Guide: Bløde krøller & bølger

Tilbage i maj da jeg viste dette outfit, var I mange der spurgte, hvordan jeg havde lavet håret. Så – bedre sent end aldrig – kommer her en guide til strandhår/løse og bløde krøller, der nemt kan laves med et krøllejern, hvilket efterhånden er blevet min foretrukne metode.

Jeg har taget en del billeder og trin med, så det er nemt at se hvordan og hvorledes, men det er virkelig, virkelig nemt og tilmed ganske hurtigt, når først man kan teknikken.

Jeg bruger en Slide Curler fra OBH Nordica, men alle krøllejern uden klemme (eller hvor klemmen er fjertnet, det kan man nemt gøre selv) kan bruges. Eller man kan slet og ret holde klemmen åben og lade være med at bruge den, synes dog generelt kun at den er i vejen, så anbefaler at man fjerner den permanent.

 • 1. Start med rent, tørt og gennembørstet hår. Kom evt. et varmebeskyttende produkt i.
 • 2. Del håret i 4 sektioner (eller mere) – så er det nemmere at holde styr på.
 • 3. Start med en lille sektion hår fra nakken. Den skal vikles om krøllejernet, der holdes nedad/skråt nedad, væk fra ansigtet. Hold det på i max. 10 sekunder.
 • 4. Fortsæt sådan fremefter sektion for sektion.

 • 5. Altså: Krøllejernet lodret eller skråt lodret. Håret vikles rundt om det bagud/væk fra ansigtet. Jeg starter med at vikle håret om nogle centimeter fra hovedbunden og slutter ligeledes nogle centimeter fra spidsen. Lad håret være på jernet i ca. 15 sekunder og sno det derefter forsigtigt af.

 • 6. Tip: Når krøllen er viklet forsigtigt af (undgå at trække i den), så hold den let opad i et par sekunder til den er kold. På den må holder den faconen meget bedre og glider ikke så let ud.

 • 7. + 8. Fortsæt step 5. sektion for sektion.

 • 9. Når det forreste hår skal krølles, er det pænest at starte 5-10 cm fra hovedbunden og endelig huske, at det skal vikles om krøllejernet i retningen væk fra ansigtet.

 • 10. Resultatet. Jeg kan dog godt lide at gøre lidt mere ved det. Dels for at få det til at se lidt mindre ordnet/perfekt ud og dels fordi det er min erfaring, at det holder bedre, hvis man roder eller børster lidt i det efterfølgende.

 • 11. Løft op i håret fra hovedbunden, del nogle af krøllerne og børst evt. enkelte eller flere sektioner igennem for et mere rodet strandlook.
 • Vigtigt: Gør først dette når håret er helt koldt, ellers kan man nemt trække krøllerne ud.

 • Vigtigst af alt: Det er meget nemmere at få krøllet hår, hvis man har en krøllet skjorte på ;)

ENGLISH RECAP: Tutorial for soft, messy curls and waves. Use a curling iron without a clamp (or simply don’t use the clamp), hold it in a (more or less) upright position and curl the hair away from the face section for section. Hold each section on the iron for approximately 15 seconds. When all done (and when hair is completely cool) fluff it from the roots, then spray et with a light hold shine spray and/or collect the ends with a little hair serum or oil.

Tip: A ‘wavy’ shirt makes wavy hair so much easier ;)

(Visited 2.491 times, 8 visits today)

Skriv en kommentar

33 Kommentarer

 1. Hej Emily
  Flot guide og fantastisk smukt hår!
  Men din naturlighed, din smukke udstråling og din sødme, din hvilen i sig selv – overskygger det hele :-). Flot.
  Hilsen Lone

 2. Er godt nok glad for at jeg har naturlige krøller. Jeg har flere gange prøvet samme metode som dig med et krøllejern, men fordi mit hår er så tykt (vi snakker Hagrid fra Harry Potter-tykt), tager det sådan ca. en evighed at krølle det. Jeg holder mig bare til mine egne krøller og mit glattejern, haha.
  Men super guide! :)

  1. Haha… ja mit hestehår får også på højeste varmeindstilling og i lidt mere end 15 sekunder. Fordelen ved selv at have lidt krøl/fald er til gengæld at det holder læææænge, når man varmstyler :)

 3. This is a great tutorial! And i like the combo of the denim shirt and the golden statement necklace!
  xx Stephanie (www.stephaniessstyleblog.blogspot.com)

 4. Tak for guiden Emily! Tror jeg må investere i et rigtigt krøllejern. Mange anbefaler at lave krøller med glattejernet men det er ikke det samme. At jeg så må lede efter et eller andet superprodukt der kan holde på krøllerne i vores fugtige hede hernede er en anden sag ;-) Og tak for en god blog. er gerne det sidste sted jeg er forbi inden computeren slukkes og det er sengetid♥ Knus

  1. Selv tak. Jeg brugte også glattejern tidligere, men synes det bliver pænest (og er nemmere faktisk) med et krøllejern :)

   Så dejligt at høre, tak for at du læser med <3

 5. Har aldrig tænkt på, at man bare kan fjerne den der klemme på krøllejernet… For du har ret – den er da bare i vejen… ;) :)

  Og tak for en lækker guide til lækre krøller… Hav en skøn mandag :)

 6. Hej Emily
  Tak for den fine guide :-)
  Jeg må helt klart forsøge mig med krøller!
  Kan krøllerne holde en hel dag (også i blæsevejr) når man sprayer hårlak i til sidst?
  Mange hilsener Louise

 7. Hej Emily. Hvordan fjerner man klemmen på krøllejernet? Jeg synes det virker som en umulig opgave på det krøllejern, som jeg har derhjemme. Mvh. Julie