recipe: simple yet perfect brownies

Jeg blev jo den heldige ejer af en ganske betragtelig mængde Vahlrona-chokolade i sidste uge. Og jeg må være ærlig at indrømme at en hel del af det allerede er røget indenbords. Har slet og ret ‘skåret skiver’ af de kæmpe barer så godt som det nu lader sig gøre og kommet dem lige ned i løgnhalsen. Haps. For det smager bare så godt.

Men for at det ikke skulle hedde sig at jeg har spist 600 g super-chokoladebarer bare sådan lige, så skyndte jeg mig at bage en omgang brownies i går. Alle ved jo at det er meget mere legitimt at proppe sig med chokolade, når først den er kommet i en kage. Eller noget.

Brownies’ne er gudeskønne, vanvittigt nemme at bage og denne version er også helt ‘plain Jane’. Hvis ikke det havde været søndag/hvis jeg havde haft nogle i huset/orket at gå ned til grønthandleren, så havde lidt nødder af en art nok gjort underværker i. Det klassiske havde jo været valnødder, men jeg ville nok helst have haft nogle store, søde, spanske mandler i. Eller cashewnødder… Eller endnu bedre: Pecan’er!! Ligesom jeg længe har haft en lyst til at prøve at komme Amarena-kirsebær i en chokoladekageagtig sag. Har dog stadig nok chokolade tilbage (endnu) til endnu en omgang, så måske i løbet af ugen.

Indtil da synes jeg at I skal prøve disse lækre brownies. Klistrede, sprøde, søde og syndige.

Brownies à la Nigella
Dessert til 6-8 pers eller ca. 20 kvadratiske stykker til kaffe/snacks

180 g smør
180 g god, god mørk chokolade (jeg brugte Valrhona Guanaja 70%)
3 æg
kornene af 1/2 stang vanille
250 g sukker
110 g mel
1/2 tsk havsalt
150 g hakkede nødder (valgfri)

 • Varm ovnen til 180 grader og beklæd en lille bradepande/form med bagepapir eller staniol.
 • Smelt smørret sammen med chokoladen i en tykbundet gryde. Endelig ikke for varmt, men stille og roligt. Lad det køle lidt af, når det er smeltet helt.
 • Pisk æg og sukker grundigt sammen med en elpisker. Tilsæt vanillekorn.
 • Pisk choklade/smør i æg/sukker lidt ad gangen.
 • Bland mel og salt og vend det forsigtigt i choko/æg.
 • Held dejen op i formen og bag kagen i ca. 25 min. Den er færdig, når overfladen er ‘tørret ind’ og har fået en blegere brun nuance, men midten stadig er tæt og mørk og klistret. Den må næsten hellere få for lidt end for meget. Tørre brownies er kedelige. Min fik en anelse for lidt og er derfor ret snasket ;)
 • Lad kagen køle helt af og ‘sætte sig’ inden den skæres i passende firkanter.

 

(Visited 7.632 times, 23 visits today)

Skriv en kommentar

27 Kommentarer

 1. haha, jeg tror god nok også jeg ville have svært ved at være mådeholden hvis jeg lå inde med 600 gram lækker kvali-chokolade! :) …og jo, forresten; hvis dig og J har brug for nyt mandags-serie-ritual nu da The Walking Dead og Californication er slut, kan jeg varmt anbefale en Mad Men + Game of Thrones kombi – det er i hvert fald et hit herhjemme hos os! ;)

  http://www.batsinmyhead.wordpress.com

  1. Ih Louise, tror vi er cosmic-Twins. Jeg er netop i gang med at komme up-to-date med Game of Thrones (nogen har set forud uden mig hrmpff) og Mad Men er allerede på mandagsserie-programmet :) Tak for tip, det ramte helt rigtigt :)

 2. Hold da op nogle lækre brownies! Og fantastiske billeder. Bliver nødt til snart at bage dem kan jeg fornemme :)

 3. Mmmh, hvor ser de lækre ud! :-)
  Super god timing! Min mutti har fødselsdag i morgen, så helt sikkert, at jeg skal hjem og bage. Håber mit resultat kommer til at se lige så godt ud som dit. (:

