Morgenmadsmissionen

Jeg elsker morgenmad. Så meget, at jeg ofte spiser det andre vil betegne som morgenmad til alle dagens måltider, hvis jeg altså kan slippe afsted med det. Og jeg kan ligge i min seng om aftenen og glæde mig til morgenmaden næste dag, hvis der er noget særligt godt på menuen. Hvilket der ofte er. For jeg spiser temmeligt varieret om morgenen. Blødkogte æg, spejlede æg, scramblede æg. Traditionel havregrød med æbler, rosiner, nødder og kanel eller køleskabsgrød med chiafrø, hindbær og kokosmælk. Smoothies af frugt og grønt. Koldhævede boller eller bananvafler. Og så ret ofte morgenbrød i weekenden, har nemlig en last, der hedder rughvedebrød og karamelsnegle fra Meyers.

Ovenfor er det skyr med vanillepulver, rosiner, mandler, kakaonibs, kokosflager, morbær og granatæblekerner i øvrigt. Nemt og hurtigt, men også sjovt og lækkert.

En anden der har det ligesådan med morgenmad er Ditte fra The Food Club. Hun fortæller i sin nye e-bog Morgenmadsmissionen om hvordan hun også planlægger og glæder sig til morgenmåltidet næste dag. Og Ditte har MASSER af gode morgenmadsidéer og opskrifter at byde på. Og måske verdens pæneste billeder, som hun selv styler og tager. Der er opskrifter både i den mere traditionelle genre og så nye og spændende sager som næsten sunde, bagte donuts og kold kakaogrød. Blandt andet. For der er mere end 85 lækre morgenmadsopskrifter at hente inspiration fra i den nye bog. Som jeg altså synes I skal forære jer selv i julegave, hvis I også er glade for morgenmad eller hvis I gerne vil blive bedre til at spise om morgenen.

Den koster kun 79 kr. og kan købes lige her.

Billederne nedenfor er fra e-bogen. fcc1fcc2fcc3fcc4fcc5Foto: Ditte Ingemann/ The Food Club

(Visited 656 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

31 Kommentarer

 1. Jeg hader morgenmad! Hader-hader-hader! Ville sådan ønske, at det var anderledes. Kan stort set kun klemme noget ned, hvis det er “aftensmads-agtigt” – i går spiste jeg lasagne og i dag blev det rugbrød med smøreost. Har prøvet et utal af opskrifter på rigtig morgenmad, men intet går :(

  1. Haha… men så er det vel bare at spise ‘aftensmad’ eller frokost til morgenmad ;)

  1. Det er en jeg købte i Singapore, skal nok se om ikke jeg kan finde den på nettet og så linke til den :)

 2. Øj en fin blok,du har liggende – hvor finder du sådan en?

  Lækre billeder i øvrigt. Du har inspireret mig til at afprøve nogle af dine morgenmadsopskrifter :-)

 3. Mmmh, det lyder lækkert! Som det kranky ikke-særligt-morgenglade menneske jeg er, forsøger jeg tit at hjælpe mine morgener på vej til at blive en bedre dag, ved at lave noget lækkert til morgenmad, men inspirationen er sjældent stor, så måske det var sådan en bog, man skulle investere i? Ville bare ønske, at man kunne få den på tryk i stedet :b

  Når du bruger granatæblekerner, slår du så bare et helt æble ud, eller hvad? Og hvis du gør, hvad stiller du så op med alle de kerner du ikke bruger? Det er altid mit problem med granatæble. Det er SÅ lækkert, men man kan bare umuligt bruge det hele på én gang når man kun er lille mig, og det er bare for dyrt til at smide halvdelen ud (:

  1. Synes virkelig den er anbefalelsesværdig :)

   Jeg skræller et lille hul eller skære toppen af og skræller/piller så bare det jeg har brug for og putter så granatæblet på køl til jeg skal bruge det igen. Kan sagtens holde sig sådan en uges tid eller mere og så tager man bare lige det man skal bruge :)

   Alternativt piller jeg den hele og gemmer kernerne i en beholder på køl, sådan kan de fint holde sig nogle dage.

 4. Jeg elsker også morgenmad. Og morgenmad til aftensmad er noget af det bedste, jeg ved! Derfor har jeg selvfølgelig også anskaffet Dittes e-bog. Den er SÅ fin!
  Jeg “piller” gerne to granatæbler, når jeg nu er i gang – jeg gør det nede i en stor skål med koldt vand, så undgår man sprøjt, og det hvide flyder ovenpå og hældes nemt fra sammen med vandet. Kernerne kan godt holde sig i en tætsluttende beholder op mod en uge i køleskabet. Bruger dem oven på skyr, grød, smoothie, vafler, pandekager og i salater.

  1. Dejligt at høre fra en anden morgenmadselsker og tak for de gode granatæbletips :)

 5. Ih den bog har jeg også købt og jeg glæder mig helt vildt til at spise mig igennem Dittes lækre opskrifter :-)

 6. Kære Emily
  Hvor får jeg bare lyst til at være mere kreativ med min morgenmad, som let bare bliver til enkel grød dag ud og dag ind :)
  Hvor er den fine blog fra der ligger på din computer?
  Julehilsner
  Cecilie

  1. Ja, det er rart med lidt forandring af og til :)

   Se svar til Emma ang. blokken længere oppe :)

 7. Det ser jo fantastisk lækkert ud! Selv synes jeg at morgenmad er super vigtigt for dagens velbefindende og jeg elsker at kombinere forskellige varianter over frugt, skyr, grød, nødder og tørrede sager til netop at gøre det fint. Dog ser min morgenmad aldrig helt så picture perfect ud som din, jeg må øve mig – man spiser jo også med øjnene ;)

  Hilsen Anna
  http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com/

 8. Hej Emily,

  Tak for en fantastisk blog – og nu en ny tilføjelse til ønskelisten ;)

  Jeg står forhåbentlig snart over for at flytte fra forstaden til kbh med min hund og kæreste.
  Jeg tænkte på, om du en dag mon kunne fortælle om en dag i din søde by-hunds liv? :)
  – jeg er selv lidt bekymret mht. luftning og ikke lige at have en have.

 9. Jeg vil også rigtig gerne vide, hvad det er for en blog du har til at ligge over din computer på sidste billede?? :)

 10. Jeg glæder mig også til morgenmaden, selvom jeg hver morgen (undtagen søndag) spiser kold og tør havregryn med mælk! Hahah:)