Brugte skatte til boligen

DSC_7339_zps17fcf1a7

Selvom jeg bestemt også holder af at købe nye, fine sager til boligen, så er det i særdeleshed alle de (brugte) ting med sjæl og historie, der fuldender et hjem, hvis I spørger mig. Så da DBA spurgte, om jeg ville teame op med dem og skrive et indlæg om genbrugsguld, syntes jeg det var oplagt.

Jeg elsker at gå på loppemarked og finde de der helt særlige ting eller virkelig gøre et kup. Som det var tilfældet med mit sofabord, som I kan se ovenfor og som jeg erhvervede til den nette sum af 15€ på loppemarkedet på Boxhagener Platz i Berlin.

Men selv om jeg synes mere end godt om det, er det altså ret sjældent, at jeg rent faktisk er på loppemarked. Og der kan virkelig også være lidt langt mellem snapsene. Sådan er legen selvfølgelig. Af og til er man heldig, andre gange ikke.

En anden – og ofte lidt mere belejlig – metode som jeg bruger til at finde de fine, brugte skatte er ved at bruge ‘online-loppemarkeder’ som eksempelvis DBA. I særdeleshed når det kommer til ting til boligen.

Og egentlig også til alle de knapt så særlige ting. Hvis jeg har set mig lun på noget fra eksempelvis Ikea eller lignende, har jeg fået for vane lige at tjekke, om jeg kan finde det brugt først. Det er virkelig ofte tilfældet og således kan man få i forvejen billige møbler til under halv pris.

Og jeg er altså lidt nysgerrig og elsker den slags historier: Fortæl mig derfor endelig om jeres bedste genbrugsfund og hvor I har gjort dem! :)

DSC_7372_zps5942f9a0

Min lille (velfyldte) barvogn er I mange, der har spurgt hvor kommer fra. Den er en, jeg har fået fra mine bedsteforældres hjem og som de har haft, så længe jeg kan huske. Men jeg har en del veninder (hende her inklusiv, hendes barvogn er tilmed fra DBA) der har fundet nogle ret herlige, brugte modeller online. Her er der et par stykker og hele tricket i forhold til at finde en, er jævnligt at holde øje. Pludselig er den der.

blomst1_zps0bdd6105

Find masser af sofaborde her. Igen er hemmeligheden at tage en ‘søgetur’ med jævne mellemrum og vupti, så en dag er det helt særlige sofabord, der passer lige ind i ens hjem der måske.

draringben5_zpsf8f36542draringben6_zps24d0002a

Selvom mit skrivebord er en Ikea-model, så er det faktisk også købt brugt her til under halvdelen af nyprisen. Det var oprindeligt orange på skuffer og skab, men det har jeg sprøjtet med kobbermaling, for at gøre det til mit eget og få det til at passe ind hos mig.

kartell

Jeg er vild med Kartells lette plasticmøbler. Især Victoria Ghost stolen og Componibili opbevaringsmøblet er jeg glad for. Find dem og flere kønne ting fra Kartell her.

sminkebord14_zps003a13e6

Både mit ‘sminkebord’ og mit spejl har nogle år på bagen mildest talt. Find masser af brugte kommoder her og spejle her.

sunday1_zps777356e8

Min sofa er en gammel Wegner-sovesofa, som jeg ligesom barvognen har fra mine bedsteforældre. Og jeg er altså lun på ham Wegner, er jeg. Og holder derfor øje bl.a. her med om der skulle vise sig en lækker lænestolsmakker til sovesofaen.

(skrevet i samarbejde med DBA)

(Visited 4.695 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

 1. Din side loader så meget hurtigere nu, det er altså virkelig lækkert ;-)
  Mine yndlings lopper er ikke “ægte” lopper, men en lille teak-kommode som min nabo havde smidt til storskrald og mit gamle træ-skrivebord som min oldefar har lavet og jeg har sat i stand og malet.
  Men jeg drømmer også om at finde en vintage Wegner-lænestol en dag :-)

  KH
  Josefine

  1. Ih hvor er det dejligt at høre! :)

   Orv, det lyder nu også som nogle gode ‘lopper’, et ægte kup og så en med stor affektionsværdi :)

 2. Jeg købte det fineste lille teaktræs sofabord i foråret. Den virkelig fine slags med tynde ben og hjul under, som mange steder står til minimum 500 kr. Jeg fandt det dog i en lokal lille genbrugsbutik i min provinshjemby, så det kostede mig kun 40kr. Det var virkelig et kup! :)

  Sisselykke.dk

 3. Jeg elsker også genbrugsfund til boligen. Det giver personlighed og hygge på en anden måde end nye møbler kan…

  En af mine yndlingsgenbrugsting var et smukt teak-træ-bord som kom fra familien. Var. For jeg mistede det desværre under en flytning. Teak-træ-bord + en anden ting forsvandt fra flyttekaoset midt på gaden, mens vi slæbte ned og læssede flyttebil.
  Virkelig frækt. Og ærgerligt. Det er også dét, der er særligt med genbrugsfund og arvestykker – de er ikke så nemme at erstatte – man kan ikke bare købe en ny model.

