Spis Roskilde #rffood

foto-22

Den bedste falafel fra vegetarklassikeren Den gyldne bønne.

Jeg spiser sjældent så godt og interessant i en sammenhængende periode, som når jeg er på Roskilde. Festival og lækker, spændende mad er ellers ikke altid helt synonymt, men på Roskilde er det efterhånden muligt (også) at få nogle mere end interessante spiseoplevelser.

Ja, ja, det er selvfølgelig musikken, der er hovedpersonen, men uden mad og drikke… Og eftersom Roskilde også er noget af min ferie, så vil jeg altså godt leve lidt rart imens og gerne både få udfordret og forkælet smagsløgene.

Og det kan man. Både med alle ‘favoritterne hjemmefra’ som Meyers kanelsnurre og havregrød med karamel fra Grød. Og med festivalklassikere som falafel fra Den Gyldne Bønne eller Ox-burgeren fra Kristinedal. Det var i øvrigt dér, jeg mødte min kæreste for første gang. Hos Kristinedal på Roskilde sidste år. Over fritter og milkshake og burger.

Kig endelig også forbi Food Court’en hvor nye, spændende madinitiativer får chancen og husk også at tjekke More than eating, der er en blanding af (oftest gratis) mad-events ved Dommertårnet Gloria og pop-up-restauranter i Stalden ved Grafitti. Sidstnævnte koster som regel lidt, men ikke meget i forhold til, hvad man får for pengene og så er det skægt at sidde ned og spise pænt, når man er på festival. Det er dog blevet voldsomt populært, så skynd jer at købe billet.

Sofie og jeg skal både blogge om mad på festivalen og skrive et par madanmeldelser til festivalen. Så lad mig endelig høre, hvis I en Roskilde-mad-favorit, vi skal besøge :)

foto-211

Et godt sæt: Kanelsnurre, koldskål og smoothie fra Meyers.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Hjemmelavet moules frites og pandekager, som Sofie og jeg og nogle søde madbloggere lavede hos Foodjam ved Service Centeret i Camping Øst sidste år. Her kan man for 50 kr. pr. næse få en time i køkkenet og frit lejde i råvarebuffeten og lave lækker, hjemmlavet økomad.

foto2

 

Yndlingsmorgenmaden: Havregrød med æble, saltmandler og rigeligt med karamel fra Grød.

 

foto4

 

Dekonstrueret smørrebrød fra Aamans.

foto-1-2

Til pop-up restaurant med Palate-Palette (der også har en event i år) at spise chokolade og drikke specialøl.

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

Koldskålspanacotta med rosenblade og -sirup på festival anyone?

 

(Visited 2.014 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

7 Kommentarer

    1. Haha… dét er det altså også. Eller det kan det være. Tror også at man kan være uheldig stadigvæk. Klem Emily

    1. Har prøvet den en gang for 100 år siden, men den må jeg vist hellere kigge nærmere på igen så :) Klem Emily

  1. Godt der er nogle der nyder festivalen! Selv bor jeg i Roskilde, men er taget langt væk fra larm og beskidte svindene mennekser ;) ej… Det er fint med lidt liv i byen, har intet i mod festivalen. Dog synes jeg godt de/i kunne rydde lidt mere op efter sig/jer, og skrue lidt ned for musikken, så os andre har mulighed for at sove om natten. Dog er det en positiv ting, at festivalen allerede stopper lørdag nat i stedet for søndag, så alle Roskildes borger der skal på arbejde mandag har mulighed for at møde uvilede. God festival til jer alle, håber i kan lide Roskilde og nyd vejret. Kh Emma