HOMESICK: DIY BETONFAD

HOMESICK1

Hej med jer.
I dag har vi fra HOMESiCK været så heldige at få lov til at passe Emilys fine blog – en blog som vi alle tre holder meget af at følge.

For de af jer, der ikke kender os (endnu), kan vi fortælle, at vi er tre piger, der står bag bloggen HOMESiCK.nu: Camilla Marie på 22, Tatiana på 23 og Mette på 23. Til dagligt studerer vi alle tre Designkultur og Økonomi på Syddansk Universitet, og vi har netop påbegyndt vores bachelorprojekter. Vi deler en fælles passion for boligindretning, gør-det-selv-projekter og godt design, og det er derfor også nogle af hovedelementerne på vores blog.

At kombinere en SU-indkomst med en passion for boligindretning og lækkert design kan dog godt være lidt af en udfordring – især når man som os, ofte har en trang til at skifte ud og lave om. Det er her gør-det-selv-projekterne kommer ind i billedet, for hvis man sparer lidt penge ved at lave tingene selv, hvorfor så ikke kaste sig ud i det?! Så har man også mulighed for at lave tingene præcis, som det passer en, og tit er det faktisk også ret sjovt at få vækket kreativiteten lidt.
HOMESICK2HOMESICK3

Vi har en svaghed for beton, da det er et billigt og råt materiale, som skaber en god kontrast til det lyse og fine udtryk, som vi også holder meget af. Det vi vil præsentere jer for i dag, er vores seneste DIY-projekt, nemlig betonfadet, som ses på billederne. Vi fik idéen til fadet, da vi stod og manglede en lille “scene”, der kunne bruges til nips og andre fine ting, og på den måde danne rammen om nogle små hyggelige stillebens – hvad end det er i køkkenet, på stuebordet eller hvor man nu lige synes.

Den beton vi har brugt, er den færdigblandede fra Weber Grovbeton, som kun skal tilsættes vand. Det kan købes i de fleste byggemarkeder og koster ikke alverden (60-80 kr. for 18 kg.). Vi lavede fadet ved at støbe det i en papæske. Her kan de fleste former og størrelser bruges – det er bare vigtigt, at formen man bruger har kraftige kanter, da det endelige resultatet ellers vil komme til at bue pga. betonens tunge masse. Når man har papæsken klar, hældes den blandende betonmasse i formen. Herefter er det en god idé at banke kassen mod jorden for at undgå lufthuller, og for at få en pæn og plan overflade. Og så gælder det ellers bare om at have lidt tålmodighed, for betonen skal tørre i 1-3 dage, alt efter temperaturen der hvor det står til tørre. Når tørretiden er overstået kan papæsken skæres op – og tadaaaa, så har man det fineste betonfad! :-)

Tidligere har vi også støbt både lysestager og diamanter i beton, som blev ret succesfuldt. Hvis I selv har fået lyst til at komme i gang med støberiet, kan I klikke forbi vores blog lige her for en mere udførlig guide.

HOMESICK4HOMESICK5

Hvis I har lyst til at se mere fra os, kan I følge os på Bloglovin’ lige her og finde os på Instagram under homesickblog. Vi ses :-)

(Visited 4.019 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

 1. Hej. Jeg er helt vild med både jeres og Emilys blog. Hvilken form brugte i til at lave dette ‘fad’ og kan det evt. bruges som skærebræt? :)

  Venlig hilsen Stephanie

  1. Tusind tak. Vi brugte en kraftig papæske :-) Vi tror dog ikke det vil gøre sig så godt som skærebræt, da beton jo ikke er et materiale der er beregnet til at være i direkte kontakt med fødevarer. Desværre, for det kunne ellers være ret cool!

 2. Det er virkelig sejt! Jeg må hen og skaffe mig noget beton i det lokale byggemarked :)

 3. Super fedt! Hvad tænker I ift. at lave et sofabord på denne måde? Er det for tungt til at kunne lade sig gøre hvis man skal lave det selv?
  /Katrine K

  1. Det kan helt sikkert godt lade sig gøre, men det kræver nok nogle stærke ben og evt. at du støber nogle stivere ind i pladen, så den ikke knækker. Hvis du søger efter “DIY concrete table” på Pinterest kan du finde en del eksempler og guides. Held og lykke med projektet, hvis du kaster dig ud i det :-)

 4. Wauw, det ser virkeligt lækkert ude! Måske ikke egnet til 20kvm på kollektiv, men det skal helt sikkert huskes, til jeg en dag flytter i voksenhjem! (:

  1. Dejligt du synes om idéen, vi synes bestemt du skal prøve den af, når du en dag har pladsen – for det er virkelig nemt ;-)

 5. Det er virkeli fedt med indlæg som dette hvor man rent faktisk selv har mulighed for at udføre projektet uden at skulle bruge en formue på alle mulige ting..:)
  Jeg har dog et spørgsmå til de lysestager, som I har lavet: Hvad har I brugt for a lave hullet til fyrfadslyset? Jeg har forsøgt mig med et fyrfadslys, men når det så skal op, så sidde det fast! :)

 6. Vi fik idéen til fadet, da vi stod og manglede en lille “scene”, der kunne bruges til nips og andre fine ting, og på den måde danne rammen om nogle små hyggelige stillebens – hvad end det er i køkkenet, på stuebordet eller hvor man nu lige synes.