  1. Frysetørrede hindbær og sådan noget sølvfnuller, begge dele kan fås i specialforretninger, som Specialkøbmanden :)

  1. Det er meget forskelligt :) Mange af tingene er noget J/jeg selv finder på, dog bliver vi ofte inspirerede af at læse blade/kogebøger selvfølgelig :) Men især med bageopskrifter retter jeg mig efter en opskrift jeg finder i en kogebog eller på nettet. Ellers går det helt galt med målene ;) Men så kan det være at jeg udelader eller tilsætter noget, for at gøre det som jeg synes er bedst. Hvis opskriften er direkte efter en kogebog, så krediterer jeg den altid :) Ligeledes hvis det er noget jeg har fundet på nettet, så linker jeg.
   Denne opskrift er meget lig Nigella Lawsons fra Køkkenets Gudinde og derfor hedder de også Brownies à la Nigella :)

 4. Har du puttet sølvstøvet og de frysetørrede hindbær på, mens den stadig var lun, eller ventede du til den var kølet ned? :)

 5. Jeg kan sige dig at oprindelig er der ikke nødder i brownies. Så du har bare lavet dem old fashion style ;)
  Men de ser godt nok lækre ud, ærgerligt at det er sundhedsmåned her i huset. Bliver jo helt savlende! ;)

 6. Årh hvor ser det altså bare skønt ud! Jeg har tit held med mine kager, men sidst gik det sgu galt- så måske jeg skulle prøve denne ;) mums.

 7. WOW, hvor ser de smukke ud med den flotte pynt på! Lækker, lækker kage……. :)
  og synes helt sikkert du skal forfølge ideen med kirsebærrene med den sidste del chokolade!

 8. Uhm! Jeg elsker, elsker chokolade. Vil se, om jeg kan bage brownies uden korn med afsæt i din opskrift. Jeg forsøger nemlig at undgå korn i øjeblikket, kig gerne en tur ind på min blog og lur:-)

 9. Aj de ser bare så lækre ud! jeg har snart fødselsdag og der skal den kage klart på bordet og så håber jeg også at jeg kan få fat i sådan noget fint pynt som du har anvendt, det gør bare kagen så delikat at se på:) tak for den hyggeligste og skønne blog, jeg bruger tit dine opskrifter og bliver inspireret af dine tøjkøb og kombinationer:)

 10. Jeg har været i gang med opskriften her til formiddag, gav dem 20 min før jeg kiggede til dem (fordi jeg har en miniovn der står oppe på et skab, ved godt det er fyfy) og der havde de desværre fået ALT for meget, så tror jeg må igang igen… :-( indtil da trøster jeg mig selv ved at bage din citronmåne…

 11. Hvorfor var det lige at jeg måtte se disse billeder nu – jeg har ikke tid til at lave dem inden filmen i fjernsynet starter! ;) Så må brownies-bagning blive en søndagsaktivitet istedet…

 12. Hej Emily!
  Jeg havde glædet mig til at bage dine brownies i lang tid efter at have afprøvet mange andre af dine opskrifter med stor succés. Jeg brugte det der mørkechokolade med flag på emballagen og hold da op, kagen var virkelig en skuffelse.
  Jeg plejer altid at bruge det chokolade til at bage med, men jeg tror måske jeg begik fejlen ved ikke at vælge en god og stærk chokolade i dette tilfælde, og derfor blev kagen bare virkelig virkelig sød og ikke spor tiltrækkende..

  Men jeg vil prøve at bage den igen med valhrona chokolade, for jeg tænker, at det simpelthen ikke kan passe at den skulle være så sød?..

  1. Hej Emilie,

   Æv hvor ærgerligt! Men ja, når chokoladen er ‘hovedingrediens’ så er det nok, som du selv skriver, en god idé at vælge en rigtig god én med en høj kakakoprocent (70%) :)

   Den med flagene indeholder nemlig mere sukker end kakao og så bliver det for sødt.

   Du kan evt. også komme lidt mindre sukker i.

   Held og lykke næste gang!
   Klem