Chop & Color

NEW HAIR – SHORT(ER) AND FRESH

Forrige uge var jeg til frisøren, at blive farvet. Skulle også have været klippet, men det tog for lang tid at opfriske kuløren i ponyhåret (det er altså enhver frisørs skræk at farve den manke, det tager en krig), så vi måtte gemme klipningen til ugen efter. Win! To gange frisørhygge, kaffedrikning, bladlæsning og people watching i Strædet til mig.

ENGLISH RECAP: I’ve just had my hair cut and colored and I’m really, really happy with the way it turned out.

Nu er hele molevitten i mellemtiden lykkedes og jeg er så glad for både farve og klip, at jeg varmt kan anbefale søde og dygtige Lillian hos Atmosphair. Der i øvrigt er norsk og ligner en lille fe. Og det stopper slet ikke der. For ikke nok med, at hun har HELT styr på farverne (hun har tidligere været underviser og tekniker hos Redken), så forstod hun sig også på at klippe kraftigt (pony)hår med masser af fald. Og det er langt fra alle frisører, der gør det, skulle jeg hilse at sige…

Synes farven er blevet så pæn. Ikke for lys, ikke for mørk og hverken for gul eller for kold. Der er lagt 4 farver i, i striber og såkaldte slides. Det er skisme lidt af en kunst og jo mere jeg lærer om hår, desto mere respekt har jeg for de dygtige frisører. Det er lige dele viden, erfaring og kunstnerisk talent.

Lillian farver med Redkens farver, som jeg synes fungerer rigtigt godt i mit hår. Som udgangspunkt ville jeg helst have ‘øko’-farver i håret, men har måttet sande (og har snart prøvet en hel del), at de trækker for gult op og er for uforudsigelige i mit hår til lysning.

I starten af sommeren blev jeg til et event farvet med Redken og blev så glad for resultatet, at jeg har holdt ved deres farver siden.

Lillian kan man bestille tid hos her (hvor man også kan se priser) eller på tlf: 42 83 22 02. Og det er altså hos Atmosphair i Kompagnistræde (Kbh. K), at man kommer i stolen.

Og ellers kan man finde Redken-saloner i hele landet her.

Har I selv en dygtig frisør I har lyst til at anbefale, så del endelig i kommentarfeltet :)

Jeg gik fra min egen hårfarve til en noget lysere i starten af året og er altså stadig helt hooked på det lyse. Men det er jo noget af en vedligeholdelsessag.

Hvad med jer? Er I også farve-junkier og bliver I farvet mørkere, lysere eller noget helt andet?

Og kommer I også til at betro frisøren alle mulige private sager? Ved ikke helt hvorfor man gør det, men på en eller anden måde er der noget tillidsvækkende over folk, der nusser en i håret. Hvis de har fået lov.

(Visited 3.074 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

55 Kommentarer

 1. Jeg har i mange år fået lise striber, men opgav dem til fordel for mit egen farve (leverdreng, tsk tsk) for lidt over et år siden. Det var lidt for meget vedligeholdelsesarbejde for min SU-pengepung. Når studiet inden længe skiftet ud med job (forhåbentligt!) kan det dog godt være, at jeg genovervejer hår-situationen :)

  1. Kender det SÅ godt. Det er skisme lidt kostbart at ville være blond, når man som udgangspunkt er udstyret med leverdreng (eller mussebrun i mit tilfæde)… Jeg lod også være mens jeg læste. Simpelthen for dyrt…

   MEN kan dog anbefale at få lavet (pæn) ombre. Det giver det der lidt lyse, friske look, men skal ikke vedligeholdes. À la det jeg har på første billede her: http://emilysalomon.dk/2014/07/min-harplejerutine/

 2. Blondes have more fun :) og da mine ellers så gyldne lokker besluttede sig for at blive mørkere og mørkere med årene har jeg i nogle år fået lavet lyse striber, men ja sikke et arbejde! Kan dog stadig ikke forestille mig gå tilbage til min egen farve, når det kommer til mit hår er jeg den største tryghedsnarkoman.. ;)

