Lige nu

Lige nu drikker jeg kaffe og putter tæerne i mit nye, bløde tæppe efter en rar morgentur med Pletten. Og glæder mig til at vække en sød én lige om lidt med vafler på sengen.

I går havde jeg en lidt dum dag, hvor jeg var i et underligt, uvant humør. På en eller anden måde ragede jeg uklar med alle over ingenting, nåede ikke rigtig noget af det jeg ville og fik heller ikke slappet af, men gik bare rundt i en sky af dårlig samvittighed og selvmedlidenhed.

Jeg har efterhånden lært mig, at når hele verden virker åndssvag og man er katalysator for adskillige konflikter på én dag, så er det som regel en selv den er gal med. Men selv med den erkendelse er det vanvittigt svært at ‘snappe out of it’.

Kuren viste sig at være en hækkeklipper og en ligusterhæk i miserabel forfatning. Har aldrig klippet hæk før (og er meget stolt af mig selv og resultatet) og jeg er glad for, at jeg ikke skal gøre det igen lige foreløbig, men det var alletiders boksepude, samtidig med at jeg følte, at jeg fik udrettet noget.

Da skuden således var vendt, fik jeg efterfølgende gjort rent, ryddet op og sagt undskyld til dem, jeg havde været urimelig overfor. Og så valgte jeg at pjække fra den fest jeg skulle til om aftenen, simpelthen fordi humøret stadig var lidt dystert – omend i markant bedring – og jeg bare gerne ville nusse rundt, læse en bog, lægge mit nye tæppe på (og rykke rundt på ting i stuen en milliard gange) og være frisk til i dag. Det viste sig at være den helt rigtige beslutning og jeg skal vist blive bedre til at lære ikke at presse citronen – og mig selv – alt for hårdt.

Her til morgen er humøret og overskuddet tilbage og kaffen smager ekstra godt :)

Min lille stue er ved at være færdig. Mangler ‘bare’ at købe en masse sorte rammer i forskellige størrelser (har kig på dem her) og få hængt billeder op.

Penny er fan af nyt tæppe og har (7-9-13) ikke ‘smagt’ på det endnu. Det har ellers nogle meget fristende frynser i enderne… Tæppet er herfra.

Jeg håber at I også får en rar søndag og at jeres kaffe også smager ekstra godt her til morgen :)

(Visited 1.579 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

55 Kommentarer

 1. Du er skide sej! Håber du får en fantastisk solskinssøndag :-) Og tak for en rigtig fin æstetisk blog!

 2. Dejligt at du fik humøret vendt igen. Kender godt selv til de der dage, hvor alt bare ikke er helt rigtigt, og det kan være så svært at blive “sig selv” igen.

  Noget helt andet; hvor har du fundet din noget så fine bar-vogn henne? Jeg er selv på udkig efter noget lignende til vores nye lejlighed..

  Klem herfra.

  1. Ja, det er lige præcis sådan det var. Jeg følte mig helt ved siden af…

   Den er desværre en gammel model jeg har fra min mormor…

   Klem igen

 3. Jeg tror det må være månen der påvirker humøret ;) Haha. Mit humør var også vildt dårligt i går. På trods af at jeg startede dagen med at servere pandekager for min kæreste, så føltes det resten af dagen alligevel som om jeg virkelig havde fået det forkerte ben ud af sengen. I dag er det heldigvis også bedre og hele hytten er i gang med at blive rengjort, så næste uge kan starte godt! :)

  1. Godt at det også vendte for dig! Det er virkelig ubehageligt at have sådan en dag… Haha… ja måske der er noget om det med månen… ;)

 4. Pyy, sådan en dag havde jeg i torsdag. Det var bare ikke sjovt at være i, og jeg måtte også bare være hjemme alene om aftenen for ikke at ødelægge dagen yderligere for mig selv og andre. Det hjalp med et bad, to kopper kaffe og avisen i sofaen.
  Tak for et godt og personligt indlæg, Emily. Dine billeder er simpelthen bare så smukke, og jeg glæder mig til at se flere af dit nye hjem. Det virker til at du er tilpas i din nye bolig og trives :-)
  Kh Katrine

