2 in 1

Jeg har en tilståelse. Jeg er ret stor fan af sådan noget færdig dej man kan købe i supermarkedet. Både det til tærter og det til pizza. Altså sådan noget man bare lige ruller ud af pakken og så er man klar. Fandt lige to ‘beviser’ for min glæde for sådan noget på mit kamera.

Tærte med fyld af porrer (3 stk. skåret i ringe og stegt hurtigt) overhældt med 3 æg pisket sammen med hytteret, salt og peber, så nemt på en travl dag.

På det andet billede er det lyn-samosa, samme tærtedej skåret i trekanter og fyldt med feta og frisk spinat. Gør lykke som forret/snack inden maden og er lidt morsommere end de sædvanlige chips og nødder.

(Visited 1.301 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

23 Kommentarer

 1. Mhhh, hvor ser det lækkert ud! og hvor er jeg enig mht. med færdigdejen – det er bare lidt lettere og lækkert! Jeg plejer godt nok at lave spinat/feta-trekanterne med filodej, det er bare mums! MMh, jeg sidder helt og bliver sulten. Også af den ret i indlægget nedenunder! Hvor ser det helvedes lækkert ud!

  knus, Marie fra http://www.nemesisbabe.blogspot.com

 2. Har prøvet færdigdej, og nu tør jeg godt vove mig ud i tærtedej, nu når du siger god for det. Får for lidt tærte pga. dejen. Har ellers lidt en skræk for nogle færdigprodukter normalt.

  1. Ja, samme her. Boede i Bruxelles i et år og der havde de virkelig gode færdigprodukter i den genre og synes de danske supermarkeder er ved at komme lidt efter det :)

 3. Virkelig lækkert! Og ja, det er altså bare nemmere med det der færdig-dej! :)

  Men hvordan laver du, de der samosa´er?
  – Lægger du bare fyldet imellem de to stykker dej?

  1. Tager en trekant og lægger fyldet på, tager en anden og ‘strækker’ den lidt og lægger den så over. Og så er det bare at trykke dem sammen med en gaffel i kanten og så evt. prikke lidt huller i ‘låget’ også med en gaffel :)

 4. Nogle gange glemmer man hvor dejligt praktisk færdig dej egentlig er. Tak for påmindelsen, det kommer straks på indkøbslisten. :)

 5. krea for realz. heart it!

  p.s. har du prøvet indbagt brieost? man smører en brieost ind i marmalade, bedækker den i croissant-dej, bager den i ovnen og… heaven on earth!

 6. @ Laura Bjergfelt Nielsen : Fnis, bedækket brieost! :D

  Jeg er selv ret stor fan af færdiglavet, færdigrullet tærte-, croissant- og pizzadej. Aarstiderne har nogle øko-udgaver (tærte/pizza)lige for tiden og forhåbentlig kommer der også snart et øko-alternativ i butikkerne inden længe.

  Emily, ALT hvad der kommer fra dig ser bare lækkert og pænt ud – elsker din blog!

 7. Ih du er så god til mad. Gid jeg også var det! Jeg skal snarest lave samosaer! Og så et dumt spørgsmål: Er hytteret det samme som hytteost??

 8. ØV…… Så sidder jeg her med et stykke kanelknækbrød og nogle gulerødder :/ Vil ha lækker tærte nu……

  // Sanne

  ifellinlovewithashoe.blogspot.com

 9. Det ser virkelig lækkert ud! Jeg kigger ofte forbi din blog efterhånden. Den er meget inspirerende. Nu gik jeg fra at være på bar bund mht. aftensmaden, til at vide lige præcis hvad der skal laves i aften… :)

  Dbh Elena fra http://www.trendsitter.dk

 10. EJ, hvor sjovt du lige har vist dette i dag – Min læsegruppe og jeg sad netop og snakkede om det i dag! Det er noget jeg gør alt for sjældent da jeg ofte laver tærtedej med en masse groft mel – men argh det er så træls at ælte! SÅ hvorfor ikke?
  Vil helt sikkert prøve de små trekanter – de er vel også perfekte til tapas:)

  Smil Ditte