  1. Hørt! Hørt! Er altså også blevet noget så glad for det lysere look, så kan ikke helt forestille mig at droppe det lige foreløbig ;)

   Det tror jeg nu at vi er mange, der er. Dårlige hårdage kan ødelægge det hele og omvendt ;)

 3. Det ser godt ud, gør det.
  Jeg har selv en kedelig leverpostejsfarve, så jeg får også mit farvet. Efter i lang tid at have fået håret lysnet, gik jeg for nogle måneder siden til en mørkere brun, men nu hvor jeg ser dit fine hår, savner jeg nu lidt mit eget lyse hår.

  1. Tak Christinna! Haha… det kender jeg alt for godt. Græsset er vist altid grønnere, når det kommer til hår. Jeg kigger altid langt efter ombre-hår (hvis det er lavet pænt/sket naturligt), som jeg selv har haft i mange år og af og til savner lidt…

 4. Bliver selv klippet af Lene hos Atmosphair og er blevet det i MANGE år. Hun forstår sig nemlig også på kraftigt hår og er den eneste der får liv at klippe i det

  1. Ja, det er lidt af en kunst med sådan noget hestehår. Hende har jeg mødt de gange jeg har været derinde. Hun virker også rigtig sød og dygtig! :)

 5. Bliver selv klippet af Lene hos Atmosphair og er blevet det i MANGE år. Hun forstår sig nemlig også på kraftigt hår og er den eneste der får liv at klippe i det

  1. Hende har jeg også mødt, når jeg har været derinde og hun virker også bare så sød og dygtig. Og ja, det er ikke så nemt det med det vilde hår, har man fundet en, der kan tæmme det, så er det bare om at holde ved :)

 6. Det er bare SÅ vigtigt at ens hår spiller. Selv døjer jeg med en masse små nye (MEGET KORTE) hår der gror ud over alt. Mega irriterende. Du er simpelthen så helt igennem smuk, og dit hår er bare så flot. På billederne kan man slet ikke se, at det skulle være pony agtigt, eller på anden måde besværligt :) Glædelig jul

  1. Ja, ikke? Synes i alle tilfælde det har en stor betydning for ens velvære.
   Tusinde tak og også en rigtig glædelig jul til dig <3

 7. Jeg har naturligt tykt brunt hår med krøller.. Jeg måtte i foråret få klippet mit lange hår af, fordi en hårfarve havde gjort at mine krøller ikke krøllede på den “rigtige” måde længere, mit hår var simpelthen blevet ødelagt af en farvning. Jeg ved ikke om jeg tør få mit hår farvet igen… I så fald skal det være en rigtig dygtig frisør. Har du haft erfaringer med at “teksturen” i dit hår er blevet ødelagt/anderledes?

  1. Ih, æv, sikke surt for dig. Ja, jeg synes teksturen ændrer sig (bliver mindre sundt/glat) af farve, men har ikke oplevet det du beskriver. Kan godt forstå du lige holder en pause. Jeg fik mit hår smadret fuldstændig i gymnasiet (permanent og farve) og måtte få det klippet næsten helt af. Havde frisørskræk i MANGE år efter!

   Havde du farvet det selv eller var det hos en frisør?

 8. Så VAR det dig jeg så i vinduet, da jeg selv var på vej til frisøren i nærheden :)

 9. Haha, åh hvor jeg kender følelsen af at blive overvældet, jo mere man lærer om frisørfaget! Lige for tiden har jeg fuldstændigt droppet almindelige frisørbesøg, og bliver udelukkende klippet som hårmodel for Wella. Man får bare et helt andet indblik, når man sidder og overhører dem på kurser for andre frisører. Så spændende!

