Soveværelse – før og efter

Hen over efteråret har jeg syslet med at lave lidt om i mit soveværelse (/kontor/garderobe). Med undtagelse af en ny seng er der tale om relativt små ændringer, men resultatet er et helt anderledes rum og i en helt anden farveskala. Jeg har undladt at rykke rundt på møblerne, da jeg lige akkurat kan have alle de funktioner jeg ønsker på mine 10-12 kvadratmeter på denne måde.

De orange sengelamper er skiftet ud med nogle i kobber, ligesom de orange skuffer og låger på skrivebordet er blevet sprøjtet med kobbermaling. Sengen fra Auping er ny (og har aldrig før sovet så godt!), ligesom stolen fra Kartell og ellers er alt ‘genbrug’ med undtagelse af småting som puder og æsker.

Vores lille kollektiv er tænkt som et midlertidigt projekt (med mindre vi ender med ikke at kunne flytte fra hinanden eller finder et slot at rykke kollektivet over i) og derfor er det skægt i en periode at bo på sådan et ‘teenage-værelse’, hvor alle funktioner skal samles på ret lidt plads. Når jeg igen skal bo større, skal nogle af elementerne nok spredes, så det ikke er helt så über-girly, men lige nu er det altså ret sjovt at leve alle mine prinsessedrømme ud i mit lille kammer :)

Og et lille kammer er det og ja, sengen er for stor (den gamle var 140 og kortere og det passede nok bedre), men det ville være synd og skam at anskaffe verdens fineste prinsesseseng i en størrelse efter et værelse, man kun skal bo i, i en begrænset periode. Så jeg har hele 160 cm at brede mig på, til gengæld er der så ikke så meget gulvplads tilbage.

Jeg har forsøgt at anføre alle detaljer nedenfor, men ellers spørger I selvfølgelig bare.

guirlande med silkepapirskvaster Etsy// tøjstativ IKEA

klapbord genbrug// tallerken/fad Kähler

æsker og brevordner Hay// grøn metalkasse Normann Copenhagen

skrivebord IKEA, sprøjtet med kobberlak fra Flügger// stol Kartell hos hoghshoppen.dk

Ball Væglampe fra Frandsen// hylder IKEA

æsker Hay

seng Auping Essential i farven Skin// sengetæppe Hay// tæppe Aiayu

strikpuder Aiayu// hundepude Areaware Fauna // kaninpude mormorbroderet

kobberbøjler Hay// renseribøjler købt på renseri

smykkeskrin Zara Home

Og afslutningsvis et lille kig fra gangen, hvor jeg heldigvis også har lidt opbevaringsplads at gøre godt med.

ENGLISH RECAP: I made a few adjustments in my multi functional –  and rather tiny – bedroom in order to create a new color scheme and a more girly feel. The biggest change is the pink Auping bed (and as a bonus I’ve never slept better) and a new Kartell chair. Otherwise I’ve just painted my desk and added new lamps, pillows and a tassel garland.

(Visited 5.739 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

61 Kommentarer

 1. Forstår godt, at du giver den gas på dame-skalalen – det ser supergodt ud :-) Og god idé med det kobbermalede Ikea-skrivebord!

  1. Mange tak og ja, når man nu har muligheden for at ‘dame løs’ så er det om at gøre det ;)

 2. Ih hvor er det fint! Bor selv på kollegie, og kender til det der fuld-skrue-på-prinsessedrømmen og en stor seng, der fylder godt. Men, som du skriver, det er jo heller ikke for evigt man bor så småt.
  Synes det kunne være awesome hvis I flyttede i slot :)

 3. Wow, det er blevet super flot! :) Kunne være spændende en dag at få en større “rundtur” i jeres fine pigekollektiv, da jeg er helt vild med din indretningsstil!

 4. Jeg er selv på udkig efter en ny seng, og er helt vild med sengestellet – men der skal også spares en del op kan jeg se ;)

  1. Jepper ;) Men synes den er det værd og planlægger at have den i maaaange år. Og hvis jeg bliver træt af stellet skifte det ud, men beholde madrassen. Men tror ikke jeg bliver træt af stellet lige foreløbig ;)

 5. De der bøjler er så fine – har også selv farveskift, men det er i sort/sølv for mine soveværelsesfarver er de to. Det var så svært at finde dem i sort, men fik nogen fra fost.dk til sidst :)

  1. Haha… Ja, det er tilmed samme farver som her på bloggen ;)

   Det lyder vel nok også skønt :)

 6. Hej Emily

  Jeg så lige, at du har købt din guirlande fra Etsy, som jeg er stor fan af. Dog har jeg aldrig vovet at købe noget derfra, da det jo et en amerikansk hjemmeside, og jeg frygter for told osv.

