Små ting

{Citrontærte med marengs bliver jeg aldrig træt af. Min opskrift her}

Om en måneds tid flytter jeg. Og selvom jeg glæder mig umådeligt til at indrette et nyt sted, så betyder det også et lidt vemodigt farvel (eller på gensyn) til mit elskede Amager, hvor jeg har boet i snart 8 år. Da jeg startede på universitetet, rykkede jeg teltpælene op fra barndomshjemmet på Frederiksberg og flyttede til det (for mig) fremmede og spændende Amager. Som jeg blev så glad for, at jeg blev hængende, omend i 3 forskellige lejligheder.

Om lidt rykker jeg til Brønshøj i et af de huse, I kan se nedenfor. Eller i noget af et af de huse I kan se nedenfor, må jeg hellere sige. Jeg har nogle venner, der bor i Brønshøj (bl.a. forældrene tl Gorm, som I også kan se lidt længere nede endnu), ligesom min mormor bor der, men ellers er det ret nyt og eksotisk for mig. Bortset fra det, jeg selvfølgelig kender til Brønshøj fra min barndom og ungdoms yndlingsbøger af Bjarne Reuter (Månen over Bella Bio, Zappa, Når snerlen blomstrer, Vi der valgte Mælkevejen osv.)

Men det er ved at være længe siden de er skrevet, så måske der er sket lidt i Brønshøj siden? Jeg glæder mig i alle tilfælde til at udforske mit nye kvarter. Som jeg forhåbentlig bliver lige så glad for som Amager, der har behandlet mig så godt og som jeg kommer til at savne. Men i stedet for at blive helt trist, vil jeg tænke på alle de gode oplevelser, jeg har haft her på ‘Ønskeøen’. Og på alle de gode minder, jeg kan tage med mig. Hvis I har lyst, synes jeg I skal tage med på en lille hyldest til Ama’r i denne Tour de Amager, der også byder på en noget yngre Emily i et pudsigt outfit :)

ENGLISH RECAP: The little things (well and my new home) that made my week a little more spectacular and worth to remember.

{Den Engelske Haveby. Mit nye kvarter fra april}

{Min dejlige venindes lækre baby-Gorm, som vi besøgte i søndags}

{Penny er også fan}

{På fotoskole med Nikon i Timm Vladimirs køkken}

{Og sidst men bestemt ikke mindst bogrelease på sødeste Anne og Majas fantastiske Lykken er chokolade i går}

(Visited 1.434 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

58 Kommentarer

 1. Jeg er sikker på Pletnæse bliver glad for at svømme i det vand på billede (engelsk haveby) Det er altid fantastisk at flytte til et nyt sted, det er som at være på ferie de første par måneder.
  Held og lykke

  1. Ja, det tror jeg også! Ikke så sikkert at Pletnæses mor bliver glad for kronisk våd hund dog ;)
   Ja, det er rigtigt. Det er en fin måde at se det på :)

 2. Årh, et fint indlæg. Blev helt vemodig på dine vegne. Hvordan kan det være, at du vil flytte i hus? Og er det sådan et delehus eller hvordan? :)

  1. Det er faktisk bare en (lille) lejlighed i et hus til at begynde med og det er bl.a. fordi jeg gerne vil have have, men også da jeg skal flytte under alle omstændigheder og det var et af de steder jeg fik tilbudt og det passede godt :)

 3. Hvor spændende med flytning, Emily. Jeg kender ikke til KBH, bydelene og forstæderne, så jeg ved heller intet om Brønshøj, men det ser skønt og fint ud på billedet. Meget britisk.
  Det er jo både spændende og vemodigt på samme tid at skulle flytte. Jeg bor i min lejlighed på 4 år, og tanken om at skulle herfra en dag kan gøre mig helt trist. Men hvis jeg en dag skal have høns og kat, så er en lejlighed på 5. sal nok ikke den bedste løsning…

  Og så er den unge Emily nu også ret skøn :) (og den nuværende ligeså).

  1. Ja, jeg tror også jeg bliver glad for det. Den ejendom jeg bor i nu er fra 1993, så glæder mig til at skifte den ud med mere malerisk kvarter :)

   Haha, mange tak ;)

 4. Velkommen til mit hood ;) Ja jeg må sige at jeg ikke har brugt mange timer på Amager, men jeg ved da der nok liiiige sker lidt mere der end i Brønshøj. Men Brønshøj har da også sin charme, ellers var jeg nok heller ikk blevet hængende her i 30 (!!!) år.

