Opskrift: Raw lime pie og Nutella-brownies

Den smukkeste raw cheesecake og chewy hasselnødde-brownies. Begge dele syndige, søde og fristende, men med mindre sukker og fulde af gode, sunde ingredienser.

To bud på desserter til påskefrokosten eller lækkerier at servere i påskedagene i almindelighed. Det er dygtige Emma Martiny, der har begået endnu en flot kogebog og jeg har fået lov at dele to opskrifter fra bogen i anledning af påsken.

Fabelagtige Fristelser, som den meget passende hedder, er en inspirerende kogebog med opskrifter på desserter, kager, snacks, morgenmad m.m. der altsammen tilfredsstiller den søde tand, men der samtidig er i den sundere ende af skalaen. Således er der skåret ned på sukker og tomme kalorier, men op for smag og gode ingredienser, fulde af næring. Sødt med god samvittighed og uden at det skal gå ud over sundhed, blodsukker eller energiniveau. Jeg er fan!

VIND: Som et ekstra påskeæg, har Emma været så flink at sætte to eksemplarer af Fabelagtige Fristelser på højkant til to af jer. For at være med i konkurrencen skal I blot lægge en kommentar nedenfor. Konkurrencen slutter på mandag d. 17. april kl. 12.00. Vinderene får direkte besked pr. mail.

Raw kokos-lime-tærte med pistacie & figen og Nutella-brownies af Emma Martiny.

RAW KOKOS-LIME-TÆRTE MED PISTACIE & FIGEN
– 10-16 stykker
Mest af alt minder denne tærte om en cheesecake, selvom ingredienslisten er fri for ost og andre mejeriprodukter. Fyldet er lækkert cremet og har fået et lille lime-twist, der klæder kokossmagen utrolig fint. Den skønne bund får smag og farve fra pistacienødderne, imens de tørrede figner søder og giver et let knas.

50 g pistacienødder
100 g tørrede figner
2 dl kokosmel
2 spsk. kokosolie
FYLD
100 g cashewnødder
Den fede del af 1 dåse kokosmælk (opbevaret i køleskabet i 24 timer)
2 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang
Skal af 2 lime
Saft af 1⁄2 lime
1-2 spsk. honning

 • Udblød cashewnødderne til fyldet i en skål koldt vand i 6-12 timer. Du kan også hælde kogende vand over dem og lade nødderne stå i 2 timer.
 • Blend pistacienødderne til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt derefter figner, kokosmel og kokosolie, og kør maskinen, indstil du har en klistret, let smuldrende masse.
 • Beklæd en springform med en diameter på 22 cm med husholdningsfilm, og tryk massen godt sammen i bunden. Stil formen i køleskabet, imens du laver fyldet.
 • Blend udblødte cashewnødder, kokosmælk, vanilje, limeskal og -saft sammen i 2-5 minutter i en foodprocessor, indtil du har en helt glat creme.
 • Tilsæt honning, og blend igen. Smag fyldet til, så det er tilpas sødt, og hæld det dernæst over tærtebunden.
 • Stil tærten i køleskabet i mindst 6 timer inden servering. Jeg pynter kagen med tørrede rosenblade, bipollen, tørrede figner og finthakkede pistacienødder. Den ser også smuk ud med finthakkede pistacienødder og revet limeskal.

NUTELLA-BROWNIE
– 10-16 stykker
Disse brownies smager af hasselnødder med et lækkert chokolade- pift – præcis som nutella, men med en dybere og mere ristet smag. Brownierne har perfekt sprøde kanter og et lykkebringende, sejt og svampet indre.

250 g hasselnødder
2 æg, str. M/L
50 g kokossukker
50 g Sukrin Gold (kan erstattes af kokossukker)
2 spsk. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
100 g mørk chokolade

 • Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en form på 20 x 30 cm med bagepapir.
 • Beklæd også en bageplade med bagepapir, og fordel hasselnødderne herpå.
 • Sæt bagepladen i ovnen i 5-10 minutter, indtil nødderne dufter, og skallen har løsnet sig.
 • Lad hasselnødderne køle en smule af, og kom dem så i et rent viskestykke. Vikl viskestykket om nødderne, og gnid dem mod hinanden, så skallerne skilles fra nødderne. Kassér skallerne, og kom hasselnødder
  i en foodprocessor.
 • Kør maskinen, indtil hasselnødderne bliver til nøddesmør. Det tager cirka 5-10 minutter, før nøddesmørret bliver flydende og helt glat.
 • Tilsæt æg, kokossukker, sukrin, kakaopulver, bagepulver og salt til maskinen, og blend igen, indtil det hele er blandet. Dejen vil blive tyk og klistret.
 • Hak chokoladen groft, og rør det i dejen.
 • Fugt dine fingre let, og brug dem så til at trykke dejen ud i den beklædte form.
 • Sæt formen i ovnen i 30 minutter, indtil overfladen er gylden, og en tandstik kommer ren ud, når den stikkes i midten af kagen.
 • Nutella-brownien smager fantastisk lun, men endnu bedre, når den har sat sig natten over i køleskabet.

Tusinde tak Emma! Jeg glæder mig meget til at prøve kræfter med opskrifterne, når jeg er retur fra påskeferie :)

(Visited 3.680 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

173 Kommentarer

 1. Emma laver de lækreste opskrifter og hendes kogebøger er SÅ smukke og elegante. Hendes nyeste eksemplar ville passe perfekt ind i samlingen ?? God påske!