  1. Det er betryggende at høre at jeg ikke er alene om det. Føler mig virkelig som en skurk, når jeg har sådan en dag…

   Tak for al rosen, dét er virkelig rart at høre :)

   Klem

 5. Kender alt for godt til det lettere dystre humør, som nogle gange fiser hen over os. Men ja, så er det jo dejligt at man kan give sig til et eller andet, hvor tankerne bliver sat lidt i stå og erstattet med noget helt andet! :)

  Er desuden vild med billederne, ser ud som om du er ved at komme godt på plads! :)

 6. Hvor er jeg glad for at du også skriver om dine dårlige dage! Det er rart at blive mindet om, at man ikke er den eneste der kan have en rigtig dårlig dag. Dejligt at se, at alt ikke er rosenrødt og perfekt!

  1. Dét er det bestemt ikke, men heldigvis har jeg flere gode og glade dage end de dumme :)

 7. Super flot sofabord – er det et loppefund, arvestykke eller hvorledes? :)
  Er glad for at læse at dagen alligevel endte godt og det er godt at du er bevidst om hvad der foregår og kan sige undskyld bagefter – super godt gået :)
  Og selvom vi er bevidste om hvad der er skidt eller godt for os, så kan der gå lang tid før tanker omsættes til handlinger, før vores handlinger ikke kører på automatpilot og i samme spor. Første skridt er helt sikkert som du skriver, at have selverkendelsen.
  Rigtig dejlig søndag med kæreste-manden :)

 8. Dejligt at høre at du lytter til sig selv og gør noget godt for dig selv! Jeg er helt vild med dit sofabordstæppe. Hvor har du købt det henne, hvis man må spørge? Ha en dejlig søndag!

  1. Er det sofabordet eller tæppet du tænker på? Sofabordet er et loppefund, mens tæppet er fra West Elm :)

   Kh.
   E

 9. Hvor er det dog skønt, at du blander farver, mønstre, tekstiler osv. på en så “fri” og fed måde! Du har et skønt hjem, ser det ud til, men det fornemmede jeg nu også med din gamle lejlighed.
  Sofabordet er også skønt – en god ting at få med hjem fra Berlin :-)

 10. Ih altså, du forstår virkelig at indrette! Hvis man kunne leje dig for en dag, så ville jeg bede dig få styr på mit hjem for mig ;) Og jeg kan fortælle dig, at jeg modsat dig havde en bedre lørdag end nogensinde før (argh, lidt groft sagt). En af de der rolige lørdage, hvor man lader op, og gør alle de ting man elsker. Det var rart :)

  – Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk

  1. Av, det lyder rart med den lørdag :)

   Det kan da være jeg skal overveje en karriere indenfor indretning ;)

 11. Åh jeg elsker virkelig din blog emily! Den er altid så ‘ærlig’, og du rammer virkelig plet med dine indlæg. Jeg glæder mig til at se den færdige indretning i lejligheden, det ser jo super fint ud! God søndag :)

  Sisselykke.dk

 12. Hej Emily.
  Kunne det ikke tænkes, at du havde lyst til at lave en miniguide til Island? :) Dine billeder derfra er så fantastiske, og jeg gad godt høre lidt om, hvor du har overnattet, spist osv? :)
  Hilsen fra Maria.

