En ganske særlig seng

Vores nye seng er kommet og jeg kan næsten ikke få armene ned. Af flere årsager. Men først: Se lige hvor flot den er. Elsker, at den er helt enkel, i den smukkeste sandfarve, så den passer ind i vores ‘strandhus’ og på samme tid klassisk og moderne. Den trofaste følger kan måske huske, at jeg havde samme seng – Essential fra Auping – bare i lyserød, helt tilbage i ‘pigekollektivet’ på Amager og siden dengang jeg boede i et lille rækkehus i Brønshøj. Ret så hyggeligt tilbageblik til en yngre Emilys indretningsstil. Er I mon nogle, der har fulgt med så længe?

Søvntip: Jeg er lige begyndt at lytte til ‘Sovebogen for voksne – fredfyldte fortællinger at falde i søvn på’, når jeg skal sove. De er ikke bare hyggelige og rare, men hjælper også én til at falde i søvn igen, hvis man vågner eller bliver vækket i løbet af natten.

Siden valgte Nikolaj og jeg en Criade-model, ligeledes fra Auping, da vi flyttede sammen på Islands Brygge for omtrent 6 år siden. Således har jeg sovet i Auping i snart 9 år og jeg har altså ikke planer om andet i fremtiden.

Auping Essential i den nye farve ‘Sand Beige’. Den kan fås i 10 forskellige farver og med mange kombinationsmuligheder. Bl.a. polstret hovedgærde.

Slet ikke nu, hvor vi har fået opdateret, så sengen atter passer til vores behov og ikke mindst kroppe. For sådan noget kan jo ændre sig undervejs i livet. Man kan tage på eller tabe sig af mange årsager eller kroppen kan decideret ændre form. Jeg har eksempelvis fået bredere bækken/hofter, efter jeg har født og sammenlagt med, at jeg fra naturens side er noget svajrygget, så har det gjort underværker, at jeg i vores nyes madras har fået en særlig zone omkring hoften, så den kan synke lidt mere ned og min rygsøjle således bliver lige fremfor at ligge i et ‘s’, når jeg ligger på siden. Og det gør jeg oftest. Så rart og har været den vildeste game changer i forhold til endnu bedre komfort. Det betyder virkelig alverden for mig at have muligheden for at sove godt – det er man jo ikke altid selv herre over, slet ikke med små børn, men om ikke andet, at rammerne i alle tilfælde er der.

Vores nye Essential-seng, er en god tand bredere end vores gamle seng og ikke mindst en hel del lavere. Begge dele noget vi i den grad sætter pris på, nu hvor der næsten altid er en lille pølsefyr, der gør os selskab i løbet af natten. Så er det virkelig lækkert med lidt ekstra plads OG, at der ikke er så langt ned. Det sidste især hvis man er mor til en udspringskonge som Kurt. De kriterier er selvklart helt og aldeles individuelle. Førhen elskede jeg altså vores gamle, høje Criade-seng fra Auping, der havde hotelvibes. Den kan man bl.a. se her og her, hvis man lyster. Igen et lille walk down memory lane

Som at sove på en (tør) sky

Altså der er nok ingen der ved, hvordan det præcis er at sove på en sky, men forestil jer at sove omsluttet og støttet, men alligevel svævende. Det er sådan, jeg tænker det må være på en sky. Sådan føles det i alletilfælde at sove i vores seng fra Auping. Til gengæld er skyer vist egentlig en ret fugtig affære og det kan nogle senge (desværre) også være. Aupings unikke spiralnetbund har ikke bare 10.000 (!) støttepunkter (der er med til at sikre den store komfort), men sikrer også 80% luftgennemstrømning, hvilket sikrer, at man ikke ligger fugtigt, selvom man sveder om natten. Og det gør vi alle. En hel del faktisk og det er, som det skal være. Men det er en anden historie.

En ‘vugge til vugge’ seng

Auping er virkelig seje og ikke mindst super ambitiøse, når det kommer til genanvendelse, bæredygtighed og CSR i det hele taget. Og det er de stolte af og med rette.

Mange af sengene – Essential bl.a. der er verdens første seng, der kan genanvendes 100% – er udført i udelukkende genanvendelige materialer og de er alle produceret på Aupings bæredygtige fabrik i Holland. Sådan en seng er således ikke bare god for nattesøvnen, men også for samvittigheden og den er minimalt belastende for miljøet og produceret med stor respekt herfor.

Auping arbejder bl.a. efter cradle to cradle-principperne og altså ‘fra vugge til vugge’ i stedet for ‘fra vugge til grav’. Det betyder oversat til noget knapt så billedsprogligt, at affald ikke kasseres, men i stedet bliver byggesten for noget andet og således indgår i et cirkulært kredsløb af materialer. Man tilstræber således et uendeligt kredsløb af råstoffer og materialer, i stedet for at noget bliver tabt eller går til spilde. Et virkeligt attråværdigt projekt.

Skal du have ny madras, så tager Auping også din gamle retur og genanvender den i stedet for, at den blot bliver sendt til forbrænding.

Læs mere om Aupings bæredygtighedsarbejde.

Fandt lige det her billede fra vores gamle soveværelse. Og af en lillebitte Kurt. Hvor er tiden altså bare blæst afsted. Nu fylder han en del mere i sengen ;)

Billedet giver mig også sådan lyst til rigtigt at få indrettet vores nye soveværelse. Rammerne er der, der er malet, der er blevet bygget garderobe og sengen er pragtfuld. Nu mangler der lidt hygge, personligt dims, et billede eller to, gardiner, lamper osv.

To be continued…

Ps. Sov bedre.

Pps. Detox dit soveværelse.

(Visited 3.336 times, 8 visits today)

Skriv en kommentar

4 Kommentarer

 1. Hej Emily
  Hvor ser det bare indbydende og lækkert ud jeres nye hjem og seng. Vi har også længe haft kig på en auping seng og besluttet os, at nu skal det være, når vi flytter en gang til foråret☺️

  Og selvom der er længe til flyt fra lejlighed til hus, så går jeg og finder inspiration. Og nu så jeg lige den liste/stuk, der er mellem væg og loft. Er det bare en helt simpel kant eller er det stuk? Det ser meget fint ud, den måde det bryder mellem loft og væg☺️

  1. Åh det kan du godt glæde dig til, man sover så godt i deres senge!

   Det er ‘bare’ en liste med en lille profil. De var her allerede, men vi skal genskabe noget af det, der røg, da vi rev badeværelse ned og har fundet en tilsvarende hos Københavns Listefabrik.

   Kram
   E

 2. Betyder ‘To be continued’, at der er en rabat til Auping på vej? 🥰
  Kærlig hilsen hende med sengen, hvor alle fjedre under lænden er sprunget 🤯🙈
  PS. Tillykke med hus og graviditet 💕 Jeg elsker at følge med i dit univers. Det er altid hyggeligt og inspirerende 😍

  1. Hehe…. desværre ikke i denne sammenhæng, det relaterede sig mere til alle mine hængepartier og at vi ikke er i mål endnu ;)
   MEN hold øje ude hos forhandlerne. De kører altså ofte nogle ret vilde kampagner. Og ellers er de – ved jeg fra Auping-sengekøbende veninder – ofte til at slå en handel af med ;) Håber, du snart kan få noget lidt bedre at sove i. Tusind tak, det gør mig så glad at læse! Kram E