  Pigerne er jo sindsygt dygtige, og jeg kommer altid hjem med de vildeste resultater (på den gode måde). Det betyder på den ene side, at jeg skifter hårfarve en gang om måneden, og altid har sjovt nyt hår. På den anden side betyder det dog også, at jeg er afhængig af, hvor og hvornår deres shows ligger, samt at jeg ikke kan blive klippet/farvet igen før februar, eftersom de er gået på juleferie. Damn.. Det kan hurtigt blive kritisk, når man er korthåret hehe (:

  1. Åh det lyder sjovt! Og vildt! Det ville jeg ønske at jeg turde :)
   Men ja, kan levende forestille mig at sådan en korthårsfrisure skal vedligeholdes!

 10. Jeg er aldrig rigtig kommet med på farve-vognen udover lidt hjemmefarvninger i ny og næ. Der er simpelthen for meget vedligehold, og den slags orker jeg simpelthen ikke at bruge tid eller penge på :) Så må jeg nøjes med leverpostejsmanken, men det gør mig ikke noget. Det er trods alt bare en hårfarve.

  1. Åh ville sådan ønske at jeg havde det sådan! Virkelig :)
   For ja, det er skisme meget tid + penge… Men for mig (tror jeg), det er det værd ;)

 11. Er i over 10 år blevet klippet og farvet af Lisbeth i Salon Uno i Holmbladsgade, som er både sød og dygtig, og ikke mindst forstår at jeg kun skal have klippet det nødvendig (læs: slidte) af. Har desværre mødt mange frisører, som syntes, der virkelig skulle klippes i bund, og mere end jeg syntes godt var.
  Får normalt lavet striber i 2-3 lyse farver, men ikke mere end at de blot gør mit hår mere gyldent, og der næsten ingen udvoksning er. Og ja, når man er blevet klippet af den samme i over 10 år, så snakker man også private ting ;-)

  1. Orv det må også siges at være en god rum tid! Du er trofast :)
   Ja, kender også godt til de frisører, der har et lidt vildt forhold til hvor meget 1 cm er ;)

 12. Jeg har min naturlige hårfarve (varm, mellem/mørkebrun) som jeg, indrømmet, er temmelig glad for. Det bliver en sorgens dag når de grå hår melder deres ankomst! Jeg bliver klippet i en undseelig frisørbiks i Valby med det småkiksede navn Cut’n’Curls, hvor jeg er blevet klippet i mindst ti år. Især ejeren Iben er rigtig dygtig (og Line er også god) – ikke noget med at prøve at kreere etager i mit fine hår, så jeg ender med at ligne Polle fra Snave. Hun er også tilpas hård omkring slidte spidser så man aldrig forlader salonen med andet end silkebløde lokker. Og så koster det ikke alverden. Jeg er fan!

  1. Lyder dejligt med både naturlig hårfarve (åh suk ja, når man skal til at tænke på grå hår!!!) og en frisør du er glad for og kan anbefale (på trods af navn ;)). :)

 13. Jeg er altså lidt misundelig på den manke. Godt nok tager det tid for frisøren, men det er da super flot med så kraftigt hår (selvom jeg godt ved, at du har skrevet en del om, hvor meget arbejde det kræver). :)
  Jeg er fuldstændig hårkonservativ. Jeg har haft krøller i nogle år, page med lyse striber i og lige nu kører jeg langt hår i den helt naturlige farve. En farve, der er blevet noget mørkere med alderen, så jeg kan vist ikke kalde mig blond længere, selvom jeg gerne bilder mig det ind.

  1. Kender godt det med at bilde sig selv ind man er blond. Jeg var helt hvidhåret som barn og har derfor altid set mig selv som blond. Blev faktisk lidt sur på en veninde, da hun for nogle år siden beskrev min hårfarve som ‘næsten mørkebrun’ ;)

 14. Jeg har virkelig langt og tykt hår og leder konstant efter en frisør der kan få lidt liv i det uden at det bliver etager på den der “juletræ”-agtige måde. Det kunne være jeg skulle overveje Lillian. Ved du, hvad hun tager for en klipning? :)

  1. Forstår præcis hvad du mener med juletræsklip! Den har jeg også prøvet ;)

   Hun tager 785 kr., så det er desværre heller ikke gratis…

 15. Jeg vil gerne dele Henriette, der har My Place på Hyskenstræde med jer. Hun er så sød, laver god kaffe flankeret af chokolade, har alverdens magasiner, neglelak og -olier til fri afbenyttelse og så giver hun 20% i studierabat. Hun kan varmt anbefales.