 13. Jeg kender dage som disse alt for godt, og endnu bedre hvordan det lige pludselig kan vende igen. Som om at man har brugt alt negativitet op, og på et tidspunkt bare begynder at tænke positivt og fremadrettet igen, ikk?
  Jeg elsker forresten alt ved din blog Emily. Stilmæssigt ligger vi langt fra hinanden, men inspirere, det kan du virkelig! <3

  http://mathildesunivers.blogspot.dk

 14. Skønt bord, stol og hund .0))

  Godt at læse, at du har det godt igen, og fik sagt undskyld til de implicerede, vi har nok bare alle de dage, hvor man mest af alt, har lyst til, at rive dagen ud af kalenderen og bare glemme den, omvendt så er disse dage også lærerige, og udviklende for een.

  Smil Lene B :0))
  http://justlove2ndhandbyleneb.blogspot.dk/

 15. For resten – har du en rigtig sej kaffemaskine (at dømme på billedet af kaffen har du måske)? ;-)

  Hvis ja, hvilken?

  1. Jeg har en Nescafé Dolce Gusto og er rigtig glad for den (afhænger dog meget af de kapsler man køber) :)

 16. Åh ja, den slags dage slipper man vist ikke for at have engang imellem. Jeg synes faktisk, at noget af det bedste ved at blive voksen er, at man bliver bedre til at opdage problemet hurtigt og har lært, hvordan man skal samle sig selv op igen.

  1. Det er rigtigt, generelt er der mange af den slags ting der bliver lidt nemmere. Egentlig ret rart at blive ældre og kende sig selv bedre :)

 17. Kære Emily. Tak fordi du deler dét der indeni også – sammen med alt det udvendige også :-) Det er dejligt og genkendeligt at læse, og er med til at huske mig på, hvordan jeg også gerne vil agere ift. mig selv og andre. Det er en evig proces tror jeg, men det er så fedt at mærke når man bliver klogere på sig selv – og lidt bedre til at mærke efter og agere efter det.

  1. Kære Julie,
   Hold op hvor bliver jeg glad for at jeg (også) kan sætte den slags tanker i gang. Tak for dejlig kommentar :)
   Klem

 18. Sådan en dag har vi vist alle sammen engang i mellem. Hvor ser din stue utrolig flot ud, jeg er helt vild med bordet, stolen og tæppet, og jeg kan da godt forstå, at Penny er glad for det, hun matcher jo i farven ;D

 19. Hej Emily!

  Kan du mon hjælpe med, hvilken stol, du har? Der er lidt Wegner over den, og så alligevel umiddelbart lidt anerledes træ-stel end på den 290-model, jeg ser for mig. Ved du det mon – altså ‘bagmand’ + model?

 20. Og så faktisk lige et tillægsspørgsmål om din stol…;-)
  Har du selv fået ombetrukket dem? I givet fald hvor (et sted, du kan anbefale?)?
  Bedste hilsner;-)

 21. Hej Emily,

  Jeg har endelig langt om længe besluttet mig for at bestille et fint tæppe fra West Elm. Men… jeg er lidt bekymret for om der følger en kæmpe regning fra tolden med. Kom du af med en farlig masse penge i toldopkrævning?

  På forhånd tak for hjælpen :)

  Mvh Louise

  1. Hej Louise,

   Ja og nej. Jeg handler ofte hos Shopbop, West Elm og lignende amerikanske sites og mange af dem tilbyder at beregne og lægge told og moms oveni, mens man ved ‘kassen’ betaler for varen + fragt. Og den mulighed vælger jeg altid.
   Så undgår man grimme overraskelser og ved reelt hvor meget det koster. Synes det er en nem og overskelig løsning og så skal man ikke selv sidde og gætte og regne :)
   Man kan selvfølgelig også vælge at tage chancen, det er helt op til en selv :)
   Du kan prøve at lægge tæppet i kurven og så gå til kassen og derefter vælge hvor det skal sendes til og så kan du se hvor meget det løber op i.
   Jeg har et par gange oplevet (automatisk) at få lidt penge tilbage igen, fordi de havde opkrævet for meget, så det er et pålideligt system.
   Håber du bliver lige så glad for tæppet, som jeg er, hvis du ender med at købe det. Kh. Emily