little things: party monkeys

Er så tilfreds med min ‘little things-kategori/genre’, der tillader mig at poste alskens random ting, der gør mig glad. Lige for tiden er det gensynet med disse originale 1950’er festaber, der hænger og er festlige i en rispapirslampe. J købte dem sidste år til min fødselsdag i Herolds Varehus og vi har ikke nænnet at smide dem ud, så de kom med da vi flyttede og har nu fået mere eller mindre permanent ophold i en lampe over spisebordet. Fest hver dag :)

Herolds Varehus er en helt magisk og legendarisk Amager-butik, der nok bedst kan betegnes som spøg og skæmt (og legetøj og festartikler), men i så fald er den lidt af en juvel indenfor den genre. De har nemlig rigtig mange ting, der er produceret (og gået ud af produktion) for mange årtier siden. Som eksempelvis vores festaber, der kom i ubrudt pakning og hvis oprindelige pris var 59 øre. Det er altså lidt herligt. En lille tidslomme her på Ønskeøen.

Jeg holder så frygtelig meget af den slags små specialbutikker, men de er desværre en uddøende race. Så tag ENDELIG forbi hvis I har mulighed. Den ligger på Øresundsvej, så er man alligevel på vej i Amager Strandpark, så er det bogstaveligt talt lige på vejen. Bor man ikke i nærheden har de skam også en hjemmeside med netshop, men det er altså kun toppen af isbjerget. Der findes meget, meget (!) mere i butikken og på lageret. Der i øvrigt ser stort set ud som da Herolds Varehus åbnede på Øresundsvej i 1923! Og det gør det virkelig til en oplevelse (også for børn, kan jeg forestille mig!) at besøge butikken live, så gør endelig det om muligt :)

These original 1950’s ‘party monkeys’ from  amazing Herolds Varehus are making the lamp above our dining table way more festive during this summer :)

(Visited 208 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

15 Kommentarer

 1. Jeg blev helt syg med dem, da du viste dem frem på instagram forleden, så synes bestemt, de fortjener deres eget indlæg!
  Herolds varehus er hermed på huskelisten til mit næste besøg i København.

 2. Elsker den slags butikker! Og ifølge priserne på deres hjemmeside er det jo ikke engang dyrt! Synes ellers, den slags niche-forretninger har en tendens til ågerpriser…

  1. Nej, det er faktisk næsten for billigt, forstår ikke hvordan biksen kan løbe rundt….

 3. Jeg er kommet en del i Herolds Varehus, da jeg var mindre og var på besøg hos bedsteforældre, men også da jeg en årgang havde lejlighed på Amager – det er en fantastisk lille butik! I Odense, hvor jeg bor nu, har jeg dog fundet en butik næsten tilsvarende; Kramboden i Nedergade!

 4. Hvor er det sjovt! Jeg har boet ved siden af Herolds varehus i snart et år, og har endnu ikke været derinde. Men jeg kan se at der er mange (ofte ældre) mennesker der kigger forbi. Til gengæld er jeg helt vild med deres hund, som ofte holder vagt ved lågen. :-)

 5. Hej Emily! Jeg vandt et gavekort til Beauty Avenue i din advents gave konkurrence, men da jeg ikke selv har mulighed for at komme til kbh, kan jeg så bare lade en anden tage afsted og få behandlingen selvom det står i mit navn? :-)

  1. Hej Cecile,
   Det tror jeg helt bestemt sagtens at du kan, for min skyld gerne i alle tilfælde. Men ring/skriv lige til Beauty Avenue for en sikkerheds skyld :)

   1. namaste@beautyavenue.dk

    Jeg har sendt en mail til denne, men du skulle tilfældigvis ikke vide om den er forkert? De har nemlig ikke svaret endnu, sendte mail til den samtidig med jeg skrev spørgsmålet her :-))