film: Life of Pi

[youtube b6czmvJd19k 930 523]

Det er tigeren, der gør det allerbedst i den forunderlige, fine og finurlige fortælling Life of Pi.

Juledagene er lig med biograftur for mig, såvel som mange andre og jeg har indtil flere film, jeg gerne vil ind at se en af de kommende dage.

Hvis I også planlægger en juletur i biffen, kan jeg anbefale Life of Pisom jeg var til screening på for et par uger siden. Det er en fantastisk og magisk fortælling om drengen Pi Patel, der vokser op i en zoologisk have i Indien og siden går en frygtelig masse igennem for til sidst at ende i Canada, hvor han fortæller sin fængslende historie til en ung forfatter.

Life of Pi er en gennemført god historie – omend jeg synes filmatiseringen tenderer det banale til slut – og sådan nogle elsker jeg og jeg glæder mig til at læse bogen, som jeg netop har fået. Har I læst bogen og i så fald, hvad synes I om den?

Jeg så filmen i 3D og skal man se den, er den så afgjort de ekstra 3D-penge værd. Den er noget af det flotteste, jeg længe har set og det er næsten som at være der selv. Det er især alle dyrene og de mange havscener, der for alvor kommer til deres ret og er vanvittigt virkelige i 3D.

De utroligt flot animerede dyr, de mange fuldstændigt fortryllende naturscener og den magiske fortælling er filmens hovedattraktioner og vejer heldigvis op for de til tider lidt overspillende hovedrolleindehavere. I forhold til den stribede Richard Parker, er der nemlig ikke noget at sætte en finger på og den vanvittigt velanimerede ‘lille’ tigermis (og dennes animator, der må have været tiger i et tidligere liv), får mine allervarmeste anbefalinger.

Tjek Life of Pi’s Facebook her.

bloglovin

[sponsoreret]

(Visited 302 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

7 Kommentarer

 1. Jeg håber, du havde en dejlig juleaften, Emily :)

  Og ja, jeg har læst bogen, som er “fin”. Det er god, varm og sød fortælling om alt mellem himmel og jord, livet, religion og kærlighed og overlevelse. Og om dyr. Jeg læste den for nogle somre siden, mens jeg var på interrail, og det var en genial bog at læse på sådan en tur, for den vækker ens rejselyst. Det er en bog jeg kan huske fra andre, men jeg kan huske, at der bag på bogen, stod at denne bog ville ændre mit liv – det tror jeg nu ikke den gjorde, og jeg synes, at det var meget sigende for den – den er nemlig kørt lidt op til at være mere fantastisk end den egentlig er, hvilket jeg synes er synd. For det ER bestemt en god bog, men lidt ydmyghed ville klæde den :)
  Men når det så er sagt, så skal jeg bestemt ind og se Life of Pi her mellem jul og nytår. jeg tror, det er en fest og farver og flotte billeder – og det kan jeg godt lide. (jeg overvejer dog at droppe at se den i 3D – det er jeg nemlig ikke stor fan af. Har endda arbejdet på et forskningscenter på universitetet der forskede i 3D og perception, så måske jeg bare er arbejdsskadet?)

  1. Tak og i lige måde. Det havde jeg :)

   Jamen det er præcis på samme måde jeg har det med filmen.

   Synes dog at du skal overveje at se den i 3D, den var virkelig magisk. Og jeg har set mange 3D film hvor jeg ikke synes det var et hit, denne var for mig så absolut en undtagelse :)

 2. Jeg har også læst den for et par år siden. Jeg synes den var magisk og kunne virkelig godt lide universet og hele stemningen. Men den banale slutning er ikke noget filmen har fundet på, kan jeg afsløre.

 3. Pi’s liv tenderer til at være én af de bedste bøger jeg nogensinde har læst, og jeg har læst mange. Den er i hvert fald på top 10-listen.
  Måske ændrer den ikke ens liv, som I andre siger, og så alligevel. Alle bøgerne på min top 10-liste inkluderer bøger, som på en eller anden måde ændrer en flig af den måde man opfatter livet på, og tilføjer en ekstra dimension til livet som man kender det. Pi’s liv har gjort netop dét.