Denne fredag vil jeg gerne byde jer på en cocktail med gin, ginger ale, lime, mynte og så et ekstra skud ingefær. Det er en frisk og ret enkel sommercocktail, der minder lidt om nogle af de bedste (gin & tonic og mojito), men som alligevel er helt sin egen.
Og så er det min lille hyldest til ginger ale. Det var nemlig min fars yndlingssodavand og jeg har ikke tal på hvor mange gange han og jeg har delt sådan en som vores egen lille ‘fredagsdrink’ til Disney Sjov, da jeg var barn.
Jeg har dog spiced og spiked den lidt op til lejligheden og vil man servere den for gæster, er det også en cocktail, der er let at ‘samle selv’, hvis man sætter en lille bar op med de fornødne ingredienser. Plus lidt snacks. Snacks er altid godt. Så kan gæsterne hygge sig med at mikse deres cocktail, mens man selv gør det sidste færdigt i køkkenet.
Opskriften finder I nedenfor.
Skål og rigtig, rigtig god weekend fine mennesker <3
Frisk, syrligt-sød og med et delikat ingefærspark.
Og så er det tilmed en drink, der scorer højt på ‘drinkability’-skalaen. Et bedømmelsesparameter jeg opfandt til lejligheden sammen med mine meddommere til Schweppes Drink Lab 2016 i sidste uge. For det er altså en kvalitet ved en cocktail, at man rent faktisk har lyst til at drikke den op.
Få idéer til andre lækre cocktails med Schweppes her. Jeg har personligt et meget godt øje til drinken med det herlige navn Mañana Mañana.
Gin & Ginger Ale cocktail – pr. drink
10 mynteblade
1,5 cl ingefærsirup*
5 cl gin
saften fra 1/2 lime (evt. 1 hel efter smag)
Schweppes Ginger Ale
limebåd til pynt
- ‘Muddle’ myntebladene med ingefærsirup i et højt glas. Har du ikke en muddler kan du bruge skæftet på en kniv eller håndtaget på en kagerulle.
- Hæld limejuice og gin i. Rør.
- Fyld glasset med isterninger og top op med ginger ale.
- Pynt med en limebåd og evt. et par mynteblade.
Ingefærsirup
2,5 dl vand
2,5 dl sukker
ca. 5 cm ingefær, skrællet og skåret i tynde skiver
- Kom alle ingredienser i en lille gryde og lad det småkoge indtil sukkeret er opløst.
- Tag gryden af varmen. Læg et låg på og lad det trække i 15-20 min.
- Si ingefæren fra og lad siruppen køle af i køleskabet til den skal bruges.
- Kan holde sig på køl i ca. 2 uger.
TIP: Hvad er det nu man ‘muddler’ og hvordan shaker man som en pro? Lær masser af forskellige cocktail-teknikker og tricks i Schweppes Drink Lab Home Edition.