I weekenden bagte jeg endnu en rabarberkage med marcipan, denne gang også med frisk ingefær i, der giver en fin eftersmag og holder de syrlige rabarber og den søde marcipan fint i skak. Opskriften er fra et lækkert lille tillæg om ‘Sommersødt’, der er med Alt for Damerne i denne uge. Den er relativt nem at lave og vil være sådan en fin aflsutning på en sommermiddag i haven eller parken.
RABARBERKAGE MED MARCIPAN OG INGEFÆR – ca. 10 stykker
400 g rabarber
4 æg str. M (eller 3 store)
180 g sukker
1 tsk vanillesukker
180 g mel
2 tsk bagepulver
180 g smør, smeltet
1 1/2 spsk fintrevet ingefær
125 g groftrevet marcipan
flormelis til pynt
evt. ribs eller spiselige blomster til pynt
TILBEHØR
evt. cremefraiche, vanilleis eller flødeskum
- Snit rabarberne i små stykker, ca. 1 cm tykke.
- Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, til det bliver hvidt og luftigt.
- Bland hvedemel, vanillesukker og bagepulver sammen. Sigt halvdelen i æggemassen og vend det i med en dejskraber.
- Tilsæt det smeltede smør og ingefær.
- Rør dejen jævn og sigt herefter den sidste del af melblandingen i og vend det rundt. Rør dejen sammen med marcipan og 2/3 af de snittede rabarber.
- Smør en springform med smør og drys den med lidt sukker.
- Fyld dejen i formen og drys resten af rabarberne oven på dejen.
- Bag kagen i ca. 50 min ved 185 grader. Tjek at kagen er færdigbagt ved at stikke en lille kniv eller stegespyd ned i midten og tjek om dejen hænger ved – i så fald bages kagen 10-15 min mere. Dæk kagen med stanniol, hvis den bliver lidt mørk hen mod slutningen af bagetiden.
- Servér kagen med et drys flormelis og evt. sammen med 1 skefuld cremefraiche, vanilleis eller flødeskum.
ENGLISH RECAP: Rustic and delicious cake with rhubarb, marzipan and fresh ginger. Similar recipe here – just add 1 1/2 tablespoon of finely grated ginger.
Billeder taget med Nikon D7100// Pictures taken with Nikon D7100