 5. Hvad mener du med pudsigt outfit? Lige præcis dét outfit har faktisk altid været et af mine yndlings på bloggen gennem årene. Og måske det indlæg, jeg oftes har kigget igennem bl.a. for at finde det der stegt flæsk-sted :)

  1. Haha… synes nu også det er fint, men det er nok ikke noget jeg ville hoppe i længere ;) Er glad for at du kan lide indlægget. Det er også et af mine yndlings :)

 6. Må jeg have lov til at spørge hvor længe du har været skrevet op? Min kæreste ogjeg bor nemlig i en lejlighed på den anden side af Brønshøj parken og er skrevet op og drømmer om et lille rækkehus i den engelske haveby, men der sker ikke rigtig noget!

  1. Hmm… et halvt års tid tror jeg. Måske lidt mindre. Men har boet i AAB i 3 år + været medlem siden 1987 :)
   Held og lykke, måske vi bliver naboer :)

 7. Jeg har selv tilbragt en del år i Brønshøj, og var virkelig glad for at bo der. Det er et super hyggeligt kvarter med mange skønne naturperler lige i baghaven. Og så er der smukt! Jeg elsker stadig at tage derud på sommerdage og kigge på de mange smukkeog nærmest majestætlige huse. Det er jo ikke for ingenting at Brønshøj også kaldes ‘Lille Frederiksberg’ :)
  //Louise

  1. Åh, bliver så glad af alle jeres dejlige historier om Brønshøj og glæder mig nu endnu mere :)

 8. Det ser nu fint ud – fik selv et lille stik i maven, da du skrev du skulle fra Amager. Det er jo fjollet, men forbinder dig bare sådan med ønskeøen :) Men det er godt nok charmerende!

  Jeg er selv boligsøgende pt, da min elskede lejlighed på Jægersborggade på Nørrebro skal sælges. Det er trist især fordi jeg har boet her i 2,5 år. Jeg håber bare jeg får noget der er lige så dejligt som her. :) I hvert fald held og lykke med det nye sted! Det skal du nok blive glad for :)

  1. Haha… ja, jeg synes også det er lidt trist!

   Held og lykke med dit boligprojekt. Klem

 9. Efter 4 gode år flytter jeg fra Brønshøj på lørdag. Det er en dejlig bydel! Der er ikke meget shopping eller lignende i området, men der er ikke langt til midtbyen på en cykel. Jeg flytter heldigvis ikke langt væk, men kommer da til at savne mit hood aka Bronxhigh, ligesom du kommer til at savne ønskeøen :)

 10. Hvor lyder det dejligt at du skal til at bo i Brønshøj, jeg er vokset op i Københavns nordvest kvarter lige på grænsen til Brønshøj, så der har jeg brugt meget af min tid som barn og jeg elsker de små hyggelige villaveje. Glæder mig til at se dit “take” på Brønshøj ligeså vel som du har blogget om Amager :)

 11. Nu er det ikke for at virke stalker agtig, men jeg bor så tæt på dig som man overhovedet kan, og har altid nydt at kunne se fine Penny ligge og sove i vindues partiet. Det har altid været lidt mærkeligt at se dig til hverdag, for på den ene side føler jeg at jeg kender dig efter at have fulgt din blog i så lang tid, og på den anden side er det for random at sige hej til dig på gaden :p
  Jeg vil bare sige at jeg kommer til at savne at have dig og Penny på den anden side af gaden :) Håber I falder godt til det nye sted.

  1. Ih Emma, nu bliver du nød til at sige hej næste gang du ser os :) Det synes jeg kun er hyggeligt og ellers skal jeg for evigt spekulere over hvem det mon var, der boede overfor og som læste bloggen ;) Vi kommer også til at savne Amager (og Penny kommer til at savne sin vindueskarm!), men forhåbentlig bliver det nye også et hit. Klem

 12. Jeg elsker din Tour de Amager, synes det er skønt med en hyldest til ens hjemstavn! Glæder mig til at høre om nyopdagelser i Brønshøj. Husene ser i hvert fald yndige ud!

  1. Dejligt at høre Ida og ja, det bliver så spændende med nyt kvarter at blive forelsket i :)

 13. Ej hvor bliver det skønt! Selv bor vi i NV, og jeg glæder mig til at se Brønshøj igennem dine øjne, for at se om der er nogle små uopdagede perler derude, som vi endnu ikke har opdaget. Umiddelbart tror jeg faktisk vi har været omkring søen, som du viser på billedet, men Brønshøj har da helt sikkert meget mere at byde på!

 14. Tillykke med den nye bolig. Den Engelske haveby er SÅ hyggelig. Er selv vokset op i Emdrup og dermed også utterslev mose(bare på den anden side), som du nok skal komme til at elske til lange gåture med Penny. Og det tager ingen tid at komme ind til centrum på cykel.

