1-dags juice detox

I er nok helt med på, at jeg er frygteligt glad for smooties, shakes og friskpresset frugt- og grøntsagssaft. Så jeg blev ret henrykt, da jeg inden sommeren modtog Louisa Lorangs nye saftbog, Juice & Co. Bogen er propfuld af lækre opskrifter på juice, saft, shakes, smoothies og tilmed sunde ispinde og så indeholder den anvisninger på det Louisa kalder en Juicetur. Og det lød altså så spændende, at jeg måtte prøve det.

Hvilket jeg gjorde med stor succes og lige nu, ovenpå en herlig sommer med lidt for mange drinks og godter, har jeg virkelig lyst til at tage en tur til. For en juicetur handler ikke om at tabe sig eller udrette mirakler (det kræver trods alt mere end en dag), men om lige at give systemet en lille pause, kunne mærke sult og mæthed igen og nulstille lidt om man vil. Jeg følte mig meget let og fuld af energi dagen efter.

Nedenfor de 6 juicer og shakes jeg drak på min juicetur, men man kan sagtens kombinere de andre juicer i bogen, dog med en hovedvægt af de grønne for at få det fulde udbytte.

Hvis du er nysgerrig på hvilken blender og saftpresser jeg bruger, så kig med i dette indlæg.

ENGLISH RECAP: A one day ‘do it yourself’ juice cleanse I did before the summer which left me very happy, light and energized.

LORANGUTANG – ca. 1/2 liter
4 gulerødder
5 cm gurkemeje
2 blodappelsiner, eller alm appelsiner, u. skræl
1 pink grapefrugt, u. skræl
evt. 1-2 spsk. orangeblomstvand

 • Kør det hele gennem saftpresseren og smag til med orangeblomstvand.

Det er helt klart nemmest at gøre det en dag, hvor man har fri. Dels tager det tid at presse alle de forskellige slags juice og dels er det rart at bruge det som en selvforkælelsesdag med et par lange gåture, et hyggeligt blad, lidt hjemmemanicure osv. Det gjorde jeg i alle tilfælde og syntes, at det var dejlgit at give både maven og hovedet en pause samtidig.

Min juicetur startede med ‘Lorangutangen’ ovenfor (vidste i at man kan få frisk gurkemeje og at det er en rod, der ligner ingefær, men er mindre og mere orange?) og en tur med Penny og derefter gik jeg hjem og lavede alle de andre juicer på én gang og satte dem (tildækket eller i flasker) på køl, således at jeg ikke skulle tænke mere over ‘madlavning’ resten af dagen.

GAZPACHO-JUICE – ca. 1/2 liter
1 rød peberfrugt
4 stilke bladselleri
1/2 agurk
3-4 modne tomater, ca. 350 g
et nip salt
evt. et nip cayennepeber eller en dråbe tabasco

 • Fjern stilk og kerner fra peberfrugten og juice perberfrugt, bladsellerie, agurk og tomater.
 • Smag til med salt og cayenne eller tabasco.
 • Servér iskold.

GRØN LYKKE (i baggrunden i flaske) – ca. 1/2 liter
2 stilke bladselleri
1/2 citron, u. skræl
2 æbler
1 hjertesalat
1 broccolistok (ca. 75 g)

 • Juice bladselleri, citron, æbler, salat, broccoli og servér iskold.

KIWI-GONE-GREEN – ca. 1/2 liter
2 kiwier, øko eller u. skræl
1/2 citron, u. skræl
1 æble
1 pose frisk spinat, ca. 250 g

 • Skær enderne af kiwierne. Juice kiwi, æble, citron og spinat.

CHOKOLADESHAKE – ca. 1/2 liter
1/2 liter hampemælk*
2 spsk. kakao
1 moden banan, u. skræl
1-3 bløde dadler, u. sten
evt. et par isterninger

 • Blend hampemælken med kakao, banan og dadler.

*Hampemælk kan man let lave selv ved at blende 2 dl afskallede hampefrø (fås i helsekostforretninger) med 1 liter koldt vand i ca. 1-2 min. Smages derefter til med et nip salt og 1-2 spsk. agavesirup. Skal ikke sigtes. Kan holde sig 2-3 dage på køl i en flaske. Ryst inden brug.

GUACA-SHAKE (ikke på billederne) – ca. 1/2 liter
1 avocado, u. skræl og sten
1 lime, u. skræl
1/2 grøn chili, el. efter smag
1 agurk
1 håndfuld koriander
2 dl koldt vand

 • Blend avocado, lime, chili, agurk og koriander i 1-2 min. med koldt vand i en blender og servér iskold. Kan spises som en ‘kold suppe’ med ske.

Gad virkelig godt tage en tur til snart. Det virker især oplagt her i varmen.

Bogen handler i øvrigt om meget mere og andet end ‘juiceturen’ (ja, faktisk fylder den kun ganske få sider) og jeg kan varmt anbefale den til alle der holder af at presse selv eller som gerne vil komme til det :)

Jeg presser selv saft ca. 2 gange om ugen og dertil kommer 2-3 smoothies og shakes, ofte med noget grønt i. Synes det er en rar måde at få noget af sit frugt og grønt på og noget der kan mærkes på sundhedskontoen.

