sort guld

 Detaljer fra gårsdagens outfit i sort og guld.

Jøsses hvor er det bare rart, at det ikke er så koldt længere. Forstå mig ret, kan egentlig rigtig godt lide sne og kulde. Men allerbedst når jeg er i sommerhus/ude i naturen/på skiferie. Inde i byen er det bare gråt og salt og besværligt at komme rundt. Og at have sine pæne, små, nye ruskindsstøvletter på. Nå, nok om mit brok og i-landsproblemer ;)

I forgårs var jeg i øvrigt til et overdådigt glögg-hygge-arrangement med et overdådigt kagebord. Heriblandt nogle guddommelige lakrids/tranebærsmåkager og en usandsynligt farlig kringle, jeg håber jeg kan få opskriften på begge dele og dele dem med jer snarest. Er vist ved at være på tide at jeg kommer i køkkenet ;)

I dag står den på arbejde og derefter gløgg-hygge-god-jul med arbejdet og så er der bare en arbejdsdag og en julefrokost tilbage og så to hektiske julegaveindkøbsdage og så er det skisme jul. Hopla, hvor blev december (og resten af året) lige af???

ENGLISH RECAP: Yesterdays details in black and gold.

bloglovin

(Visited 256 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

20 Kommentarer

 1. Jeg bagte lakridssmåkager med min svigermor i weekenden. dem kan du ihvertfald få opskriften på. kan jo være det er de samme? :b de var ihvertfald gode!!!

  Opskriften på lakrids småkager. 500 g hvedemel 1 tsk bage pulver 60 g lakridspulver 125 g tranebær 375 g koldt smør 500 g rør sukker 2 æg lige til dejen samles. Rulles og lægges i fryseren skæres imens de er godt kolde. Bage 8 til 10 min.

  1. Det er DE småkager. Det eneste jeg kan tilføje er, at man skal røre så lidt som muligt så de bliver ved med at være sprøde. Og jeg brugte kun 50 gram lakrids, fordi det var det, jeg havde.

   Kringleopskriften er på vej.

   S.

   1. Ah, æv syntes også lige den så så lækker ud, og er netop på jagt efter den perfekte sorte hverdagstaske.

 2. Fede bukser.. Jeg er normalt kun kjolepige, men de der bukser kunne jeg måske godt lokkes i. Hvor er de fra?

 3. 500 gram hvedemel
  1 tsk. bagepulver
  60 gram lakridspulver (købes i specialbutikker)
  125 gram soltørrede tranebær
  375 gram koldt saltet smør
  500 gram fint rørsukker
  ca. 2 æg.

  Så let er det:
  Sigt hvedemelet sammen med bagepulver i en røreskål. Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern. Kør på en røremaskine med vingen (ikke piskeriset), til smørret er kørt ud. Eller finddel det med hænderne, til smørret ikke kan mærkes mere. Tilsæt nu sukker og æg. Kør kun, til dejen lige samler sig. Det er meget vigtigt, så småkagerne ikke mister deres sprøde struktur. Eller ælt forsigtigt med hænderne og saml hurtigt dejen. Del dejen i klumper på 500 gram og tril dem i lange pølser med en diameter som en tyvekronemønt. Rul dejpølserne ind i bagepapir og læg dem i fryseren til de er hårde.Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skær pølserne i ca. 1 cm. tykke skiver. Læg dem med lidt mellemrum på en bageplade med bagepapir eller en silikonemåtte. Bag dem ca. 8-10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist. Opbevares bedst i en kagedåse med låg, der slutter tæt, eller anden lukket beholder.