. Går også helt i selv sving over den der ismaskine – uf, hvor blir man dog lækker sulten af alle de fine billeder. namme nam!

 4. Den MÅ jeg bare eje!!!!!!!! (altså maskinen)
  Ved du, hornår den kommer i butikkerne? :)

  P.s. Nu viste du cupcakesbøger forleden… Overvejer du stadig at lave den der guide til icing? Altså, hvordan man smører det fint på? Bruger altid en sprøjtepose, og det ser jo meget godt ud.. men måske også lidt for meget børnefødselsdags-agtigt :)

 5. Jeg tror snart at jeg skal besøge Mother med manden!

  Den der ismaskine er det sådan en hvor en del af den skal i fryseren i 24 timer eller noget? Det skal min og det gør desværre at jeg ikke får lavet is så tit som jeg gerne ville.

 6. Ih hvor er den bare fin! Jeg er helt forelsket :D
  Jeg er også temmelig nysgerrig for hvornår den kommer i butikken?

  Hvilken smag er din is med?

 7. OMG! Sådan en miniput-ismaskine MÅ jeg bare eje! Hvad hedder den sådan mere præcist, hvornår kommer den i butikkerne og hvad vil den koste? Jeg var egentlig igang med at spare op til en røremaskine, men vil hellere have is end brød :P

 8. Så ved jeg for en gangs skyld, hvad jeg ønsker mig til min fødselsdag.. i meget god tid!

 9. Oh boy, jeg var da ikke alene om at synes ismaskinen var et hit ;)

  Den kommer til at koste 499 kr. Jeg ved ikke hvornår den kommer på hylderne, men har skrevet og spurgt, så skal nok sige til så snart jeg ved det :)

  Tak for alle gode kommentarer <3

  Selve 'iscremen' var en kokken på Mother havde lavet (og den var god!!), så den kan jeg ikke tage æren for. Det eneste jeg gjorde var at trykke på 'tænd' og siden tilsætte karamelliserede mandelstumper og chokoladestykker efter 5 min og så lade den køre i yderligere 5 min. Vupti, så var der is.

  Det er sådan en ismaskine hvor skålen skal ligge i fryseren i 10 timer før (mener jeg det var), men de er ikke ret store, så forestiller mig at jeg bare altid vil have en skål liggende parat ;)

 10. SÅDAN EN VIL JEG HAVE!!!!!!!! Altså den der ismaskineting. Hvornår kommer den på markedet og hvad kommer den til at koste?

 11. Jeg har lige invisteret i sådan en fiks lille ismaskine, men desværre synes jeg ikke rigtig det vil lykkedes at lave, jeg har dog kun lavet det med yoghurt begge gange, men “isen ” vil overhovedet ikke stivne, det eneste der sker er at der sidder et tykt lag fuldstændig hård og frossen yoghurt på indersiden af skålen. Har du mon nogen ide om hvad jeg har gjort forkert.
  Jeg håber jeg bliver mere glad for den end jeg er nu, for lige nu sidder jeg mest af alt med en følelse af af den ender sine dage i køkkenskabet.

  Mvh Susan

  1. Kommer du bare ren yoghurt i? Eller laver du en yoghurtiscreme? Tror måske også det kan have noget at gøre med hvis fedtorocenten er for lav… Når jeg laver yoghurtis bruger jeg en 10% græsk yoghurt. Ellers prøv nogle af de opskrifter, der er i hæftet der følger med, de virker i al tilfælde :)

   Is bliver ikke rigtig frossen i ismaskine, den sørger for at der ikke danner sig krystaller + at isen bliver cremer. Man kan evt efterfryse isen hvis man vil have den hårdere/gemme den :)
   Held og lykke!