De bedste dokumentarfilm

sixto-rodriguez

Der er Oscar-uddeling lige om lidt (22. februar) og i den anledning viser DR2 nogle af de seneste års vindere og nominerede i dokumentarkategorien.

I aften bliver Searching for Sugarman, der vandt en Oscar for bedste dokumentarfilm i 2013, således vist kl. 20.45 og der skal jeg altså se med. Den har jeg nemlig fået anbefalet af venner gentagne gange de seneste par år og kun hørt rigtigt, rigtigt godt om. Men har ikke haft anledning eller mulighed for at se den før nu.

Den handler om musikeren Rodriguez, der blev opdaget i slutningen af 60’erne i Detroit. Det udmøntede sig i et album, som alle havde mere end tårnhøje forventninger til. I stedet skete der nærmest ingenting. I Sydafrika var en piratkopi af Rodriguez album imidlertid spredt og over de næste to årtier, blev hans plade en af de mest solgte i landet. To sydafrikanske fans satte sig for at finde ud af, hvad der egentlig skete med deres store idol. Hvad de fandt, var en historie, der overskred alle forventninger og tilmed eksisterende myter om Rodriguez.

Skal I se med? Eller har I allerede set den?

Searching for Sugarman
DR2 tirsdag den 10. februar kl. 20.45.

Ps. Du kan stadig lige nå at være med i konkurrencen om den ultimative pigeaften for dig + 3 veninder. Slutter i aften kl. 18.00.

ENGLISH RECAP: I look forward to finally watch Searching for Sugarman, the 2013 Academy Award documentary winner, tonight.

(Visited 1.612 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

17 Kommentarer

  1. But it’s in English, so you might be able to find it somewhere. It’s supposed
   to be an amazing documentary :)

 1. Jep, uden tvivl en helt fantastisk dokumentar! Glæd dig til at se den, og ikke mindst at høre musikken. Heldigvis kan den genses, og det skal jeg da ihvertfald også. :-)

 2. Lyder som en meget se-værdig dokumentar – og den kommer lige efter Mikkel med familie har været på, så mon ikke jeg klarer to gode udsendelser i aften;-)

 3. Jeg glæder mig så meget til Oscar-uddelingen. Håber på et stort show i år.

  Dokumentaren lyder super spændende, ville ønske jeg havde tid til at se den i aften. Må se, om den ikke kan opstøves andetsteds (:

 4. Jeg så den i dansk, da jeg gik i gymnasiet, og det var virkelig god! Bestemt ikke hvad jeg havde forventet af en dokumentarfilm vist i en dansktime, så den kan du godt glæde dig til at se :)