CHOKORUG A LA HEALTHJUNKIE

God formiddag Emilys læsere,

Hvor er jeg beæret over, at jeg må dele en af mine opskrifter med jer. Jeg er selv stor fan og en trofast følger af Emilys fine blog. Mit navn er Sofie Bentzen, og til dagligt driver jeg bloggen HealthJunkie. Bloggen har godt nok været på standby den sidste måned, da jeg har haft travlt med færdiggørelsen af mit videnskabelige studie hos Novo Nordisk, men nu vender jeg stærkt tilbage. På HealthJunkie deler jeg ud af min akademiske viden om ernæring og sundhed krydret med min personlig erfaring og en masse sunde og nemme opskrifter. Her kommer opskriften på min sunde version af chokorug, de er hverken tilsat sukker eller mel. De er geniale til at have med på farten eller til eftermiddagskaffen :)

SAMSUNG CSC

DET HER SKAL DU BRUGE:
(ca. 30 stk.)

 • 25 g gær
 • 2 dl lunken vand
 • 2 dl hele speltkerne (kogt med 4 dl vand, indtil vandet er væk, ca. 20 min.)
 • 2 dl knækkede rugkerner (kogt med 2 dl vand i to min.)
 • 50 g mandler (blendet til mandelmel)
 • 1 dl sesamfrø
 • 1 dl solsikkekerner
 • ½ dl hørfrø
 • 1 dl yoghurt naturel
 • 1 æg
 • 2 spsk ren kakao
 • 1 ½ banan, most
 • 5 spsk havregryn
 • 3 spsk rosiner
 • 1 tsk salt
 • 150 mørk chokolade (80%), groft hakket

(lidt hakkede mandler eller hasselnødder til at pynte med)

SAMSUNG CSC

Start med at kog de forskellige kerner så de kan nå at køle af inden de tilsættes dejen. Opløs så gæret i det lunkne vand. Herefter tilsættes resten af ingredienserne og dejen røres sammen. Lad dejen stå og hæve i en time. Fordel så dejen i muffinsforme og pynt med hakkede nødder. Bag dem i ovnen ved 160 grade, med en bradepande med vand i bunden, i ca. 30-40 min. Når de er blevet mørkebrune og ligner rugbrød, kan du prøve at stikke i dem. Lad dem køle helt af før du tager dem ud af formene.

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg opbevarer dem i små farverige forme i en lufttæt dåse. Selvom der hverken er mel eller sukker i disse skønheder indeholder de stadigvæk en del kalorier fra kerne, frø, nødder osv. -men det er sunde kilder til kalorier. Husk som altid, ALT MED MÅDE! Hvis I vil se energiberegning af opskriften, kan I finde den her.

Rigtig god dag til jer.

Ps. I kan finde mig på Insta, hvis I lyster @sofiebentzen

XX SOFIE

Foto: HealthJunkie

(Visited 3.676 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

 1. Jeg må over til en veninde og bage dem, mig egen ovn er gået i stykker og de her er da for lækre! :) Tak for opskriften..

 2. De ser virkelig gode ud, og de er pt i ovnen hjemme ved mig!
  Må jeg spørge hvorfor, du putter gær i, når de ikke indeholder mel…?