Orden i sminkebordet

Jeg er som udgangspunkt ret ordentlig. Tenderende til det ekstreme vil nogen mene. I alle tilfælde når det kommer til overflader og alt det, der er synligt med det blotte øje. Når det kommer til nede i skuffer og inde i skabe, er jeg ikke så dygtig. Overhovedet.

Eller det var jeg ikke førhen. Så jeg var splittet. Mit stakkel ordenshjerte blødte nemlig lidt, hver gang jeg åbnede en skuffe (dem med dullegrej især) eller et skab (her er det køkkenskabene, der er værst).

Nu er jeg blevet bedre til at at have orden under overfladen også og i går blev det endelig tid til at få orden på skufferne i mit lille ‘sminkebord’.

Jeg bor småt. Og jeg har mange ting. Det er ikke den ideelle kombi, men jeg har lært at få det til at fungere og tricket – simpelt, men ikke altid nemt at indføre i praksis – er at ALTING har en bestemt plads. Også alle de der ting, der normalt ikke har en plads og bliver det der ender med at ligge og flyde (uåbnet post, handsker, høretelefoner osv.).

For mig er kasser, bakker, holdere (på væggen til eksempelvis post og blade), kurve og æsker løsningen.

Det gør det både nemt og fornøjeligt fortsat at holde orden og så kan man  (næsten) altid finde sine ting. Ja, ja, det er ikke raketvidenskab, men om ikke andet er det noget de fleste jeg kender, bakser med.

Hvad med jer? Er I gode til at holde orden på overfladen og/eller i skuffer og skabe eller er der plads til forbedringer?

ENGLISH RECAP: Even though I’m really tidy overall and especially regarding surfaces, the drawers where I keep my beauty products are usually a royal mess. Yesterday I cleaned them up and installed several dividers to prevent future clutter.

Et område der virkelig trængte til oprydning og organisering var mine skønhedsprodukter. Jeg har en lille kommode, der huser makeup, ansigtspleje og neglelak. Og som var ét stort rod. Hvilket (på samme måde som med en garderobe  i uorden) resulterede i, at jeg brugte det samme igen og igen, nemlig det der lå øverst og forrest.

Nu har jeg ryddet grundigt op i skufferne og så er der kommet små rumdelere i (før var det bare et stort rum/rod), der hver især huser hver deres type produkter.

Alle ting, der var for gamle, defekte eller som jeg aldrig kunne finde på at bruge igen, er røget ud.

Alle rumdelere og æsker i skufferne er fra Ikea i øvrigt.

Resultatet er masser af overblik og at jeg rent faktisk husker at få brugt forskellige farver læbestift, ansigtsmasker, cremer osv.

Og at mit lille ordenshjerte er stoppet med at bløde ved synet at skuffernes indhold.

Og så er der skuffen med neglelakker. Her var der virkelig en samling, der havde brug for at blive organiseret og hvor der var et behov for øget overblik.

Hvis alt andet går galt åbner jeg en neglesalon…

Ovenpå kommoden bor et par krukker, der igen huser de der ting, man ellers ikke har en plads til…

Nemlig vatrondeller og kontaktlinser.

(Visited 2.236 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

32 Kommentarer

 1. Åh jeg elsker det du har gjort! Så inspirerende! Men et forslag kunne være at du vende neglelakkerne på hovedet, så du kan se farverne ordentligt!

  1. Sikke en god idé! Det havde jeg slet ikke tænkt på :) Med Essie-lakkerne går det fint at se farverne, men vil fluks vende de andre :)

 2. Ser fint og dejligt overskueligt ud! Har du også ting på badeværelset? Skal flytte om lidt, og får et meget lille toilet, så er også nødt til at have en masse dullegrej i soveværelset. Står du foran spejlet der om morgenen eller har du ting på badeværelset? :-)

  1. Er godt råd er, ikke at opbevare dullegrej på badeværelset. De fleste produkter har ikke godt af den svingende luftfugtighed og det nedsætter holdbarheden. Så vælg hellere dit soveværelse eller et andet rum med en mere stabil luftfugtighed :-)

   1. Dejligt at høre at der tilmed er en bonus ved at jeg ikke har plads til det på badeværelset ;)

  2. Samme her. Har et meget lille toilet og så et badeværelse (ikke samme rum, sidstnævnte er kun en bruser mere eller mindre). Har bare tandbørste og makeupfjerner på toilettet og så shampoo/balsam osv. + bodylotion og olie på badeværelset. Alt andet er i soveværelset, så det er det lille ‘sminkebord’ du ser på billedet hvor jeg ordnet ansigt, makeup, hår osv :)

 3. Jeg er også ordensmenneske til fingerspidserne, og jeg elsker at rydde op og smide ud, så jeg kan sagtens følge din lyst til at gøre det. Det er nemlig sådan en rar følelse – det giver luft, og så er det netop lækkert at opdage ting, man havde glemt, man havde :)

 4. Jeg er igang med at ordne mine ting og sager efter Marie Kondo’s principper, og det stimulerer mig, at se dine skuffer, så jeg kan komme videre, tak for det.