 15. Ej, havde virkelig ikke forestillet mig dig som en, der ville flyttet til Brønshøj! ;-) Håber du falder godt til det nye sted. Knus

 16. Åh Emily, du flytter jo til mit barndomskvarter! Der gik et lille sug gennem min mave, som der altid gør når Brønshøj bliver nævnt. Man kan vel ikke lade være med at være nostalgisk over sin barndom nogle gange :)

  Staalvand ved Brønshøj Torv er en af de få caféer med Amagerstemning, et sted mellem meget hip og meget kikset (ved ikke om du allerede kender stedet :)). I midt til slut 90’erne hed det Bella Notte, og var knapt så café-agtigt.

  Desuden kaldte vi Brønshøjparken for Louisehullet når vi skulle på udflugt med fritteren.

  Bellahøj Kræmmermarked er bestemt en tur værd, Utterslev Mose er hundelufteres og joggeres paradis, Brønshøj Skole er mindst ligeså flot og imponerende i klassisk rød mursten som Amagerfælled Skole og Friluftsscenen ved Bellahøjhusene er et skægt landskabselement.

  Held og lykke med den nye bolig :)

 17. Ej skal du flytte ind der :) Gud hvor er jeg misundelig – det er jo bare det hyggeligste sted :) Jeg bor selv i Brønshøj og går tit forbi havebyen og drømmer lidt. Jeg elsker Brønshøj. Der er grønt, roligt og stadig tæt på byen. Vi ses en dag på tur om mosen :)

 18. wuhuuu spændende med Brønshøj! Jeg bor selv i Nordvest og er meget meget glad for det. Penny og du kommer til at elske Utterslev mose og parken omkring Bellahøj husene. Mit yndlingssted er derudover Bispebjerg kirkegård (det er jo ikke nødvendigvis vildt tæt på dig – men alligevel), det er SÅ smukt, fyldt med træer og blomster og små fine gemmesteder.
  og at bo i hus med hund bliver jo så meget nemmere.

  held og lykke!

 19. Sikke en smuk citrontærte, og tallerken :)
  Og hvor ser det dog bare super hyggeligt ud i Den Engelske Haveby! :)

 20. Eeeeej flytter du til Brønshøj, hvor skægt – der bor min mor og min bonusfar og jeg har boet der det meste af min barndom :) Du flytter jo så til en af Københavns bedste bagerier, Kirstens bageri på Brønshøj Torv, så er der Holcks Plads, der har jeg flettet mange fingre i mine teenageår, loppemarkeder på Brønshø Torv og sidst men ikke mindst – VALLØBAGEREN! Ikke så meget et sted man vil hente sit morgenbrød, men bland selv slikkens helt store paradis! Hvis altså ikke de har skiftet ejer og er gået over til 100g-slik… Memory Lane… <3

  1. Jaaaa jeg gør mand! Og tak for seje tips, nu glæder jeg mig endnu mere <3 Måske jeg skal invitere dig ud at give mig en rundvisning :)

   1. Tine, der ikk kommet ny ejer og de er mindst 100 år gamle. Faktisk skal man gå efter deres bondebrød, det bedste brød i Brønshøj. Ved ikk om du synes det er træls med anbefalinger af Brønshøj… Men jeg vil bare lige nævne præstegårdsfesten, der er hver sommer. Det har altid kostet 2kr at komme ind. Hvis du har set Buster-filmen, er det der de spiser flødeskumskager.

    1. Ej, hvor er det sejt Sille! Og bestemt ikke træls, snarere totalt optur! Tak for tippet :)

 21. SÅ lækker en kage/tærte. Jeg får en flok søde veninder på besøg til fødselsdag på lørdag, så det må være et tegn at du har lagt det billede op med linket til dit tidligere indlæg!
  Kan man bage den helt færdig med marengs og det hele, dagen før eller om formiddagen, også holder den sig lækker til om aftenen?

  1. Jeg ville bage den i forvejen, men vente med marengs til sidst (du kan sagtens lave siruppen i forvej, så du blot skal piske og ‘brænde’). Så er den bedst :) God fornøjelse!

 22. Brønshøj er skønt og hyggeligt:)
  her er lige et par tips..
  Tag på Staalvand (café lige ved brønshøj torv) og guf en burger og nyd stemningen!
  Besøg den dejlige lille smykkeforretning Blackbird Hill Copenhagen (lige før torvet også) – super skøn og personlig betjening.
  Hvis du skal købe blomster er de super søde i butikken på hjørnet af Håbets Allé (hvor jeg bor;)).
  Oooog hvis du skal have hurtig men forholdsvis sund mad så prøv tipi tip eller Phenix stenovnspizzaria, hvis du skal have super lækker pizza.

  1. Åh tusinde tak for dejlige tips! Føler mig allerede mere hjemme efter alle jeres dejlige kommentarer <3

 23. Lækker citrontærte – den skal helt bestemt snart prøves :-) Anne & Majas nye bog fyldt med super flotte og lækre opskrifter har fundet vej til min bogreol :-) Held og lykke med flytningen, jeg håber du bliver glad for dit nye hjem. Hilsen Maiken C