Bali guide – Verdens bedste ferie

Processed with VSCO with f2 preset

Ophold sponsoreret af Lapoint

Vil I et smut med til Bali? Så kig med i guiden her :)

Okay, guide er måske ikke helt korrekt. For det er mest af alt en billeddagbog fra den bedste ferie, jeg hidtil har været på. Og så har jeg noteret nogle af de ting (og adresserne på dem), som vi oplevede og som jeg synes er værd at anbefale. Hvis man nu skulle være så heldig at befinde sig på Bali og nærmere bestemt i Uluwatu, Padang Padang, Changgu eller Seminyak.

Men ret beset brugte vi primært vores tid på at surfe og det skal jeg ikke gøre mig til ekspert på eller guide nogen i, selvom det skrider fremad og jeg blev mange succesoplevelser rigere.

Jeg har endnu ikke så meget at sammenligne med, men Balis bølger er berømte og surfere fra hele verden valfarter dertil for at ride på dem. Og jeg vil også meget gerne tilbage. Ja, det vil både Drømmemanden og jeg. Og næste gang vil vi være der i længere tid, så vi kan få oplevet lidt mere af øen. Den gav nemlig appetit på mere :)

I denne omgang var vi på surfcamp med Lapoint og boede således på deres vildt dejlige camp i Balangan og blev hver morgen kørt til surfundervisning. Om eftermiddagen kunne vi så surfe videre på egen hånd eller tage ud at opleve Bali eller slappe af selvfølgelig.

Processed with VSCO with hb1 preset

Vi var også med dem i Marokko og jeg synes virkelig det er alletiders måde at stifte bekendtskab med surferiet på.

At der mere eller mindre er sørget for alting, så man ikke også skal tænke på det, når man er ny i en sport.

Fyr endelig løs, hvis I har spørgsmål til det at være på surfcamp – eller andet omkring vores tur :)

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Vores dejlige camp. Vi boede i højre del af ‘hytten’ lige udfor poolen.

Processed with VSCO with hb1 preset

Der er pitaya alle vegne på Bali og også i isen. Så godt!

thomasbeach

Vi kørte rundt og besøgte en hel del strande nede på halvøen (‘tappen’ under Bali) hvor vi boede. Den bedste viste sig dog at ligge et stenkast fra vores camp.

Thomas Beach hedder den og man finder den ved at køre til Thomas Homestay tæt ved Padang Padang. Nå ja, og så gå gennem førnævnte homestay og så ned ad mange, mange trapper. Men så er man til gengæld også i paradis og der ser sådan her ud…

Processed with VSCO with f2 presetthomasbeach3

Klareste, klareste turkise vand.

Pssst…. Sødeste Mie og Katrine har også lige været på Bali. Se deres guides her og her.

Processed with VSCO with hb1 preset

Jeg samlede på magiske solnedgange på Bali og det blev til ikke så få <3

nalubowls

Nalu Bowls ligger masser af steder på Bali og serverer de lækreste smoothie bowls, med masser af gode toppings. Denne ligger lige ved legendariske Single Fin i Uluwatu.

Single Fin – Jalan Labuan Sait Pantai Suluban, Uluwatu

nalubowls1

Haps!

look up

Husk at kigge op :)

natdyp

Aftendyp i poolen.

kandahill2

Vores dejlige værelse. Lige som jeg havde forestillet mig og håbet. Tilpas komfortabelt og samtidig spartansk.

post surf

Selvom det ikke ser sådan ud på billederne her, så gik hovedparten af ferien med at surfe. Men surf/sand/vand og kamera/telefon går ikke så godt hånd i hånd, så fotodokumentationen er sparsom. Her er dog et enkelt postsurf billede af undertegnede. Helt smadret og helt høj og lykkelig efter min hidtil bedste surfdag. Jeg fangede 5 (!) gode bølger den dag og havde nogle fabelagtige, lange ture, hvor jeg tilmed fik drejet lidt. Sidder og smiler bare ved at tænke på det.

Bemærk i øvrigt venligst de smukke yogapants ;) som blev købt til lejligheden efter at det var lykkedes mig at blive solskoldet på bagsiden af benene.

På Bali er det ellers rigeligt varmt til at surfe i bikini, men for ikke at få udslæt af voksen på boardet er det rart med en t-shirt til formålet, en såkaldt rash guard. Og jeg endte således nærmest i heldragt.
Emily surf

Eneste billede der er fanget af mig på vandet. Selvfølgelig lige på den dag, hvor det regnede og lige hvor bølgen aftager. Det ser meget lidt imponerende ud. Indrømmet. Men jeg kan stadig huske rusen og boblerne i maven, for det var en lang tur ind og jeg grinede fra øre til øre :)

bali

Heldigvis så der sådan her ud de fleste steder og det meste af tiden.

ride

Mit ride. Og, jo vi kørte med hjelm, vi var bare lige landet her og den var lige kommet af. Surfboardet smækker man bare på siden af scooteren i to bøjler. Hvem har så brug for en bil?

Jeg var en kende bekymret over det der scooterkørsel i starten. Man kører i modsatte side af vejen og udover hjelm har man nærmest intet på, fordi det er så varmt og jeg følte mig meget udsat.

Men jeg havde en dygtig chauffør og blev hurtigt tryg ved det. Og faktisk lidt bidt af vores magiske oplevelsesture rundt på halvøen.

Det var nemlig vores bedste mulighed for at komme ud at se og opleve en masse og ikke være afhængig af taxaer osv.

