strangas cakeaway

I går havde den søde (i alle betydninger) Anne au Chocolat inviteret mig til eftermiddagskage i Nikolaos Strangas Conditori og Cakeaway på Åboulevarden 7. Af uransalige årsager har jeg ikke været der før, men det er bestemt ikke den sidste gang jeg har besøgt Åboulevardens sødeste hjørne. Der mindede mig om fantastiske kageoplevelser i Paris og Bruxelles. Faktisk ville jeg være på vej derhen nu at købe macarons med saltkaramel, hvis ikke det regnede så meget. Og et lille mesterværk af en kage, kunne nok også få lov at komme med hjem.

Jeg fik en yndig og perfekt kage med en sprød mandelbund, en rig, mørk chokolademidte og jordbær. Anne fik verdens bedste Panna Cotta, intet mindre :)

Og så fik vi selvfølgelig macarons. Udsøgte macarons. Jeg fandt ud af at jeg delte Annes begejstring for den med saltkaramel og derudover var viol/citron min favorit.

 Da jeg boede i Bruxelles kunne jeg finde på at bruge nogle af mine meget få penge på et stykke udsøgt kage fra et af byens fine konditorier fredag eftermiddag. Min lille fredagstradition. Hvis jeg havde råd, var Pierre Marcolinis små kagekunstværker på menuen og ellers måtte jeg nøjes med noget knap så avanceret. Men stadigvæk milevidt fra studenterbrød og hindbærsnitter. Og den familie jeg var au pair hos kørte altid forbi deres favoritkonditor og købte en spektakulær kage eller dessert, når de skulle have gæster. Det var comme il faut. Det er lidt af den kagetradition Nikolaos gerne vil indpode danskerne. Et folkefærd, der gladeligt betaler 45 kroner for en cafe latte (der jo ret beset bare er kaffe med mælk…), men som stejler hvis de skal give mere end en tyver for noget der ender på kage.

Nikolaos kager er mere end en tyver værd. Både i råvarer, men så afgjort også i arbejdstid og håndværk. Det er ikke bare en kage eller en fransk makron, man får her. Det er virkelig, virkelig god kage. Og helt perfekte franske makroner. Og jeg vil så afgjort hellere købe et stykke helt spektakulært lækkert og smukt kage end jeg vil spise 5 stykker middelmådig. Livet er simpelthen for kort til chokolade og kage, der ikke er kalorierne værd. Og det er jo det fabelagtige ved kage, for selvom dette er kagekunst på højt niveau og derfor også i en højere prisklasse, så kan alle jo stadig være med. Alle kan undvære en 50’er. Og den er altså godt givet ud her. Promise.

I cakeaway’en findes også et lille udvalg af skumfiduser, müsli og frysetørrede frugter, sidstnævnte er perfekte hvis man har brug for køn og velsmagende kagepynt :)

Læs mere om Strangas Conditori og Cakeaway lige her

(Visited 943 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

36 Kommentarer

 1. Jeg var forbi så sent som i går for at købe macaron med saltkaramel – også min absolut yndlings. Jeg har stadig til gode at prøve kagerne, men nøj hvor de står og lokker i disken :)

 2. “Livet er simpelthen for kort til chokolade og kage, der ikke er kalorierne værd” – Amen !

 3. Jeg er helt enig! Jeg har også en teori om at man ikke blive tyk, hvis man kun spiser virkelig god kage/slik/whatever, som koster lidt mere, for så er jeg i hvert fald mere bevidst om virkelig at nyde det og så har jeg jo alligevel ikke råd til 10 stykker dagligt :)

 4. damn, Emily man kan da heller ikke besøge din blog uden at blive total lækkersulten! Jeg kan slet ikke styre mundvandet lige nu ;)

 5. Han er simpelthen så dygtig Nikolaos! Jeg besøgte hans stand engang han var i Forum og så ligger hans butik lige ved siden af hvor jeg tog kørekort sidste år, så jeg nåede at gå forbi MANGE gange, af og til savlende ;)

 6. Sidder (lækkersulten, imporneret) og forundret tilbage og overvejer hvad pokker der er gået galt, siden jeg aldrig har besøgt Hr. Stangas … Hmm. Det må der virkelig laves om på. Sikke lækkert det ser ud.
  Sådan en lækker fredagstradition vil jeg også ha’ ;)

 7. Salt karamel er også min absolutte yndlings. I alting.

  Det mærkelige med danske folk er jo, at de gladeligt betaler – som du skriver – 45 kr for en latte og for den sags skyld også 30 kr for nogle lidt ordinære cupcakes

 8. TAK for den sødeste eftermiddag i går, kære Emily!

  Det glæder mig, at vi deler samme passionerede holdning til det med kalorier, kager og andre søde sager :)

  Kram fra Anne

 9. Fik overhovedet ikke lyst til kager og andre lækkerier af det her indlæg… det skal du slet ikke tro… (;
  Omg, kunne spise dine billeder, altså! :D haha.

 10. Wauw!! Det ser bare gennemført og man kan nærmest se at de er lavet med masser af kærlighed! Jeg vil derhen NU! Og have den fine lyserøde kage, den ser vildt lækker ud :)

  //

 11. Hørt hørt hørt!
  Også selvom man godt engang imellem kan få cravings til noget så ulækkert som vekao chokolade, så forsvinder den ret hurtigt så snart man få smagen i munden. Og sådan nogle kalorier er satme dumme hvorimod god kvalitet og kunst bestemt er det hele værd.
  Og det er helt rigtigt det med latten kontra kage. Tosset, siger jeg bare!

 12. Årh. ÅRH. Tror aldrig jeg har savlet så meget af billedet før (muligvis med undtagelse af dine jordbærtærte-kopkager). Vil gerne bede om en af hver af dem allesammen tak. Nej sgu, TO af hver!!

 13. Hold da op hvor ser det bare super lækkert (og så taler vi vel ikke om hvor usunde de er? ;) ) Men det ser godt nok vildt godt ud.

  Man bliver helt lækker sulten!

 14. Hvor er det et fantastisk sted! Tak for anbefalingen, skal helt sikkert et smut forbi dér :) Jeg er jo en sucker for macaroner… har du forresten lavet en opskrift på macarons? Hvis ikke, kunne du så ikke lave en? :)

 15. Dejligt, dejligt indlæg. Du har så evigt ret i, at “livet er for kort til chokolade og kage, der ikke er kalorierne værd”. Trut that. Blev sådan helt “rørt” over din historie med fredagskagen, det er netop sådan en tradition, man skal have indført. Jeg arbejder i en chokoladeforretning(Summerbird), hvor vi netop også taler med mange kunder om, at de hellere vil komme herind og betale lidt meget ekstra for fx en flødebolle i stedet for et par pakker fra Samba.
  Jeg cykler forbi Strangas cakeaway hver dag, og jeg sukker lige meget efter det hver gang.. Jeg har desværre endnu ikke været der, jeg er sådan en smule “forhindret” pga. en del ting, jeg ikke kan tåle.. Og lige nu en diæt, der før det helt umuligt. Men når jeg ikke længere er på diæt, så bliver jeg simpelthen nødt til at besøge stedet, især efter din og Annes dejlige anbefalinger.

 16. Det er så lækre kager han laver, en af de bedste konditore/dessert kokke jeg har mødt.. Og så er han vældig rar og en god lære, var på hans macaron kursus i søndags, kan kun anbefales !! ;)

 17. Hvorfor har ikke jeg været der enndu? Og jeg er helt enig – kvalitetskage er helt klart værdt pengene! Måske jeg adopterer din fredagstradition fra Bruxelles… ;)