Choko orange iskaffe

annonce-u-baggrund11

Nu har det ikke været, fordi vi har væltet os i iskaffevejr, men jeg er optimist og tror på, at der kommer en omgang lækker, lun sensommer til os lige om lidt. Og om ikke andet så vil jeg alligevel lege sommer og nyde et par iskaffer eller fem inden det rigtigt bliver efterår og tid til varme drikke for alvor.

Ps. Var det noget med lækre raw brownies til iskaffen? Eller hjemmelavede Oreos?

Jeg har brygget en iskaffe med choko/orangesmag med de nye Envivo Lungo kapsler fra Nespresso og den smager dessertlækkert, men er helt og aldeles tilforladelig på sundhedskontoen. Det afhænger selvfølgelig lidt af hvilken mælk man bruger og om/hvor meget man søder den, men det kan man jo så gøre efter smag og behag.

Se masser af iskaffeinspiration hos Nespresso her.

Choko orange iskaffe – 1 glas
110 ml kaffe, Nespresso Envivo Lungo
3-4 store isterninger
1 spsk kakaopulver (jeg bruger raw kakao – smager af mere)
1 tsk revet appelsinskal fra en øko-appelsin
Evt. 1-2 tsk ahornsirup
ca. 1 dl mælk

 • Bryg kaffen og lad den køle lidt af.
 • Rør kakaopulver og appelsinskal og sirup ud i kaffen. Kan med fordel blendes sammen eller rystes i en shaker.
 • Hæld det over is i et højt glas.
 • Top op med din foretrukne mælk.
 • Nyd!

Vil man have den helt dyre verision, så er en kugle is (vanille eller chokolade) og evt lidt flødeskum på toppen aldrig en dårlig idé ;)

nespresso iskaffe2

Tip #1: Frys kaffe til isterninger og brug dem i iskaffen, så undgår du at din iskaffe bliver vandet efterhånden som isterningerne smelter.

Tip #2: Prøv at blende en frossen banan og lidt vanillepulver sammen med afkølet kaffe og 1 dl (kokos)mælk til en lækker, sød, cremet og sundere version af den populære frappé.

Kaffen der er brugt her, har en fyldig, kraftfuld og let karamelliseret smag, der går rigtig godt i spænd med både ahornsirup, kakao og appelsin. Mmmm…

nespresso iskaffe4

Nyd med et stykke kage eller et par stykker god chokolade og appelsinbåde til. Sådan en eftermiddagspause kunne jeg faktisk godt bruge (igen) lige nu :)

nespresso iskaffe8

(Visited 2.792 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

13 Kommentarer

  1. Hej Pernille, jo det kræver en Nespresso-maskine, men du kan sagtens lave samme iskaffe med almindelig espresso eller en god, stærk kop almindelig kaffe eller Nescafé :) Klem Emily

 1. Hej Emily,

  Det ser godt nok lækkert ud. Jeg overvejer selv en Nespreso maskine, må jeg spørge hvilken du har derhjemme? :)

  Xo Ida

  1. Jeg har den lille Inissia, den er ikke så dyr igen og passer perfekt til mit behov. Men jeg drikker heller ikke så meget mælk i kaffe, så hvis du er til det, kan du overveje en af dem med mælkeskummer :) Klem Emily

 2. Hej Emily. Lækker opskrift! Det vil være super fedt, hvis du vil give nogle tips til gode basisingredienser at have på lager til blendede drikke o.lign. Har investeret i sådan en kæmpe blender, men er aldrig kommet videre end til acaibowl. Også gerne med de opskrifter du har, hvor man får maskinen i brug :-) Tak for en god blog. Mvh Louise

 3. Et tip: Hvis man ikke er så meget til mælkeskum a la cappuccino men mere til latte, er det faktisk bedre at varme mælken i koppen i en mikroovn og derefter lave kaffen direkte i koppen. På den måde kan man spare mælkeskummeren, hvilket gør Nespresso-maskinen en del billigere. Og så sparer man på opvasken :)

 4. Herlige opskrifter og flotte billeder.

  Har set du har brugt de sugerør før, i forskellige farver. Hvor man kan indkøbe dem henne?

  Tak for mange gode artikler og inspiration.