Min søndag

Post-løbetursmorgenmad foran “fjernsynet”. Synes fjernsyn er så grimme og ofte ender med at fylde hele rummet, så kan ikke rigtigt tage mig sammen til at anskaffe et. Til stor ærgrelse for kæresten.

Jeg løber ekstra stærkt for tiden. Jeg har mindre end to uger tilbage i mit ‘rigtige’ job, inden jeg skal slå mine folder som selvstændig fra første november. Mere om det rigtigt snart. Men ligesom op til en ferie, så er der 117 ting, der skal afsluttes og overleveres, jeg er også i gang med at skrive en bog og samtidig skal der en masse ting i pipelinen, så jeg også har noget at leve af om en måned. Det er så fedt og det er så skræmmende.

ENGLISH RECAP: I’m trying to really relax and unwind this weekend before a couple of hectic weeks. I had no plans scheduled and even though I ended up doing tons of stuff yesterday it feels so good to have a couple of days where you just decide what to do (or not to do) as you go. Today is sofa day all day, even though it started with a long run and the breakfast above.

Jeg planlægger at bruge det meste af min dag lige her. Med et par blade, en bog, varm chai og så skal der også klares et par timers arbejde, men det kan heldigvis godt ske fra sofaen.

Denne weekend var stort set uden planer og har indtil videre været helt, helt perfekt og lige den afslapning, jeg trængte til inden ‘slutspurten’. Eller afslapning og afslapning, endte med at have en mere end produktiv – men yderst hyggelig –  lørdag, men bare det der med ikke at skulle være et bestemt sted på et bestemt tidspunkt i to dage. Det er altså ren luksus for mig.

I går blev både morgenmad med karamelsnegl og rughvedebolle, hundetræning, indkøb i lange baner af både dagligvarer, hundemad, planter, blomster og mørk rom (hos Københavs sejeste spiritusforretning) og så bød dagen også på parkhæng og elefantkigning i Frederiksberg Have med Frk. Fierce og Pletten. Og hummussandwich og kaffe på Frederiksberg Allé. Og næsten hundrede telefonsamtaler og sms’er med bedsteveninden om bl.a. et fantasihus vi vil købe sammen. Og en lille pause i haven, der er proppet med græskar og lygter… og nogens bolde, der er knapt så dekorative. Efterfulgt af madpakkeforberedelser til ugen der kommer (skal have nogenlunde det her, craver salater og vegetarmad) og reolsamling i køkkenet.

I dag har ‘bare’ være ti kilometers løb i regnvejr (sorry, bliver altså nød til at blære mig, det krævede altså lidt overtalelse… af mig selv), langt bad efterfulgt af lang morgenmad og så ellers nussen rundt, læsning, rengøring, tøjvask og alt sådan noget, som jeg egentlig holder ret meget af at lave. Og som gør, at mandagen er en fornøjelse i stedet for sådan en øv-dag, man bliver kastet hovedkuls ind i. Nu håber jeg bare, det lysner lidt snart, så jeg kan få taget billeder til en lille ‘room tour’, som jeg planlægger at invitere jer på i løbet af ugen.

Lige om lidt kommer min kæreste hjem fra en uges elgjagt i Sverige. Og så vi skal hjem at spise hos mine forældre. Rar afslutning på en dejlig weekend. Glæder mig.

(Visited 1.114 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

23 Kommentarer

 1. Jeg er så vild med efterårs-Emily. Har lyst til at kommentere på alle dine indlæg for tiden, og det bliver måske også lidt overvældende i længden. Haha! Laver altså også andet. Sometimes ;) Skønt indlæg. Jeg er vild med det og glæder mig til room tur!

  1. Ej, det skal du da endelig bare gøre, det er kun hyggeligt. Mange tak fra efterårs-Emily ;)

 2. Hvor fedt for dig, at du tager springet! Det kommer du aldrig til at fortryde. Det vil jeg næsten garantere :) Glæder mig til at høre mere om dine planer!

 3. Man bliver så inspireret af dine dage. Forstår ikke, du når så meget – det er ret imponerende. Du er overskudsmenneske nummer et. Glæder mig til at høre mere om selvstændighed og bog og se, om man bliver endnu mere inspireret. God søndag til dig og hundi!