  Hils Penny!

 16. Må man være så fræk at spørge til priser? Både på det nye hår men også dit forslag i kommentarerne om at få lavet ombre hår?

  1. Ja, da. Klip kostede 785 og så er mit hår megadyrt at få lagt reflekser i fordi det er stort OG langt. Men hendes pris for reflekser starter ved. 950.
   Ombre fik jeg lavet for 6-700 kr. det var dog hos Beauty Avenue, der ikke længere har frisør, så skal ikke kunne sige hvad andre tager…

 17. Super lækkert hår du har fået dig der ;) intet bedre end en tilfredsstillende klipning ;D
  Kan varmt anbefale Jesper som ejer frisør k2o, som ligger ved stranden 20. I salonen er der kun ham og hans mand. Der er intet hyggeligere end at blive klippet hos dem, næsten alle deres kunder er stamkunder, så der er altid sjove historier at høre eller fortælle.

  1. Tak skal du have Ditte og det lyder vel nok også som et rart sted det du anbefaler :)

 18. Super flot hår. Jeg er efterhånden mest grå, men ALLE spørger til hvilke striber farver jeg får lagt. Min frisør Eva hos Linalou Gl Mønt, kan nemlig klippe så alle de farver jeg stadig har mellem de grå, ligner striber. Smart ik? Så slipper jeg for monsterdyre fris bonner. Prøv hende….

 19. Super flot hår! Jeg sværger også til en lysning af mit ellers ret kedelige hår – jeg har dog stadig til gode at finde den helt rigtige frisør til opgaven, så jeg vil da klart overveje din frisør til næste gang.
  Din trøje er også rigtig fin – hvorfra mon? Fortsat

 20. Hopper med på hestemanke irritationen :O og det er på trods af at render rundt med så omfattende en undercut at jeg nærmest kun har en langhåret skalp på toppen!! Jeg tog også selv en omfattende tur hos frisøren i sidste uge, der skulle simpelthen sku noget drastisk, så det blev komplet afblegning (to omgange på grund af den uforudsigelige manke) og derefter en rosa toning, så det blev lige 4 timer i stolen!! men elsker heldigvis resultatet :D og så er jeg så heldig at min bonusbror lige er blevet færdig uddannet frisør, så den står bestemt også på masser af personlig sladder når det er :)

 21. Du var også inde ved rodian&rodian engang ikke sandt? Prøvede du at blive klippet eller farvet dér?

 22. Det er super godt til dig Emily. Jeg overvejer selv, hvad der skal ske med mit :-) Jeg er blevet helt korthåret, og det kræver enormt meget – og er faktisk endnu dyrere end at have længder. Det trætter mig – men striber har faktisk reddet mit lyse hår (der ellers knækkede) – det er en super idé, for til sidst ser det bare “solkysset” ud med din egen bund :-)

  /Linda

 23. Super flot farve og klipning du har anskaffet dig :)
  Jeg fik simpelthen så hurtigt øje på dit pæne tøj med den lækre strik og bukser (læder?). Så jeg vil lige høre dig hvor delene er fra?
  God dag til dig

 24. Det er også virkelig pænt til dig med lysere hår.
  Jeg ville egentlig også gerne have lysere hår, da det også klæder mig bedst, men jeg er i gang med kampen om at få mit hår længere. Der er potentiale, ifølge min frisør, og derfor er jeg stoppet med at farve det for et års tid siden. Hele mit hår har nu min naturlige farve, så nu venter jeg egentlig bare på, at håret det vokser der ud af :) Så må jeg tage den lyse farve til den tid.