De aftener hvor jeg ikke spiser ude eller med min kæreste eller veninder, bliver det ret så ofte til madder. Af og til nogle spændende og kreative nogle. Andre gange bare noget hurtigt (og lidt kedeligt), for at stille sulten uden for mange dikkedarer. For at være helt ærlig, så er det nemlig sjældent, at jeg gider det store køkkenshow, når det bare er til mig selv. Men på det seneste har jeg lavet små, lynhurtige, men varme retter, der er noget mere interessante end en rugbrødsklapsammen og som både stiller sulten og får mig til at føle, at jeg har gjort mig en lille smule umage.
Opskrift på en sund, hjemmelavet, men enkel og lynhurtig lille pastaret, der også er ret så SU-venlig, nedenfor.
ENGLISH RECAP: A super quick and easy yet homemade and healthy meal for one. Whole grain pasta with a knob of butter or a little olive oil, arugula, cherry tomatoes, grated parmesan, salt + black pepper and a couple of fried or poached eggs. Delicious and rather cheap and healthy.
Her er få ingredienser i spil, så jo højere kvalitet de er af, jo bedre bliver resultatet.
LYNPASTA TIL 1
Fuldkornspasta, skruer eller penne
1 håndfuld ruccola
1-2 tomater eller 5 cherrytomater
1 klat smør eller 1 spsk olivenolie
Parmesan, Primadonna eller anden ost at rive
1-2 øko æg
Salt og peber
Evt. et par spsk ristede pinjekerner
- Kog pastaen efter pakkens anvisning i rigeligt, letsaltet vand.
- Skyl og tør ruccola og tomater.
- Steg æggene til spejlæg eller pocher dem, mens pastaen koger. Blommen må gerne være flydende eller smilende, efter hvad du kan lide. Så bliver den nemlig til en lækker dressing/sovs over pastaen og ruccolaen.
- Skær tomaterne i halve eller både.
- Hæld vandet fra pastaen, når den er al dente (med let bid) og kom den straks i en dyb tallerken. Kom en klat smør eller lidt olivenolie på og rør rundt.
- Læg ruccola og tomater over pastaen og læg æggene ovenpå.
- Riv osten henover og drys med salt og peber og evt. ristede pinjekerner.
- Server med det samme.
Det ser godt ud, må afprøves næste gang jeg er alene hjemme.
Jeg kan lide du lige topper det af med et glas rødvin.
Ja, man må jo gerne hygge sig lidt selvom man er alene hjemme ikke? ;)
SU-venlig mad, ja tak! :)
Har ikke smagt pasta med smør, hvordan er det?
Må prøve snart..
Det er godt! Men jeg er også en smørgris, der synes at alt med smør er godt ;) Gør det!
Selv om det er nemt, behøver det ikke at være kedeligt….Ser super lækkert ud:-)
Nej, vel? Tak :)
Tak for inspirationen. Lavede retten i går, men prøvede at erstatte pastaen med lynstegt spidskål og det fungerede perfekt (kan spise pasta som slik, så er nødt til at skære ned der).
God idé Anette! Dejligt at det kan bruges :)