 4. Hej Emily, det lyder som en dejlig søndag :) A pro pros forældre, så har du tidligere skrevet om din mor, der var i behandling for en alvorlig sygdom. Jeg håber at hun er blevet rask igen og har det godt!

 5. Hej Emily, det er så hyggeligt at læse med i dit univers. Jeg ville lige spørge dig til råds omkring hunde. Jeg har en halv border collie og jeg elsker hende, men hun har virkelig brug for at blive trænet, mere præcis med adfærd, da hun gør ofte og kan finde på at knurre af folk hun bliver bange for. Problemet er bare, at det er min første hund så jeg er lidt i vildrede omkring hvordan osv. Går du til hundetræning, eller har en træner du kan anbefale?

  1. Det lyder som om hun, som du selv skriver, er bange for nogle ting og som om du har brug for nogle gode redskaber til hvordan du tackler det :)
   Ja, jeg går til hundetræning, men tror snarere at det du har brug for er noget specifik hjælp fra en adfærdsbehandler/træner og så derefter starte til hundetræning (der jo er mere generelt og mere handler om at lære hunden forskellige ting og øvelser). Jeg kan VARMT anbefale Lea Lundgreen (http://www.lealundgreen.com), der også selv har en border collie og Mia Trier (http://nordhund.dk/velkommen), der kan hjælpe dig med hvordan du kan gribe det an og hvad du kan gøre for at din hund bliver tryg i de pågældende situationer. Det er dog dyrt med adfærdsrådgivning, men det er virkelig pengene værd og jeg tror du får meget mere ud af det end at gå på et hold, hvor hunden skal lære at sitte, dække osv. Altså det sidste er også godt, men måske ikke det, der er allervigtigst for jer lige nu.
   Held og lykke med det hele :)
   Ps. Penny har også været bange for 1000 ting og det er altså endt rigtigt lykkeligt med den rette tilgang :)

 6. Yndigt ser det ud! Og dejligt med en tiltrængt sofa-søndag efter nogle travle og hektiske uger, der bare fortsætter forude. Sommetider er søndag bare den perfekte mulighed for at trykke pause-knappen i bund.

 7. Hyggeligt at læse om din dag. Selvom du har travlt, synes jeg du laver nogle rigtigt gode blogindlæg :-)

 8. Åhhhhhh – det tæppe! Kan altså ikke få det ud af hovedet… <3

  Men hvor sart er det egentlig? Kan man smide det i vaskemaskinen i nødstilfælde?
  Jeg bor jo sammen med verdens største svin, når det kommer til mudrede poter og fælderi, så er lidt bekymret for om det er for sart….

  Hvad er dit indtryk?

  1. Altså mit er 4×5 meter så får vist svært ved at finde en vaskemaskine, der kan rumme det ;) Og det er ren uld, så har på fornemmelsen, at det kun duer med rens eller evt. sådan noget hjemmerens med damp. Men indtil videre går det med støvsugning. Det har så også sørget for at mudrede hundepoter bliver tørret grundigt (evt. vasket) inden de betræder tæppet, så selvom Penny elsker at ligge på det er hun nok indirekte lidt træt af det ;)

    1. Elsker.At.Støvsuge ??!!

     Stop dig selv. Eller endnu bedre: Kom ud til mig og fyr den af! Så hælder jeg æblecrumble og brunsviger på den hvide tornado ;-)

     Hælder nok mest til at tæppe er nødt til at være gråt – fra naturens hånd. Nogen med lange ører synes nemlig at de skal kløes i tæpper (det skal r*ven lejlighedsvis også…..:-(!!) og slæber trods aftørring rigelige mængder sand ind.
     Om jeg fatter, hvordan hun gør det!
     Så måske mit tæppe skal være knap så langhåret, når alt kommer til alt… Øv :-(

 9. …vi har også kun fjernsyn fordi min kæreste og hans playstation nedlagde veto ;) Men det ER altså også ret lækkert at kunne se sine serier (jeg er også med på Kender du Typen, Homeland m.v.) på stor skærm ved at forbinde et HDMI stik fra computeren til tv’et!
  Nårh ja, og så vil jeg da bare lige sige wauw for nogle søde og betænksomme kommentarer alle folk lægger til dig. What you give is what you get, og jeg synes både du er dygtig, modig og helt fantastisk sød og klog, så alle roserne er fuldt fortjent! Det er virkelig en fornøjelse at følge din blog :)