  Hvordan fungerer det, når du handler derfra? (-:

  Tidlige julehilsener
  Ditte

 7. Synes virkelig det er længe siden Penny har vist sig. Hvor er hun? Hvad laver hun? Hvor sover hun henne?

  1. Hæhæ… Jamen lige nu ligger hun ved siden af mig og hjælper med at svare på kommentarer og ellers har hun travlt med at løbe på sine lange ben og spille tennisbold. Og spise hundekiks og lære nye tricks. Hun sover som regel i sin kurv ved siden af min seng (den var for grin til billedet ;)) og af og til i fodenden ;)

 8. Fed idé med kobbermalingen på skrivebordets skuffer/låger, det ser rigtig godt ud! Hvor har du købt den maling og er det let at anvende?

  Og hvilket materiale er sangerammen lavet af – det ligner plast?

  1. Jeg købte det hos Flügger og ja, ret nemt, men skal gøres udenfor ellers har man spraymaling overalt.

   Den er af metal, mens gavlen er af en slags plast :)

 9. Bliver virkelig helt misundelig! Det er virkelig flot – og jeg er normalt ikke til lyserød på nogen som helst måde, men er blevet det mere og mere efterhånden som jeg har fulgt med her på bloggen, så tak! :)

 10. Hello Emily!
  sorry that the question is unrelated to this post, but I’ve been browsing through your blog posts and I noticed that you wear brand Rika a lot.
  Could you tell me where I could find those garments in Copenhagen?

  Thanks a lot,
  greetings
  M.

  1. Nej, desværre. Den var for grim til at komme med på billedet ;) Men står ellers ved natbordet ;)

 11. Det ser super lækkert ud og er vild med den røde tråd der løber igennem din indretning :)

  Tænkte på angående dine ball væglamper, hvordan lyset er fra dem? Da jeg længe har gået og kigget på dem (i krom) ;)

  1. Takker :)

   Det er super, især efter jeg har fået nogle andre pærer i (købte dem i Ikea), rygtet vil vide at man kan få nogle endnu fladere hos Bolia, så pæren slet ikke titter ud :)

 12. Hej Emily,

  Jeg er rigtig interesseret i din uddannelse og dit arbejde, kunne du måske lave et indlæg om hvad du har studeret?

  1. Det tror jeg ikke jeg kommer til, det er lidt udenfor bloggens fokus, men vil gerne overveje det. Jeg har læst litteraturvidenskab på min bachelor og moderne kultur på min kandidat. Begge dele på Københavns Universitet :)
   Jeg arbejder som PR-manager i livsstilsafdelingen hos Noise PR.

 13. Meget fint – og meget piget.
  Mit bugnende tøjskab har brug for aflastning, så jeg vil lige spørge dig til garderobestangen: Bliver dit tøj ikke vildt støvet af at hænge ubeskyttet tæt på sengen?

  1. Nope, men er altså også lidt af en rengøringsfreak + der er ret meget rotation i det ;)

 14. Hej!

  Håber det er okay jeg spørger om dette, selvom det ikke har noget med dit vildt fine værelse (: Har før set her på bloggen at du har nike pegasus 30 i blå vistnok (: tænke om du kunne fortælle mig, om de er store eller små i størrelsen? Har hørt lidt forskelligt. Bruger normalt 39 i nike, men da der nogle steder står den er lille og andre normal, håber jeg at det er okay jeg lige spørger dig til råds (:

  1. Jeg hørte også at de var lidt små og bestilte en 39 (er normalt 38) og synes egentlig de er lidt for store. Så umiddelbart ville jeg gå efter din normale størrelse :)

  1. Tak Camilla. Ja, er også helt vild med den guirlande, smiler over den dagligt fordi den er så cute og fjollet :)

 15. Ihh, hvor er det fint og piget!
  Desværre er der en af det modsatte køn herhjemme, der kæmper imod det lyserøde;)
  Kan du mon fortælle mig, hvor dit tøjstativ er fra?

 16. Hej Emily.
  Jeg skal skrive indtil en blog som en opgave i dansk, og jeg har valgt at skrive indtil din blog.

  Jeg synes du har en helt vildt inspirerende blog og du har en utrolig god stil, kan godt lide den måde du blogger på.
  Derudover er du også utrolig smuk, håber det bedste for dig og din blog fremover:)

 17. Aj så vældig smukt du har gjort det- længe luret på netop den seng- må prøve igen at overtale den maskuline- farven er jo slet slet ikke lyserød- den hedder jo skin….

 18. Så fint :-)
  Må lige spørge hvilken str. dit sengetæppe er i?
  kan ikke helt finde ud af hvilken str jeg skal bruge nemlig.

 19. Hej,
  Jeg har snakket med flügger og de siger, at de ikke forhandler kobberlak. Kan det tænkes, at du har brugt maling? :-)

  1. Det var en spray-maling på dåse :) mærket var ikke Flügger, men købte den i en Flügger-forretning :) klem Emily

  1. Det er i to dele, selve bordet og så toppen. Uh det kan jeg ikke lige huske, har det ikke selv længere, men tror stadig det findes på Ikea :) Klem

 20. Hej Emily. Min yngste datter er træt af sit hvide skrivebord med grønne skuffer, så nu har jeg lige vist hende hvor fint dit blev af en gang maling. Så nu skal vi i gang med samme projekt. Kan du huske om der skulle mere end ende maling til, og sleb du mellem hvert lag maling, og var 2 lag nok?