Homemade Granola


I torsdags lavede jeg müsli til den store guldmedalje. Noget jeg egentlig har villet gøre længe, men har udskudt fordi jeg fejlagtigt troede det var besværligt.
Det var vanvittigt nemt og resultatet blev storartet + der duftede liftigt af kanel og rare sager i hele huset (well, på alle 47 m2).

Man kan jo bruge lige hvad man kan lide, men her er mit bud på en god miks. Jeg ville gerne have masser af nødder og kerner i, så det ikke blev en ren kulhydratbombe, men hvis man er mere til tørret frugt og gryn, så gør man bare det.

NUTTY GRANOLA
250 g grovvalset havre
100 g kokosmel eller flager
100 g cashewnødder
100 g pekannødder
100 g grofthakkede mandler
50 g græskarkerner
50 g sesamfrø
100 g tørrede dadler skåret i skiver
1 tsk vanillepulver
2 tsk stødt kanel

80 g kokosolie
1/2 dl akaciehonning

Bland alle de tørre ingredienser. Smelt kokosolien over svag varme og kom honningen ved. Når det er lunt og rørt sammen blandes det lidt efter lidt i de tørre ingredienser. Rør det godt sammen.


Og så er det ellers bare op på en bageplade med bagepair og ind i en 170 grader forvarmet ovn. Vend det/rør rundt hvert 5. minut. Det skal have 15-20 min. i alt. Lad det køle helt af, her kan man også røre i det et par gange, så sætter det sig ikke sammen i klumper, og hæld det så på en lufttæt beholder eller et patentglas.Her er det serveret på tyrkisk yogurt med hindbær, jordbær og revet citronskal, mmmmmmm. Fantastisk som morgenmad og lækkert som en sund dessert eller mellemmåltid :)

Made granola from scratch the other day. It was really easy and the result is divine. Indulgent yet healthy for breakfast or as a quick treat. I used 250 g rolled oats, 100 g cashews, 100 g pecans, 100 g coarsely chopped almonds, 100 g grated coconut, 100 g of sundried sliced dates, 50 g pumpkin seeds, 50 g sesame seeds, 1 teaspoon vanillapowder, 2 teaspoons cinnamon, 80 g coconut oil and 1/2 dl of honey. Combine all of the dry ingredients in a large bowl. Carefully melt the coconut oil and add the honey. Don’t warm them to much, just enough to combine them. Mix the honey/coco oil with the dry stuff and roast it in the oven for 15-20 minutes, stirring it around every 5 minutes. Let it cool completely, before storing it in an airtight container.

(Visited 15.128 times, 18 visits today)

Skriv en kommentar

32 Kommentarer

 1. Det ser bare superlækkert ud – det må afprøves. Jeg har haft meget svært ved at finde en müsli med mange nødder i. Bruger super spelt müsli fra Urtekram, og troede faktisk det var meget mere besværligt at lave det selv.Tak for inspirationen.

 2. Jeg laver også altid med musli selv, det smager så meget bedre og det er nemmere at styre sukkerindholdet…Jeg spiser det gerne ovenpå en smoothie, det smager helt fantastisk og mætter rigtig godt…

 3. Mums, glæder mig til at komme hjem til DK så jeg kan være overskudsagtig i et køkken der rent faktisk indeholder alle nødvendige køkkenredskaber og hvor ingredienser ikke koster en mindre formue i supermarkedet….Shttp://lifeofsilk.wordpress.com

 4. hej søde emily, tak for en virkelig fin blog :) jeg vil bare lige spørge om du ved, om smoothies kan holde sig natten over? hvis man nu f.eks. som jeg i forvejen skal mega tidligt op ku det jo være lækkert hvis man ku lave sin morgensmoothie aftenen inden og stille i køleren. hvad tror du? kh sofie

 5. Hej Emily. Jeg har efterhånden lagt mærke til, at de billeder du tager er rigtig flotte. Faeverne er meget fremtrædende er de er meget skarpe. Hvilket kamera bruger du? leder nemlig efter et nyt:-)/Zoé

 6. Ej, hvor ser det bare vildt lækkert ud! Det skal jeg helst sikkert prøve at lave en dag :)Hvor får du så friske bær henne? Jeg troede sæsonen var ovre for længst …/Therese

 7. Tak søde piger, det er også så lækkert – fik en lille optur over min morgenmad i morges, der bl.a. bestod af yoghurt med denne müsli ;)Jeg ved ikke helt hvor længe det kan holde sig, men et par uger i et lufttæt glas/beholder er et rimeligt bud tror jeg. Dog tror jeg ikke jeg har mere tilbage om et par uger, så det giver nok sig selv :DPigebrok – Bærrene er købt i Føtex.Sofie – Altså jo mere ilt/luft din smoothie får jo hurtigere forsvinder vitaminer m.m. og frugten 'går i stykker'/oxiderer (der hvor æbler, pærer, bananer bliver brune). Dette kan du modvirke ved at hælde det på en flaske med skruelåg og stille den på køl + tilsætte citronsaft, der hjælper mod at det går alt for hurtigt. Men når frugten er så findelt kan det ikke holde sig så godt/længe.Hvis jeg har travlt om morgenen plejer jeg at forberede smoothien aftenen før på følgende måde:Jeg hælder alt der er tørt/ikke på køl i blenderen (evt. proteinpulver, Husk Fiber-pulver, vanille, hyben og/el lign, skærer frugt/grønt i store stykker, drypper med citron og ligger på køl i en lukket pose eller beholder. Eller fryser det. Så er det bare at hælde frugt og mælk/yogurt/sojamælk i blenderen om morgenen og så blende.

 8. Jeg blev helt inspireret da jeg så det – hvor ser det bare lækkert ud! Jeg er lige blevet færdig med det, så jeg glæder mig helt til at smage det i morgen tidlig :D Super blog du har ellers!

 9. Mmmmmm lavede det sammen med min søn i går – en rigtigt hyggestund.
  Var super nemt – og smager FANTASTISK. Er normalt slet ikke til müsli, men det her er jo en ganske anden sag :-)

 10. Okay, det er nemlig fordi jeg har fået konstateret en speciel mave/tarm sygdom der gør at jeg skal udlade en del ting fra min kost, blandt andet sukker og honning. Jeg forsøger uden og håber at det bliver lækkert alligevel:)