(Visited 12.479 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

20 Kommentarer

 1. Mmmmmh, det lyder simpelthen så lækkert. Jeg bliver nødt til at anskaffe mig den bog. Og en slowjuicer! Jeg er ved at nå det punkt i mit liv, hvor jeg snart ikke kan undvære sådan en fætter længere. Bare træls at de skal være så dyre.. Har du nogle gode erfaringer inden for dét område? (:

 2. Efter lidt over to uger i Italien, hvor jeg levede af pasta, pizza og is kunne jeg også godt trænge til en juicetur. :) Hvilken juicer/blender/saftpresser har du?

  Og så noget lidt andet… de fine billeder, der ligger spredt ud på dit sofabord. Er det dine instagrambilleder, som du har fået fremkaldt via fx. Pixum eller Prinstagram? De ser nemlig ud til at være skarpe i kvaliteten, og jeg vil gerne have fremkaldt nogle af mine instragrambilleder :)

  1. Ja, kender godt fornemmelsen ;)

   Du kan læse lidt om ‘min maskinpark’ her: http://emilysalomon.dk/2014/06/sund-gron-torstslukker/

   Det er nogle der fulgte med bogen (tror det var fordi det er et presseeksemplar) og ved desværre ikke andet om dem end at de er printet på Fujifilm… Men kan måske prøve at høre dem ad hos forlaget, kvaliteten er nemlig – som du bemærker – i top :)

   1. Tusind tak for svar – både ifht. maskine og billederne. Jeg skal helt sikkert have anskaffet mig en juicepresso fra witt. Det er fedt, at den er så slank i designet. Mit køkken er nemlig minimalt, så der er ikke super plads.

    Og mht. Billederne, så tror jeg, at jeg prøver mig frem med PhotoLove, som Linda fra Simpel Dagbog har anbefalet engang.

 3. Ved godt at det er sundt og godt for kroppen, men jeg synes bare at frugt og grønt og alle de andre ingredienser i juicene er utroligt dyre. Bruger du ikke mange penge på det, hvis du `”juicer” og “smoothier” så tit?

  1. Jo, det er desværre lidt dyrt at spise meget frugt og grønt :( Til gengæld køber jeg stort set aldrig kød (spiser kød, når jeg er ude, men sjældent hjemme), så sparer lidt der og så er det nok et spørgsmål om at det er noget jeg prioriterer + at jeg går efter tilbud på eks. frosne bær, bruger gulerødder og andre billige rodfrugter i juices osv :)

 4. Hvor ser det bare lækkert ud! Det kunne jeg helt sikkert også godt være interesseret i at at kaste mig ud i. Hvilke udstyr har du til at lave juice, smoothies og så videre? Synes det er lidt svært at finde det rigtige som både fungere og som også er let at rengøre.

 5. Efter et par ugers ferie, hvor der er blevet spist alt for meget brød og pasta, var det virkelig også skønt at få en smoothie til morgenmad. Synes virkelig man kan mærke det resten af dagen, når man starter dagen med sådan en vitamin bombe :)

  Sisselykke.dk

 6. Hvor er det bare befriende at læse en blog som din, som IKKE fokuserer på vægttab eller kalorier når der skrives om sundhed! Er i behandling for en spiseforstyrrelse, og har valgt at lade være med at følge rigtig mange af de blogs jeg ellers har været glad for at læse, da de ofte fokuserer alt for meget på kalorier og vægttab, og dermed nemt giver mig dårlig samvittighed.
  Du balancerer perfekt mellem sundt og mere “usundt” – man får aldrig dårlig samvittighed af at læse din blog, men tværtimod lyst til at spise en smuk kage, og bare nyde livet, og det er jo i bund og grund det sundhed handler om.
  Din blog er og bliver den bedste, Emily!
  TAK :-)

  1. Det er lige præcis også sådan, jeg har det med denne blog. Jeg bliver så inspireret af den rarhedsstemning, der er over din tilgang til mad!

  2. Kære mp,

   Tak for din søde kommentar. Er glad for, at netop det skinner igennem og at min tilgang til sundhed kommer til udtryk på den måde, som du opfanger. For det er helt rigtigt tolket, at det er sådan jeg har det med mad. Jeg håber at dit forhold til maden også ender godt og jeg er meget rørt og beæret, hvis jeg kan være en inspiration i den henseende.

   Klem til dig <3

 7. Hej Emily!

  Jeg har lige fået en skøn slowjuicer, som gør juceri til en leg;-)

  Jeg er lidt interesseret i at afprøve en dag som den, du beskriver her. Er dog lidt i tvivl om mængderne – altså drikker du alt, hvad sidens opskrifter her giver i samlet mængde den denne detox-dag, eller kan du præcisere, hvor meget i løbet af dagen (og hvis du siger ‘et glas’ hvor er vi så henne på cirka-indhold)?

  Kan du mon hjælpe?

  1. Hej Susanne, er ked af det sene svar, den var lige svipset. Jep, man drikker det hele. Alt hvad der står :) Glassene/mængderne er relativt store, som dem du kan se på billederne her i indlægget :) God fornøjelse med juiceriet! Kh. Emily

 8. Hej,

  Jeg er klar over dette indlæg efterhånden er gammelt, men lavede den første juice tidligere i dag. Super lækker!

  Dog synes jeg, at gurkemeje har gjort min juicer helt gul, også efter rengøring. Har du nogen gode rengøringstips, eller hvordan gør du?
  – jeg har samme juicer som dig:)