Den sødeste gave

For ikke så længe fik jeg – helt uventet – den sødeste gave. Måske den sødeste gave jeg nogensinde har fået. En kæmpe scrapbook, der dokumenterer 13 års venskab. Komplet med det mest rørende ‘forord’ og så ellers mange, mange billeder af ‘de tre musketerer’ (eller the marine til særligt indforståede, det vil sige de to andre).

Selvfølgelig var der flest billeder fra de seneste par år. Man tog jo ikke så mange billeder i gamle dage. Men der var nu nogle fra både gymnasietid og 00’erne sådan helt generelt. Især mange festbilleder, så dem sparer jeg jer lige for majoriteten af, ligesom jeg primært har valgt at affotografere sider med mig. Det er en ret personlig gave (og skør og indforstået), så derfor får det meste af den lov at forblive privat.

Men den er alligevel så fin og sød en idé, at jeg ikke kunne lade være med at dele den med jer. Måske en personlig julegaveidé? I kan lige nå det, men så skal I også sætte i gang nu. Og ellers måske noget at starte så småt op på nu og forære en veninde (eller søster, mor eller kæreste), ganske uventet, når den engang bliver færdig :)

Der er udsnit fra bogen, gode idéer og fifs nedenfor.

Tusind, tusind tak for den fineste, mest rørende gave søde Nina!

ENGLISH RECAP: Some time ago I got the sweetest, dearest (and unexpected) gift from a friend. A scrapbook that documented our 13 years of friendship! Such a good idea and if you start now you can have one ready for Christmas for a special friend of yours.

^^^Bogen er ikke i kronologisk rækkefølge, men sorteret efter begivenheder og temaer. Ret fint og skægt at den springer i tiden.^^^

^^^Det ser cool ud at blande forskellige formater og klippe nogle af billederne til/ud.^^^

^^^Også god idé med sjove udklip, der er passer til de givne situationer.^^^

^^^Vores hyggelige køkken i pigekollektivet.^^^

^^^”Behind the scenes I” ;)^^^

^^^”Behind the scenes II”^^^

^^^Instagrambilleder printet som polaroider giver en fin effekt og så er det skægt med de hjemmebryggede hashtags.^^^

^^^Der er en blanding af fortrykt tekst på nogle af billederne og håndskrevne billedtekster i bogen.^^^

^^^Nogen tager billeder af ‘stilleben’ til Instagram. Andre gør nar ;) ^^^

^^^Fra den bedste tur til Thailand (her og her) i vinter. Og nej, man skal aldrig gå ned på solcreme ;) ^^^

^^^Photobombing. Når nogen stjæler ens torden…^^^

^^^Ingen kommentarer… Hrmph!^^^

^^^Heller ingen kommentarer… Kan ikke gøre for, at jeg bedst kan lide depri-musik. Og så er det ellers ligegyldigt om det er Lana del Rey, Lou Reed, Leonard Cohen eller Kent. Eller Jeff Buckley. Bare det er lidt trist i det. Hvilket vist altid kommer lidt bag på folk.^^^

(Visited 7.931 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

23 Kommentarer

 1. Jeg elsker sådanne vildt personlige bøger!! Det er det fineste og dejligste at kigge i. Sikke nogle søde veninder du har dig!!
  Er der en dug eller et bord bogen ligger på? Med de søde blå prikker? :-))

 2. Ej hvor er den bare fin! Kunne du måske lokkes til at spørge hvor selve bogen er fra – synes den er SÅ fin og helt enkel! Jeg har nemlig selv været på udveksling i Tyskland det sidste halve år, så synes det ville være sådan en fin måde at samle lidt minder fra tiden hernede på :) Kh. Charlotte

 3. Åhh, elsker sådanne bøger! Er faktisk ligenu i fuldsving med een til min bedste venindes 18 års – En masse minder fordelt over 12+ års billeder og små tekster. Samt en kurv med 18 gaver :-)

 4. Det var da den fineste gave, jeg forstår sagtens at du føler dig virkelig heldig. Jeg gav faktisk min veninde noget lignende sidste år, din er dog lidt sejere :D

 5. Ih, hvor er den fin. Jeg fik selv et lille fotoalbum af en veninde sidste år til min fødselsdag. Hun havde også fået dem printet som polaroider og skrevet en lille tekst under. Billeder fra vores tid i gymnasiet og frem til nu. Jeg blev simpelthen så rørt. Én af de bedste gaver nogensinde.

