Mit figentræ

Sidste weekend købte jeg et figentræ. Det er egentlig til min gårdhave, men det er noget så dekorativt indenfor og skaber noget tiltrængt højde og dimension i min stue. Så indtil jeg får hængt billeder op (ok, nu skal det virkelig også snart være), så får det lov at blive boende. Her er heldigvis lyst nok til at det går og det lille træ lever i bedste velgående, men på et tidspunkt skal det rigtigt ud i solen. Især hvis jeg vil gøre mig forhåbninger om hjemmehøstede figner i sensommeren, hvilket så afgjort er på min agenda.

Der findes mange holdninger både for og imod til figentræer indendørs, men et tip er at det kræver mulighed for rigtig meget (og gerne direkte) sollys at have det indendørs. Et andet tip er at vælge den danske variant “Bornholmfigen” (Ficus Carica), der kan klare sig heroppe nordpå og endda kan overleve udendørs om vinteren. Sidst men ikke mindst bør man plante træet ordentlig ud i potten og ikke gøre som jeg og holde det indespærret i den lille plastikpotte det kommer i. Planter det ordentligt ud i potten i dag. Amager og halshug!

ENGLISH RECAP: I’ve just become the happy owner of a little fig tree that I plan to plant in my sunny backyard to be able to harvest my own figged come August. It’s a Ficus Carica “Bornholmfigen” which is of Danish origin and ideal for planting out in Northern Europe.

(Visited 34.858 times, 17 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. Jeg købte et figentræ – hæftede mig ikke lige ved sorten – for nogle uger siden og plantede det udendørs i en krukke på altanen. Op ad varm væg, læ og sol, men jeg det lille stakkels træ kunne ikke klare mosten, så nu er det kommet indenfor og stortrives. Men du skriver, at det skal udendørs, hvis man gerne vil have figner på – det handler vel om bestøvning eller? Der er ikke blomster på mit endnu, men jeg vil naturligvis virkelig gerne have figner på også :-)

  1. Hov, jo det er mig, der har formuleret mig dumt ;)
   Det jeg mente var at det kræver en del varme og sollys at få modne figner :) Og det er nemmere at opnå i et solrigt hjørne af haven vs. indenfor.

   At der overhovedet kommer figner handler selvfølgelig om bestøvning. Når man har træet indenfor må man bestøve det selv (hvis der kommer blomster). Det kan du gøre med en vatpind, som du fører fra blomst til blomst. Det har jeg praktiseret med stor succes med et indendørs citrontræ :)

   1. Fint fint – tror jeg veksler lidt, så det også kommer ud og får noget direkte sollys. Men synes nu også, at det er utroligt dekorativt indendørs – også hos dig ;)

 2. Hvor er du heldig at have sådan et – min mors citrustræ vækker stor misundelse! Og friske figner, halveret og bagt med gedeost, balsamico, chilihonning og valnødder er det bedste.

  – Anne

 3. Hvor er det altså fint! Mine forældre har et kæmpe figentræ i deres have, og det er så lækkert med friske figner i sensommeren og figenmarmelade igennem efteråret. Et sikkert hit her i hvert fald!

 4. Kunne godt bruge en kopi af dit “maleri” omkring optimisme — virkelig fint!

 5. Kære Emily, Hvor er det et fint træ. Vil du ikke oplyse, hvor du har købt det og til hvilken pris? :)

  1. Det er købt i en blomsterhandler på Frederikssundsvej (midt mellem Bellahøj og Brønshøj Torv, kan ikke huske hvad den hedder), til 165 kr. :)

  1. Ja, det kan godt lugte lidt af kattetis for at være helt ærligt. Men har det stående i min have nu, så det er ikke noget jeg oplever længere.

 6. Så fint et figentræ -Hvor er det købt?

  Jeg vil gerne købe lille træ til indendørs

  Karen

  1. Hej Karen, det er købt i Euro Blomster på Frederikssundsvej, men det er snart 2 år siden. Men tror stadig de har figentræer. Ellers er der også mange andre blomsterhandlere, der har dem :) Knus Emily