  1. Hov, det lyder spændende hvad er det for noget? Og dejligt hvis mine skuffer kan være til inspiration :)

 5. Er den fine hvide krukke på nederste billede også fra ikea, eller hvor har du den fra? :)

 6. Lille sminkebord? Hehe :-) Kunne godt tænke mig at se, hvordan du opbevarer uåbnet post – ja generelt se flere af dine løsninger til at holde orden. Det er ikke min stærke side, men nødvendigt når jeg bor med min kæreste og datter på under 50 km2.

  1. Haha… ja, ja alt er relativt ikke? ;)

   Det er noteret. Kan være at jeg skal lave et helt ordensindlæg.

 7. Virkelig en tilfredsstillende følelse man får af at kigge på det! :D hvor er de forskellige beholdere nede i skuffen fra?

  1. That’s the hard part right? I find it a little less challenging when everything has it’s own place :)

 8. Jeg gav gerne min ører (det skal jo ikke være en kropsdel med negle) for den neglelak-samling ;-)
  Jeg ville virkelig gerne være et ordensmenneske (specielt med synlige flader!), men min tidligere roomie beskrev meget godt min evne til at se rod som en del af “landskabet”, når det har ligget tilpas længe.. Det går hårdest ud over al sminkerelateret og mine sko. Der er plads til forbedring ;-)

  BTW – tak for fastelavnsbolleopskrift! De blev sku gode!

  1. Hahaha… hvor er du sjov, elsker parantesen!!!

   Åh, hvis du sender en fastelavnsbolle, så er det lige før jeg kvitterer med neglelak og oprydning. Er meget fastelavnsbollesulten lige nu ;)
   Dejligt at høre at de var et hit!

  1. Det er en gammel sag, som jeg fik i konfirmationsgave af min mor. Den er fundet hos en marskandiser/antikvitetshandler :)

 9. Sjovt du lige nævner uåbnet post, handsker og høretelefoner, for det er lige netop de tre ting, der altid ender med bare at blive smidt på den hylde, jeg har lige ved døren til mit værelse :D Måske jeg skulle overveje at stille en kurv der, så det i det mindste ikke bare flyder :) Og jeg som troede, at min neglelaks-samling var stor :D Jeg stemmer også for, at du åbner en neglesalon, hvis alt andet fejler (men jeg synes nu altså, du gør det ret så glimrende som blogger – får altid et smil på læben og gode idéer af at læse med hos dig) :)

 10. Åh, jeg har altid været et stort rodehoved! Men det er jeg langt om længe vokset fra, haha! Nu er jeg faldet helt over i den anden grøft, hvor alt skal være perfekt, også i skuffer og skabe! Puha, det kan godt være anstrengende ind i mellem, men også rart at man altid ved hvor alting er ;-)
  Jeg elsker virkelig dit lille sminkebord, så charmerende og rustikt :-)

 11. Marie Kondo er japaner og har skrevet bogen Magisk oprydning, du kan se om hende på nettet, ha’ en god dag.

 12. Kære Emily!

  Ej, jeg bliver altså nødt til at spørge dig – med hånden på hjertet (altså dig) – hvor bogstaveligt tager du det med at smide produkter ud, der er for gamle? Jeg ved godt, det bør smides ud, hvis det er åbent og har overskredet anvendelsesdatoen (som for mange skønhedsprodukter er et år efter åbning), men… Åh, jeg synes, det er svært, for i dag hvor vi hele tiden præsenteres for nye produkter, er der også en tendens til, at man at flere ting med samme formål (f.eks. creme, hårprodukter, solcreme osv.).
  Skulle man være striks omkring det, ville jeg ret jævnligt end med at smide halvtomme flaske og bøtter ud, og det ville jeg godt nok ærgre mig over.
  JAAA…… jeg ved det – jeg skal blive bedre til kun at købe det, jeg har brug for, men lige med skønhedsprodukter er det bare ikke altid, jeg venter, til jeg er i bund, før jeg afprøver nogen af de mange spændende produkter, man gennem eksempelvis blogs introduceres til og gerne vil afprøve;-) Er jeg den eneste, der falder i den slags fælder?
  Så Emily – og meget gerne jer andre – hvor bogstaveligt skal det tages det med holdbarheden på skønhedsprodukter? Byd meget gerne ind med viden, erfaringer og holdninger;-)

  1. Hej Susanne :)
   For mig afhænger det lidt af produkttypen og hvor den skal hen.
   Er det økologiske/’rene’ produkter uden særlig megen konservering, så overholder jeg de angivne retningslinjer. Og bruger også næse og øjne. Hvis produktet begynder at lugte anderledes, så er det ud, uanset om det har ramt skæringsdatoen eller ej.
   Med mere konventionelt konserverede produkter (med parabener og lignende) er jeg ikke så hysterisk. Ligesom jeg er ret ligeglad, når det kommer til produkter, der ikke rører huden (hårprodukter osv.).
   Kh.
   Emily