 6. Ej det er godt nok en god ide! Jeg har nogle gange lavet en bog til dem jeg holder af med billeder igennem tiden, og min mormor og morfar fik også en bog med billeder fra deres guldbryllup, så de havde billederne andetsteds end på computeren, og den har de været SÅ glade for! Men det er selvfølgelig lidt svært at gøre en bog lavet på computeren og så printet så personlig som en scrapbog. Jeg har faktisk netop fået nogle “polaroid”-billeder ind af døren, som jeg har bestilt på nettet, med billeder fra min kærestes og min tur rundt i verden i år, og dem regnede jeg med at inkorporere i en lidt mere personlig julegave med det lakrids han allerbedst kan li’, hans favoritmusik og så videre :) Personlige gaver er bare lidt sjovere både at give og modtage!

 7. Som et januarprojekt vil jeg lave en scrapbog til mig og min kæreste. Vores eventyr gennem årene vi har været sammen med plads til mange flere :) Synes ofte billeder bliver glemt, når de bare ligger der på computerens harddisk sirligt delt op i mapper. Næ nej, lad os finde kreativiteten frem og vise nogle billeder på en sjov måde :)

  – Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk

 8. Hvor er de søde, dine veninder! :) Fik selv verdens sødeste gave engang. Var trist og havnet i et sort hul, så da jeg skulle finde på en juleønskeseddel til min veninde, var den fuld af ironi: “Jeg ønsker mig flere dage om ugen, jeg ønsker mig en tidsmaskine og en returbillet til Skotland, jeg ønsker mig en tryllestav og ….”. Den slags. Og hun gav mig DET HELE, bare på lettere fordrejede måder. Jeg blev simpelthen så lykkelig for, at nogen gad bruge så meget tid på at gøre mig glad. Tænker lige, at det vist er tid til igen at sige tak til hende for det :)

 9. Åh, wau, det er virkelig verdens bedste bog! Hvor er den flot og gennemført! Jeg er virkelig inspireret til (igen) at trylle for seje scrapbøger frem :-)

 10. Du har så uden tvivl de mest fantastiske veninder. Sikke en bog!
  Det er gode minder samlet på ét sted og nemme at tage frem igen og igen og… :)

 11. Perfekt gave! Jeg elsker den slags personlige ting – et håndskrevet, personligt brev o.l. slår de traditionelle masseproducerede gaver der erhverves i butikkerne! :))))

 12. Det er da en af de fineste gaver nogensinde. Jeg ville blive så glad hvis jeg fik sådan en bog. For mig betyder det intet hvad en gave har kostet, og jeg ville med sikkerhed blive ligeså glad for en bog som denne, som jeg ville blive for noget der havde kostet flere hundrede kroner.

  http://www.annedortheandersen.dk

 13. Det er simpelthen så fint med sådan nogle scrapbooks og gaver. Jeg har de sidste fire år lavet en slags ‘venskabs bog’ til min bedste veninde, hvor jeg også klistrer billeder ind og skriver små anekdoter om hvad vi har laver sammen. Det er en vildt fin og hyggelig måde at huske alle de sjove, hyggeligt og skøre ting man har lavet sammen, og en fed måde vi kan kigge tilbage på da vi blev studenter og var ude at rejse og alt sådan noget om mange år når vi nok har glemt de finere detaljer.

  SEJ veninde du har ;) x