Nuggets er selvklart en børnefavorit, men de fungerer også til tømmermandsramte skønjomfruer her på matriklen og de er en nem måde at lave noget lidt andet med kylling, end bare at stege det i hele fileter. Vi fik salat og gulerodsstave (ja ja, totalt børnemad, men det er nu lidt hyggeligt) til og en dip af skyr, paprika og lidt ketchup (og en anden med krydderurter, der ikke er på billedet) og det blev et helt lille festmåltid. Nuggets’ne er paneret i blendede, grovvalsede havregryn, men man kan også snildt bruge almindelig rasp. Det har jeg bare aldrig i huset, da det er noget jeg sjældent bruger og er blevet glad for det med havregrynene (og bilder mig ind at det er sundere).
KYLLINGE NUGGETS – 4 personer
4-500 g kyllingebryst eller hakket kylling (der har haft det bare lidt rart, vi bruger den hakkede, frosne fra Hanegal)
ca. 3 dl grovvalsede havregryn, der blendes til mel (eller 2-3 dl. rasp)
2 spsk sød paprika
2 tsk sellerisalt/selleripulver (kan udelades, men giver den der helt rigtige amerikanske smag) eller ‘fried chicken spice mix’
1-2 æg
Til stegning: olivenolie og smør
- Form den hakkede kylling (evt. iblandet lidt fintrevet løg og hvidløg) til ‘nuggets’ eller skær kyllingebrystet i passende stykker.
- Pisk 1-2 æg i en dyb tallerken og bland havrerasp og krydderier i en anden.
- Vend kyllingestykkerne i ægget og derefter i havreraspen ét for ét. Sørg for at de bliver godt dækket.
- Steg dem gyldne og sprøde i olie og smør ved middelhøj varme i en stor pande.
- De kan med fordel tilberedes lidt i forvejen (om morgenen inden arbejde eller om eftermiddagen evt.) og sættes på køl inden stegning. Læg dem da i et fad drysset med lidt af raspen og drys også lidt mellem hvert ‘lag’ så de ikke hænger sammen, så er de lige til at tage ud og stege ved spisetid.
Ps. Border collier kan også godt lide dem, skulle jeg hilse at sige fra Penny.
Hvor genialt at blende havregrynene. Jeg synes altid det der raps er så mærkeligt.
Det må afprøves, tænker lige om du ikke snart skal lave en kogebog med alle dine smukke billeder.
Ja, gør det. Jeg er fan!
Hehe… det ved jeg ikke lige, men det kan da være at det skal overvejes :)
Jeg kan godt lide at bruge majsgryn :-)
Dét var også en god idé :)
Hjemme ved os laver vi en blanding af knuste cornflakes og parmasanost – det kan klart anbefales, så lækkert :)
Oi, det lyder også godt! Hvordan bliver parmesanen, når man steger den? Må jeg vist prøve :)
Den bliver sprød, og giver en lækker cheesy smag :) mums
Mmm…. lyder GODT!
http://annsofey.wordpress.com/
Hvor ser det skønt og lækkert ud !!
Mange tak :)
Jeg lavede dem i går aftes, og de var godt nok gode!
Tusind tak for opskriften Emily :-)
Kh. Rosemarie
Ih hvor dejligt at høre Rosemarie :)
Hvor køber du hakket frossen kylling fra Hanegal Emily? Leder som en gal efter kyllinger der har haft det nogenlunde godt i køledisken og jeg kan kun finde hele øko kyllinger.
Rema 1000 og Irma :)
tak :-) Vil bede manden kigge grundigt efter i Irma når han er der :-)
Hej Emily.
Hvor er det glas fra, som man kan se på det nederste billede? Du har vidst skrevet det i et tidligere indlæg, kan bare ikke finde det…
Anna
Hej Anna,
Det er fra Dora Shop på Værnedamsvej :) Du kan se det hvis du søger på ‘kaffepause’ her på bloggen :)
Tusind tak! De er bare så fine :-)
Jeg prøvede at lave disse igår, og de smagte himmelsk! Fantastisk opskrift! :-)
Dejligt at høre Emma, tak for feedback :)