I søndags ‘bagte’ jeg de her banditter, som jeg havde med til sammenskudtøsebrunch, hvor de var et stort hit. ‘Bagte’ fordi de slet ikke skal i ovnen, men blot blendes sammen og så på køl. Meget nemt og meget lækkert!
De er også alletiders som en energibar deluxe om eftermiddagen evt. i forbindelse med træning. Eller som ledsager til en kop kaffe. De indeholder ikke noget hvidt sukker (dog lidt honning) og er fulde af gode sager og næring.
RAW BROWNIES MED CHOKOGLASUR – 16 stk.
100 g usaltede cashewnødder
125 g mandler
200 g kokosmel
10 soltørrede dadler uden sten*
80 g raw kakaopulver
4 spsk hampefrø
2 spsk gojibær
3/4 dl flydende, rå honning
1 nip salt
ca. 1/2 dl vand
GLASUR
1/2 dl flydende, rå honning
2 spsk kokosolie
40-50 g raw kakaopulver
evt. 1/4 tsk chilipulver
PYNT
Hampefrø
Tørrede granatæblekerner
Hakkede pistacienødder
Gojibær
… eller hvad man nu lyster :)
- Kom alle ingredienser til bunden i en blender eller foodprocessor (det kræver en maskine med lidt power – ellers kan man køre det ad flere omgange) og blend indtil massen er jævn og hænger godt sammen.
- Tilsæt mere vand hvis det er for tørt.
- Hæld massen ned i en form (20×20 cm) beklædt med bagepapir og pres den godt ned i formen.
- Blend alle ingredienserne til glasuren sammen, og smag den til.
- Fordel glasuren over kagen og kom evt. pynt på.
- Sæt kagen på køl i et par timer, hvorefter den skæres i små firkanter.
- Opbevar kagen på køl hvor den snildt holder sig frisk i 3 dage eller mere.
*Jeg brugte lækre, klistrede Medjool-dadler.
Opskriften er oprindeligt fra søde Ditte Ingemanns dejlige og anbefalelsesværdige kogebog Sunde søde sager.
Jeg har tilføjet lidt hist og her. Bl.a. chilipulver i glasuren og hampefrø og gojibær i selve kagen + masser af pynt ;)
Haps!
I’m a huge fan of brownies and really like this recipe!
xx from Bavaria/Germany, Rena
http://www.dressedwithsoul.com
:D
Yummi den ser god ud. Tak for den indbydende opskrift – den må afprøves en dag (:
Selv tak :) Håber de bliver gode. Knus
Mmh, hvor ser den god ud. Den må jeg have prøvet af.
Indtil videre har jeg længe haft en favorit raw cake med chokoladeganache på toppen – den er sååå god!
Opskriften kan du se lige her, hvis du få lyst til at prøve andre raw cakes af :)
http://www.cathrinebrandt.dk/rawcake-med-chokoladeganache/
Ih tak for at dele opskriften, den vil jeg kigge nærmere på :) Kram E
Amen altså.. Den ser jo helt vildt lækker ud – og den får mine tænder til at løbe i vand her fra formiddagen af! oh mi god
Ja, jeg kunne også godt lige hapse en nu. De er desværre long gone… klem Emily
De ser virkelig lækre ud!
Men hvad er “rå” honning? Hentyder det til en speciel forarbejdningsmetode eller er det blot for at understrege arbejdsmetoden i opskriften?
Det er honning der ikke er raffineret/varmet op efter det er udvundet. Og som derfor (tænker jeg) indeholder flere gode sager. Men det kunne jeg ikke opstøve (hverken i helsekost eller supermarked), så brugte flydende øko-honning og det smagte i alle tilfælde fint :) Klem Emily
bruges honningen som sødemiddel eller hvordan? :))
Jepper og til at få det til at hænge sammen, så du kan også bruge noget andet :)