Rabarberkage med marcipan og frisk ingefær


I weekenden bagte jeg endnu en rabarberkage med marcipan, denne gang også med frisk ingefær i, der giver en fin eftersmag og holder de syrlige rabarber og den søde marcipan fint i skak. Opskriften er fra et lækkert lille tillæg om ‘Sommersødt’, der er med Alt for Damerne i denne uge. Den er relativt nem at lave og vil være sådan en fin aflsutning på en sommermiddag i haven eller parken.

RABARBERKAGE MED MARCIPAN OG INGEFÆR – ca. 10 stykker
400 g rabarber
4 æg str. M (eller 3 store)
180 g sukker
1 tsk vanillesukker
180 g mel
2 tsk bagepulver
180 g smør, smeltet
1 1/2 spsk fintrevet ingefær
125 g groftrevet marcipan
flormelis til pynt
evt. ribs eller spiselige blomster til pynt

TILBEHØR
evt. cremefraiche, vanilleis eller flødeskum

  • Snit rabarberne i små stykker, ca. 1 cm tykke.
  • Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, til det bliver hvidt og luftigt.
  • Bland hvedemel, vanillesukker og bagepulver sammen. Sigt halvdelen i æggemassen og vend det i med en dejskraber.
  • Tilsæt det smeltede smør og ingefær.
  • Rør dejen jævn og sigt herefter den sidste del af melblandingen i og vend det rundt. Rør dejen sammen med marcipan og 2/3 af de snittede rabarber.
  • Smør en springform med smør og drys den med lidt sukker.
  • Fyld dejen i formen og drys resten af rabarberne oven på dejen.
  • Bag kagen i ca. 50 min ved 185 grader. Tjek at kagen er færdigbagt ved at stikke en lille kniv eller stegespyd ned i midten og tjek om dejen hænger ved – i så fald bages kagen 10-15 min mere. Dæk kagen med stanniol, hvis den bliver lidt mørk hen mod slutningen af bagetiden.
  • Servér kagen med et drys flormelis og evt. sammen med 1 skefuld cremefraiche, vanilleis eller flødeskum.

ENGLISH RECAP: Rustic and delicious cake with rhubarb, marzipan and fresh ginger. Similar recipe here – just add 1 1/2 tablespoon of finely grated ginger.

Billeder taget med Nikon D7100// Pictures taken with Nikon D7100

(Visited 4.782 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

10 Kommentarer

  1. Jeg har lige opdaget, at vores køkkenhave er fyldt med ribs. Nu har jeg da én idé til hvad de kan bruges til. Har du så nogle råd til hvad man gør med 4 “buske” med citronmelisse? ;)

    1. Perfekt ;) Hmm… det er vel også godt som pynt på næsten alting? Og ellers i en kande isvand for en frisk og delikat smag :)

  2. Ej hvor er den lækker, det må jeg prøve til min fødselsdag! Må hellere også købe det Alt for Damerne i denne måned! Og tillykke med fødselsdagen i dag :-)