Jeg elsker friskpresset juice og saft. Og min juicer kører derfor ofte. Som regel 3-4 gange om ugen. I perioder. Nu skal det nemlig heller ikke lyde mere helligt end som så ;)
Lige nu er jeg dog inde i sådan en artigfransperiode og juicer på livet løs. Og når man presser meget saft, så kan man godt blive lidt træt af den klassiske (om end super gode) kombination af gulerod, æble, appelsin og ingefær.
Jeg bruger i øvrigt denne her juicer og har du mod på at prøve en hel dag med juice (en slags mini-juice-detox/juicetur), så kig med i dette indlæg.
ENGLISH RECAP: I really like to press my own (green) juice and yesterday I enjoyed this lovely combination of kale, fennel, lemon, pineapple, apple and mint. Soooooo good!
^^^ Den seneste juicekreation var med grønkål, fennikel, citron, ananas, æble og mynte.^^^
Jeg er blevet rigtig glad for at juice grønkål, men alt andet lige så smager ren grønkålssaft ikke så udsøgt. Så den skal have selskab af noget andet.
Generelt kan jeg godt lide at lave juice, der er halvt grønsag, halvt frugt. Det er en god tommelfingerregel ift., at det smager dejligt, men ikke er den rene sukkerbombe. Også selvom der er tale om frugtsukker og man også får vitaminer osv. med.
JUICE MED FENNIKEL, GRØNKÅL OG ANANAS – 1 GLAS
1 1/2 skive ananas (ca. 1 cm tyk)
1/2 æble
1/2 fennikel
1/2 – 1 citron efter smag (skrællen skåret fra)
2 store håndfulde grønkål (fjern den hårde stængel i midten)
evt. en lille håndfuld mynte
- Skyl og rens frugt og grønt og skær det i passende stykker.
- Kør det hele gennem juiceren. Hvis man bruger en slow-juicer kan man ‘pakke’ grønkål og mynte mellem mere faste ting som æble og ananas.
- Nyd med det samme :)