 4. Mine bedste genbrug er egentlig arvestykker fra min farmor og bedstemor, hvilket er en lav kommode til entreen og et klassisk teak sminkebord med spejl.
  Derudover har jeg gjort nogle gode fund i det mørke Jylland hos mine forældre, hvor priserne på genbrug er en brøkdel af priserne her i København. Det har bl.a. resulteret i et cool sofabord, en superfed retro læselampe og en komplet picnickurv til bare 25 kr :)

  1. Ja, de københavnerpriser har det med at ryge liiiiidt for meget i vejret. Især i genbrugsbutikkerne. Så er det bedre at handle med private hos DBA eller lignende synes jeg :)

 5. Hej emily :) uuuh så mange fine ting du har. jeg er også en sucker for genbrugs-fund og har blandt andet købt en skøn teak-sofa på lauritz.com til 400kr og ombetrukket den selv – den er er jeg sååå glad for :)

  Din fine plante, fingerfilodendronen – hvor har du dog fået fat i den? Jeg ved du har haft den et stykke tid, men har efterhånden ledt alle blomsterforretninger igennem i københavn uden held.

  Tak for altid god inspo :)

  1. Ih hvor er du sej at du lige ombetrækker en sofa! Og tillykke med den :)

   Jeg har købt den hos Dimseriet i Stefansgade på Nørrebro.

   Selv tak, dejligt at du læser med :)

  2. Hej Sassia! Har lige set den fineste fingerfilodendron, størrelse som Emilys, måske lidt større, i vinduet hos Pynt, Vesterbrogade 180 ,til 195kr

  3. Hej Sassia !
   Er du i nærheden af Vesterbro , har vi dem i vores butik Cool & Cozy på Dybbølsgade.
   Vi har dem i flere str. fra kr. 75
   HAPPY DAY

 6. WHAT?? Er det skrivebord SPRAYMALET med kobber? Det ligner sådan nogle kobberplader jo! Jeg har en kobber spraymaling og eehh.. ja den er så mat, at det bare ligner en form for brun farve :D Med en anelse.. kobber…farve. Men ikke ligefrem så metallisk/shiny som det dér! WAUW hvor er det bare et genialt fund/DIY job du har gjort dig dér!

  1. Jep, det er det skam. Kobberspray købt i en Flügger-forretning (men selve sprayen var af et andet mærke, kan ikke huske) og så kom jeg til at røre ved det lidt for tidligt, hvilket har givet den der kobberagtige patinering. Held i uheld ;)

 7. Jeg fandt i foråret sådan en gammel sykasse. Altså sådan en, der kan åbnet i flere niveauer og er lavet af træ. Giver det mening? Nå, men havde nær tabt underkæben, da sælger sagde 30kr. Jeg gad ikke engang prutte om prisen! Havde 10minutter inden set en lignede til 250kr (Y)

  1. Av, ved lige hvad du mener og de er så fine og gode til alt fra smykker til makeup. Nå ja og så selvfølgelig det de er lavet til :)

 8. … Og det er sjove er, at det faktisk var en dag, efter jeg havde været på besøg hos dig og Penny, at jeg selv gik hjem og søgte på DBA og fandt den lille gyldne karet :) <3

  1. Cirklen er sluttet :)
   Den er altså virkelig et godt fund! Er liiidt misundelig på den…
   Penny spørger om du snart kommer på besøg igen?

 9. Jeg har købt en sofa på DBA, som kun kostede 50 kr., og den er virkelig fin! Det er en gammel, men minimalistisk sofa i lysegråt uldstof med slanke træben. Min venindes første kommentar var: “er det den sofa, du har købt til 50 kr.?! Den ser jo mega dyr ud!” ;)

  Jeg er så enig med dig i, at DBA virkelig rummer mange billige skatte – også fra IKEA :D

 10. Jeg er vild med genbrug. Men min bedste genbrugs ting er ikke købt.
  Da jeg købte min morforældres gamle hus – stod der i kælderen, en flot og meget gammel møbelsnedker høvlebænk. Min oldefar var møbelsnedker og havde sit snedkeri her i huset. Den er fra ca. 1920’erne og har fået en hel del patina – både af brug men også af bare at stå.
  Planen er, at den skal op i spisestuen – men det er såå tung.

 11. Hej Emily
  Det er et gammelt indlæg, men jeg er simpelthen nød til at spørge, hvad det er du har til at stå bag din sofa til at stille diverse ting på. Det ser simpelthen så fint ud. Har selv overvejet at hænge en lille plade op bag min sofa, men vil lige spørge dig, hvad du har gjort først.

  Kh Anita

  1. Hej Anita, helt ok :) Det er faktisk en del af sofaen, da det er en sovesofa med et magasin til sengetøj, så den har ligesom et rum bag ryglænet, der er plant ovenpå, så man kan stille ting ovenpå det. Men en hylde burde kunne udføre samme job :) Klem Emily