Amaryllis

amrylis3

I går købte jeg hvide, afskårne amaryllis hos min lokale blomsterhandler og nu går jeg og venter spændt på, at de springer ud. Synes de er så smukke og at der er noget helt magisk over dem. Det er klart, at magien er større, hvis man har dem som løg i en potte, fra de er ‘helt små’, men den ‘færdige’, afskårne version er nu heller ikke sådan at kimse ad.

english med grey2

Yesterday I bought white amaryllis at my local flower shop and now I’m waiting patiently for them to bloom. I find them so beautiful and a little magical. The magic is of course more apparent if you have them in a pot from a bulb in a pot and watch them grow from there, but this ‘ready made’ version isn’t that bad either.

amrylis2

Og så holder de fantastisk godt, hvis ellers ikke de står alt for varmt og man er flink til at skifte vand på dem. Jeg glæder mig til at vise jer dem igen, når de er sprunget fint ud og håber at de kommer til at holde hele julemåneden.

Rigtig god weekend :)

english2lyse

They last really long if kept rather cool and it you chance the water once in a while. I look forward to show them to you again when they’re all open and with big, white flowers. I hope they’ll last for all of december, fingers crossed.

Have a lovely weekend :)

amrylis1

 

(Visited 4.123 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

4 Kommentarer

  1. Amaryllis er min yndlings juledekorationsblomst, sætter den gerne sammen med fyrretoppe, enkelt og smukt.

    God weekend og 1. søndag i advent :-)

  2. Amaryllis er et “musthave” i julen, uanset om de er afskårne eller på løg.

    Et lille tip til at bruge amaryllis lidt anderledes er at binde noget bånd/snor nederst på stilken og hænge de afskårne amaryllis op i et loft/vindue, så de hænger med hovedet nedad. Hæld vand ned i stilken, og tjek dagligt om de skal efterfyldes. Så hænger de og springer så fint ud :-)

    Et lille OBS er blot, at køber man de røde, skal man være opmærksom på, at når de er ved at nærme sig “sidste salgsdato” – så kan de godt dryppe lidt rød farve fra sig. Så der skal man lige passe på, hvis de hænger over nogle sarte materialer eller tæt på hvide vægge.