Processed with VSCO with hb1 preset

På vores hviledag fra surf tog vi et smut til og en overnatning i Seminyak, hvor vi mødtes med nogle venner, der også var på Bali og nød lidt byliv og lidt festivitas efter mange dage ‘ude på landet’ nede i Balangan.

kudeta2

Solnedgangsnydning på fancy Ku De Ta i Seminyak…

Processed with VSCO with hb1 preset

… hvor vi også drak mægtigt gode drinks og spiste en virkelig lækker middag.

Ku De Ta – Jalan Kayu Aya 9, Seminyak.

keep it chillProcessed with VSCO with hb1 preset

Dagen efter spiste vi på Shelter Café hvor jeg gerne ville flytte ind. Her ligger der i øvrigt også en Nalu Bowls i stueetagen.

Shelter Café – Jalan Drupadi 2A, Seminyak

deuscangu

På vejen hjem fra Seminyak var vi et smut i Canggu, hvor vi bl.a. besøgte Deus-butikken, der også tæller en hyggelig café og bar og et lille galleri. Virkelig et stop værd, hvis man er på de kanter og især hvis man har en mand med.

Deus flagship store & café – Jalan Batu Mejan 8, Canggu

lalaguna3lalaguna2

Inden vi tog tilbage til vores camp i Balangan tog vi ud til La Laguna og spiste aftensmad og beundrede solnedgangen.

La Laguna – Jalan Pantai Kayu Putih, Berawa, Canggu

lalaguna

Det var sådan en mindeværdig aften og et helt, helt magisk sted. Det er excentrisk, boho og gypsy og skal opleves. I kan lige så godt skrive det på jeres bucket list med det samme ;)

coconut

Jeg drak masser af friske kokosnødder…

bintang

… og også en hel del kolde Bintang. Den lokale pilsner, der er helt og aldeles glimrende!

balangan lapoint

Drømmemanden foran vores drømmehytte. Vi talte mere end en gang om muligheden for at flytte til Bali…

vandmelon

Og så mødte vi hende her på en af vores ture, en sød lille fis, der også godt kunne lide vandmelon.

boards

(Visited 11.251 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

20 Kommentarer

 1. Det lyder simpelthen som den bedste tur. :) Og hvor ser du hamrende godt ud i både bikini og yogapants!
  Ang. solskoldninger, så formåede jeg det samme for en del år siden i Etiopien. Efter at have boet i en landsby i en måned, holdt vi juleferie i hovedstaden Addis Ababa, og os blege typer skulle selvfølgelig dangere den en dag ved en pool uden det klassiske “dækkede-skuldre-og-knæ”. Jeg havde bare liiige glemt at smøre solcreme i mine knæhaser, eller faktisk hele bagsiden af begge mine ben. Og jeg lå en del på maven den dag. Jeg blev så forbrændt, at man kunne hive min hud af i flager. Ikke et ord om, at de havde squattoiletter. ;) (Eller et ord om, hvor usundt det var for min hud)

  1. Hehe… tak søde du <3
   Ahmen jeg har aldrig prøvet noget lignende. Har aldrig været forbrændt før og det var så skrækkeligt. Havde ellers faktor 50 på, men det var ikke nok til at ligge på et surfboard i to timer på Bali. Avs! Det skal ALDRIG ske igen! Klem og god weekend

 2. Der ser virkelig helt fantastisk ud, det ligner sådan som en ferie skal være! Og maden ser latterligt lækker ud… Some day, some day!

 3. Nøj, nogle vilde fotos! Det ser jo fuldstændig fantastisk ud – og det gør du i øvrigt også (som altid!)

  1. <3 Tak så sød du er Carina. Det var bestemt også et taknemmelig sted at fotografere :) Klem

 4. Hej Emily :) Det ser jo helt fantastisk ud! Jeg har af flere omgange overvejet at tage på en af Lapoints surfcamps. Men det er desværre endnu ikke blevet til virkelighed :)
  I den forbindelse vil jeg lige høre, hvor meget grej i havde medbragt hjemmefra. Altså både tøj – men også board?
  Kram Camilla

  1. Hej Camilla, ih det skal du gøre, virkelig fedt. Jamen som udgangspunkt behøver du ikke have andet med end en bikini/badedragt, der sidder godt til. Du låner/har mulighed for at låne alting: våddragt, rash guard, board, hjelm, futter osv. Ja på Bali var der tilmed også sørget for zinksalve, solcreme og håndklæder. Min kæreste har sit eget board med (han er langt bedre end mig) og jeg har egen våddragt og rash guard, men det er ikke nødvendigt til at begynde med. Nu overvejer jeg at købe et longboard selv, så vi også selv kan tage afted eksempelvis til Klitmøller eller Biarritz :) Klem Emily

   1. Tak for svar! Det lyder jo helt perfekt :) Så er det dejlig simpelt at skulle pakke til en tur – og komme i gang med at få prøvet surfing af for den sags skyld. Jeg må vidst hellere få gjort noget ved det og komme afsted på sådan en tur!
    Det er sjældent jeg kommenterer – på trods af jeg har læst med i meeeeget lang tid. Så derfor betyder det ekstra meget, at du giver dig tid til at svare. Tak for en dejlig blog! :)

  1. Hej Freja

   Sorry! Ser først din kommentar nu. Det kan man sagtens. Man kan godt bare bruge det som hotel, men stadig gennem Lapoint. Så køber man bare værelse, men uden surfundervisning :)

   Knus Emily

 5. Dejlige billeder! Bali er skøn. Var der sidste år.
  Kan varmt anbefale en 1 eller 3 dages tur med Indo Travel Team, som laver ture til flotte aktive vulkaner på naboøen Java.

  God dag :)