Måske det mere er grødvejr end smoothievejr, men jeg savnede altså lidt min Bali-morgenmad (smoothie bowls hver dag) og denne her morgenskål med tropevibrationer lyste op både i den ene og anden forstand på en grå januarmorgen.
Den smager af sol, ferie og is og mætter tilmed godt og er nyttig. Opskriften finder du nedenfor.
Og er kokosskålen og ananasbrættet ikke hyggelige? Købte dem (+ et makkerpar) på Bali og elsker altså sådanne souvenirs som man rent faktisk kan bruge og som igen og igen kan minde en om en dejlig ferie. Det sort/hvide fad, man også kan skimte på billederne, er en lignende souvenir fra Marokko :)
Ps. Opskrift på den hjemmelavede granola.
Sunshine smoothie
– 1 pers.
1/2 moden avocado
1 frossen banan (frys den i skiver)
ca. 100 g ananas frisk eller frossen
ca. 100 g mango frisk eller frossen
1 tsk maca pulver
1/2 tsk vanillepulver
evt. proteinpulver (valle, hamp, ærte el. lign.)
lidt vand/yoghurt/skyr/(mandel)mælk
granola, frisk frugt, nøddesmør og/el. andre toppings
- Kom alle ingredienser i en blender og tilsæt lidt vand og lad det køre.
- Hemmeligheden bag en tyk, næsten isagtig smoothie er – udover en god blender – at tilsætte så lidt vand/væske som overhovedet muligt og have tålmodighed.
- Når blenderen ‘sætter sig fast’ slukker du, skraber indholdet ned fra siderne og rører rundt og tænder igen. Fortsæt sådan til det kører rundt og har en ensartet, cremet konsistens.
- Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt mere væske, prøv dig frem med lidt ad gangen.
- Kom smoothien op i en skål og pynt med dine foretrukne toppings.
- Enjoy :)
TIP: Bruger du frisk mango og ananas vil smoothien blive tyndere i konsistensen, til gengæld er det nemmere for blenderen.
TIP: Denne morgenmad indeholder meget frugt. For at få et mere helstøbt måltid tilsætter jeg enten skyr eller et scoop porteinpulver eller spiser et æg ved siden af.
Mmm, det ser virkelig lækkert ud! Hvis ikke jeg prioriterede at sove lidt længere om morgenen, så ville jeg gerne blive bedre til, at gøre så meget ud af måltidet.
Hvor kan man købe dragefrugt herhjemme? Det er det som du har i skålen?
// http://www.jannifromtheblog.dk
Ja, det er jo lige det. Sovetid eller morgenmad :)
Jeg har købt den i Meny, men må nok indrømme at den var lidt kedelig i smagen… Knus Emily
Kan anbefale dig at prøve at fryse youghurt/ skyr eller et andet proteinrigt mælkeprodukt… og så blende det med… det bliver super lækkert og froyo agtigt uden man mister konsistensen ?
Sikke et godt tip, mange tak, det må prøves snarest :) Klem
Ser alt for lækkert ud! Det skal også kurere mine post-surf-sommer-blues!
Jeg håååber btw sådan du vil lave endnu en Bali guide – mere inspiration til næste rejse!! Hvor at spise, hvor at hænge ud og hvor at surfe <3
Ja det er den helt perfekt til. Jeg følte mig (næsten) tilbage på Bali ;) Og det kan du tro. Kram E
Kan du tippe om hvor mere præcist du købte skålene? Virkelig hyggelige
De er købt hos ‘Billie’s Bali’ se evt. mere på deres insta: https://www.instagram.com/billiesbali/ Klem Emily