Så er ‘opskrift-onsdag’ aktuel igen og denne gang med dygtige Linn som gæstekok. Hun er netop nu aktuel med sin anden kogebog, Mad for begyndere – mere grønt, der udkommer i morgen.
Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg selv er ret begejstret for det grønne(re) køkken og lever temmeligt ‘flexitarisk’ efterhånden. Og lækre, vegetariske og tilmed nemme opskrifter er derfor mere end velkomne hos mig. Sådanne er der masser af i Linns nye bog (men der er også mange med kød og fisk) og jeg har fået lov at bringe to af dem her. Som en lille smagsprøve :)
Velbekomme!
Falafler og vegetarisk bolognese af Linn Grubbström
VEGETARISK BOLOGNESE MED SPIDSKÅL TRIN-FOR-TRIN
Tusinde tak Linn! Jeg glæder mig til at prøve kræfter med dine fine og udførlige opskrifter, både ovenstående, men også ærtesuppe, tærte med ost og tomat, rimmet laks, spaghetti med squash og citron, blomkålscouscous og mange flere :)
Er så vild med Frk. Kræsen. <3
Selvom jeg langt fra er nybegynder, er der altid noget at lære og inspiration at hente på hendes blog.
Aj, hvor ser det lækkert ud!! Dén opskrift vil jeg prøve i morgen.
Vi er også begyndt at spise mere og mere vegetarisk, og min mand elsker det heldigvis lige så meget som jeg. Ungerne får dog stadig masser af frikadeller, bøf osv., da de ikke er så begejstrede for krydrede linsestuvninger, quinoabøffer og kålsalater.
Fortstæt endelig med mere inspiration til sund/grøn mad :-)
Ej, hvor ser det lækkert ud. De opskrifter må jeg have prøvet af.
Vi har også mange kødfrie dage herhjemme. Næsten hver uge spiser vi kikærtebøffer eller hirsebøffer. De er virkelig favoritter, og vores pige på 10 måneder elsker dem også.
Jeg deler lige opskrifterne med dig, hvis du og drømmemanden nu skulle få lyst til vegetarbøffer en dag ;)
http://www.cathrinebrandt.dk/vegetariske-hirseboeffer-og-soed-chilimarmelade/
http://www.cathrinebrandt.dk/vegetariske-kikaerteboeffer/
Det ser virkelig lækkert ud!
Selv har jeg ikke spist kød i 6 år (med undtagelse af fisk de sidste par år) og det er altid lækkert med nye opskrifter, selvom jeg ikke er den store kok. Men disser ser relativt nemme ud, så dem vil jeg prøve :-)
Kan man godt undgå, at falaflerne bliver tørre, når de ikke frituresteges? :) Synes altid, det er rigtig svært at undgå.
Kan man med held købe dem som dybfrosne falafel ? Med lange arbejdsdage virker det lidt uoverskueligt = mad kl. 20:30 ….. :))
Tillader mig bare lige at knytte en kommentar! Disse falafler er utrolig lækre (og nemme at lave) 15-20 min i ovnen, og du har skønne (ikke tørre!!) falafler (:
http://www.shobr.com/dk/nutana-falafel-oko-285-g?gclid=CK680LSK3M4CFWLncgodEekCcg
Søde Emily, det er da mig, der siger tak! Jeg er så glad for at høre, at du kan lide min nye bog :)
Ser lækkert ud :)
Hvad kan man mon bytte rødvinen ud med (i bolognesen), hvis man synes, det er liiidt frås at åbne en flaske rødvin for at bruge 1 dl til sovs på en hverdagsaften?
Så ville jeg skifte den ud med 3 spsk. tomatpuré. Det bliver jo ikke helt det samme, men stadigvæk i den retning. Og så kan jeg også tippe om de små flasker med 2,5 dl vin, som man kan få i f. eks. Kvickly. Jeg ville heller ikke åbne en almindelig flaske vin på en tirsdag aften, men hvis jeg køber sådan en for 19 kroner og laver dobbelt portion (så er der også til madpakken), føles det ikke så galt :)
Dejligt du hjælper Linn :) Måske lidt god balsamico også kan bruges sammen med tomatpuréen? Klem til jer begge