Den smukkeste 60-års jubilar

^^^ Ja, det kan vel ikke komme bag på nogen, at jeg er noget så begejstret for den nye farve 7’eren er hoppet i, i anledning af 60-års jubilæet.^^^

Jeg er vokset op med Arne Jacobsens 7’er. Otte styk rundt om Piet Heins Superellipsebord. Og med PH-lampe henover. PH5 selvfølgelig. Dén indretning er jeg nok ikke alene om, at have haft i barndomshjemmet vel? Mindes også, at der så nogenlunde magen til ud hos majoriteten af mine venner dengang.

I år fylder hun 60 år hende 7’eren og i den anledning har Fritz Hansen iklædt hende usandsynligt pæne jubilæumsoutfits. Således kommer 7’eren i år (kan købes fra d. 1/2) i et begrænset antal i en sart lyserød med gyldne ben og en mørkeblå med ben i en sej gunmetal-farve. Se mere her.

De er vanvittigt kønne sammen (jeg er helt besat af kombinationen af mørkeblå og lyserød for tiden), komplementerer og giver modspil til hinanden på én og samme gang.

Jeg har fået lov at låne to styk. En blå og en lyserød. Så nu går jeg og fifler lidt med, hvor de gør sig bedst.

ENGLISH RECAP: Arne Jacobsens iconic Serie 7 chair is celebrating it’s 60th birthday this year. Therefore it comes in two limited edition varieties a pale pink with golden legs and a very dark blue with gunmetal legs. Oh so good looking, especially together.

^^^ Den er lavet i to jubilæumsfarver. Pudderlyserød med messingfarvede ben og en helt mørkeblå med mørke, matterede ben. ^^^

Drengestol og pigestol ;)

Måske den skal være min nye skrivebordsstol? Højden er i alle tilfælde meget bedre end den jeg har nu og synes også den passer ret fint ind i mit noget tøsede arbejdshjørne.

(stolene er venligst udlånt af Fritz Hansen)

(Visited 4.394 times, 6 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

 1. Hold nu op, hvor er de fine! Jeg er vokset op med en kopi af stolen købt i Bilka, er jeg ret sikker på ;) Haha. Jeg er helt vild med den mørkeblå! Men samspillet mellem den lyserøde lak og de messingfarvede ben er godt nok fin også.

 2. De er sindssygt pæne i de dér jubilæumsfarver! Jeg er vild med dem begge :)

  Af ren og skær nysgerrighed: Når man låner sådan et par stole, hvor længe har du dem så? Jeg tænker på hvis man fx bruger dem ved sit spisebord (uden at have et alternativ), så står man jo lige pludselig og mangler et par stole, hvis man nu har dem til låns over en længere periode :D

 3. Haha, den ramte plet den der. Er også vokset op med 8 stk. hvide 7’er stole, rundt om et superelipse bord og med ph-lamper over.
  De står skam stadig, men enkelte af stolene er nu betrukket med sort skind og nogle med sort skind hynde, og lamperne er skiftet ud med en ph jubilæums udgave… Den kombination udgå nok aldrig, og den må gerne genopstå i mit eget SU-hjem når der en dag bliver råd! :)

 4. Ahhr, kom lige ind i kampen.. drengestol og pigestol.. ;) Vi er i 2015.
  Synes klart den mørke af dem er fedest, men den lyserøde har godt nok også sin charme.

   1. Når man ser en vuggestue på tur, er det stadig ret nemt at udpege piger og drenge på afstand bedømt på farverne på flyverdragten, så selv i 2015 har vi ikke så mange drenge i lyserøde flyverdragter ;)) selv om det ku være sjovt;)
    Fineste stole! 4 af hver hertil!

  1. Hehe… jamen jeg er jo en TØSEtøs ;)
   Skulle jeg have flere stole, til rundt om et spisebord, så ville jeg dog vælge den blå tror jeg. Så smukke sammen også :)

 5. Jeg elsker den lyserøde! Jeg har faktisk en barbie lyserød 7’er, jeg fik den som barn, af en der arbejdede på Fritz Hansen. Jeg har aldrig set en magen til, den betyder noget helt særligt for mig :-)

 6. Så skal man bare finde ud af hvordan man forklare kæresten, at det er fuldstændig livsnødvendigt at bruge 9.000 på 2 flotte stole :D

 7. 7’eren er bare en smuk stol :-) Vi har selv 4 i knaldorange, men må indrømme, at jeg faktisk synes, at man sidder temmelig dårligt i dem.. Er jeg den eneste, der synes det?

 8. Den blå er godt nok fin :)
  Det er bare så ærgerligt, at de ikke er særligt komfortable at sidde i, hvis man skal sidde på dem i længere tid.