Der er noget lidt særligt over at lege lørdag på en onsdag, så det var lige, hvad vi gjorde i går. Det føles herligt, dekadent og en anelse forbudt at drikke bobler og spise flere retter på en hverdag, men jeg holder nu engang (som Dan Turell) frygteligt meget af hverdagen og synes ikke, der er noget i vejen for at fejre den lidt af og til med ekstra god aftensmad og med et glas champagne til.
Ps. Den store “How to champagne”-guide her.
Således fik vi en cremet efterårspasta med svampe, krydderurter, rosenpeber og ruccola og så en let, men lækker, lille dessert i form af en mascarponecreme med bær og friske figner i går. Så godt. Og slet ikke så omstændigt, som det måske umiddelbart kan lyde.
Min yndlingschampagne er Moët & Chandons Rosé Impérial, da jeg holder af dens friske, frugtige smag med noter af bær, og den går særligt godt til netop friske, hvide oste, grønne krydderurter, røde bær og frugter m.m. Så det blev temaet for middagen. Den er også god med rødt kød og vildt, så det kan man snildt servere til pastaen, hvis man savner lidt protein. Lær mere om food & wine pairing her.
Samtidig ville jeg gerne, at det skulle være enkelt og lynhurtigt at tilberede. Dette måltid tager under 30 min. at bikse sammen – 20 hvis man er rigtig vaks – men resultatet er ægte hverdagsluksus :)
Efterårspasta med svampe, mascarpone, timian og salvie
– 2 personer
1 pakke frisk pasta
1 bakke svampe*
Smør eller olie til stegning
1/2 bæger mascarpone
Ruccola
Rosenpeberkorn
Salt & peber
Frisk timian
Frisk salvie
- Rens svampene. Det er bedst blot at børste dem og skære lidt af stokkene, men er der meget jord på, skylles de og duppes tørre. Bruger man champignon skæres de i skiver.
- Skyl og tør ruccolaen.
- Steg svampene på en pande i lidt smør eller olie til de tager lidt farve og afgiver væde.
- Kom mascarponen ved svampene og rør rundt. Lad stå og småsimre på svag varme. Smag til med salt og peber. Kom en lille håndfuld timian og salvie ved.
- Kog pastaen i rigeligt, letsaltet vand efter anvisningerne på pakken.
- Server straks pastaen med svampesaucen, knuste rosenpeberkorn, lidt frisk timian og salvie og med ruccola (gerne vendt i olie/eddikedressing) til.
*Jeg brugte en bakke ‘svampemiks’ med kantareller, markchampignon, østershatte og shitake.
Bon appetit!
Mascarponecreme med bær og friske figner
– 2 personer
1/2 bæger mascarpone
evt. 2 dl skyr
2 tsk honning (eller mere efter smag)
1 tsk vanillepulver eller -sukker
2 tsk revet citronskal
1 spsk citronsaft
Bær
1 figen
- Rør – eller endnu bedre; pisk – mascarponen blød og luftig evt. sammen med skyr.
- Rør honning, vanille og citronskal og -saft i. Smag til hvis den ønskes sødere, mere syrlig osv.
- Anret mascarponecremen i to små glas eller skåle og pynt med bær og figen skåret i skiver.
- Nyd!
Tip: Vil man strække hverdagsforkælelsen lidt, så kan jeg kun anbefale at man investerer i en særlig champagneprop til genluk, der holder på boblerne, sådan at man ikke behøver at drikke en hel flaske på én gang ;)
Alternativt er de små piccolo-flasker en god mulighed, de rummer lige akkurat to glas champagne. Helt perfekt til hverdagsfejring og -glamour.
I samarbejde med Moët & Chandon
Åhh, den hverdag <3 Den pasta ser for vild ud – det skal jeg prøve :)
Gør det! Håber du også kan lide den :) Kram Emily
Det ser fantastisk ud! Har en svaghed for bær med mascarpone, men havde faktisk nok lige glemt det – tak for påmindelsen ;)
Dét var bestemt så lidt og ja, det er altså en super kombi :) Kram Emily
Wow, det ser lækkert ud! Bliver simpelthen nødt til at spørge, hvor dine smukke tallerkener er fra? ?
Tak skal du have :) Det er nogle jeg har fundet på loppemarked engang… Der står ‘Enoch Wood’s English Scenery’ i bunden :) Klem Emily
Dét er gennemført hverdags-hygge.
Godt gået og tak for artiklen!