 2. Elsker at bage – den ville jeg rigtig gerne vinde, for det tyder på at der er mane virkelig lækre opskrifter ?
  Rigtig fod påske

 3. Opskrifterne lyder så lækre. Jeg ville elske at vinde kogebogen og prøve kræfter med resten af opskrifterne også!

 4. Uhhh, den bog gad jeg godt at vinde, så ville jeg tage mine døtre med i køkkenet og forkæle dem med søde sager, der giver mening. Forsøger at lære dem, at de skal vælge at spise ting, som kroppen kan bruge til noget.

 5. Mest fantastiske kogebøger, hun er så inspirerende – krydser fingre for at vinde denne!
  Har allerede prøvet den hjemmelavede torblerone, så lækker :D

 6. Uhh den vil jeg SÅ gerne vinde. Er stødt på hendes opskrifter flere steder, og de ser så mega lækre ud ?

 7. Årh ser så lækkert ud! Den ville passe perfekt på hylden ved siden af hendes andre bøger. Håber jeg vinder :)

 8. Uhhhm – den bog ser simpelthen så lækker ud :D :D Den ville jeg gerne bage kager ud fra :-)

 9. Hvor ser det bare lækkert ud – den bog ville jeg gerne have på hylden herhjemme :)

 10. Nu er jeg stødt på den kogebog flere steder, og det hele ser så overdrevet fint og nydeligt ud! Jeg ville blive så glad for at eje den bog, så jeg kunne glæde min familie med smukke kager!

 11. Hun er (også) så sej!
  Jeg får snart bedre plads i køkkenet og gad godt kokkere fabelagtige fristelser som noget af det aller første.
  God påske, søde du!

 12. Min bedstemor har cøliaki, så jeg ville elske at lave nogle af hendes lækre glutenfrie kager og desserter til hende! ??

 13. Ej, hvor lækkert! Jeg er vild med kage så kunne godt bruge nogle nye opskrifter :)

 14. Wow den vil jeg gerne vinde! Jeg har lige fået konstateret pco og er konstant på jagt efter opskrifter med mindre sukker og flere gode ting for min krop – samtidig med at jeg mest er til de naturlige valg og ikke de kunstige sødemiddel-løsninger. Ville elske at vinde den her ! <3

 15. Juhu, den bog vil jeg gerne vinde!

  Tror, at jeg vil kaste mig ud i raw-tærten her i påsken. Tror du man kan erstatte kokosmel/olie med alm. hvedemel og f.eks. raps/olivenolie? :-)

 16. Kunne helt sikkert godt tænke mig at afprøve en masse af de lækre opskrifter :-)
  Go onsdag!!!

 17. Jeg har faktisk aldrig ejet en opskriftsbog…. den her gad jeg godt have som min første i en, forhåbentligt en skønne dag, store samling! Jeg elsker bøger, og har mange skøn- og faglitterære. Må der komme mad(kage)bøger ind i mit ind i mit lov også ?

 18. Jeg har haft sådan en kagebagetrang de seneste dage og havde tænkt, at jeg skulle købe ind til en rigtig lækker én af slagsen i dag, så påsken kan blive forsødet… Nu ved jeg præcis, hvad jeg skal bage: Emmas lækre brownies! Håber jeg vinder kogebogen, så jeg kan prøve endnu flere af hendes opskrifter af :)

 19. Har allerede hendes tidligere kogebøger og de bliver flittigt brugt. Vil meget gerne have den her med i samlingen

 20. Uh, den kunne jeg så godt tænke mig, er virkelig dårlig til at få lavet gode desserter og andre søde sager! :)

 21. Hvor ser det lækkert ud! Dem skal jeg helt sikkert prøve af her i feriedagene! Og hvor ville det være skønt at vinde et eksemplar af hendes fine bog – og blive fristet af endnu flere søde sager.
  God påske! :-)

 22. Hold nu op hvor ser det bare lækkert ud, den bog vil jeg gerne have fingrene i ! :)

 23. Emma er simpelthen så dygtig! Ville elske at kunne kaste mig ud i de mange spændende opskrifter:-)

 24. Jeg kan kun knytte mig til fanskaren, Emily!
  Er ovenudbegejstret for den ‘alternative’ måde at brygge en kager sammen på – derfor vil jeg ønske jeg vandt for øjeblikkeligt at starte bageriet ??

 25. Uh, det kunne være spændende at prøve at bage med sundere og andre ingredienser end hvad jeg plejer at bruge. :)

 26. Krydser fingre! Har lige afleveret speciale, så nu har jeg masser af tid i køkkenet til at prøve opskrifter af! :)

 27. Ej nej nej! Det lyder jo alt for lækkert. Hun er simpelthen så dygtig. Gid man blev vinderen af et eksemplar. Så står den i hvert fald på kagebord til min næste fødselsdag ?

 28. Åh. Jeg er KÆMPE fan af Emma Martinys opskrifter – netop fordi de er sundere alternativer. Jeg har hendes første kogebog med salater, og den bruger jeg flittig, når jeg mangler inspiration til tilbehør. Så er sikker på, at jeg ville få brugt denne bog rigtig meget! :)

 29. Ja tak ❤ ældste sønnens eneste ønske til konfirmationsmenuen var et overdådigt kagebord, der må helt klart kunne findes inspiration i denne lækre sag ?

 30. Jeg har selv købt kogebogen, men ville ELSKE at glæde min søde veninde med bogen! Der er simpelthen så mange gode, nemme og velsmagende opskrifter i. :) God påske!

 31. Jeg har fulgt Emma så længe! ihh hvor vil jeg gerne have hendes nye bog :D Den vil være perfekt til når jeg lige om snart skal holde fødselsdag! God Påske

 32. Ih, jeg har fødselsdag på mandag, og ønsker mig den fine bog i fødselsdagsgave. Ville være lækkert at være sikker på at få den ?

 33. Juuubiii hvor ser det bare dejligt og lækkert ud! Og super lækre billeder! Jeg glæder mig til at prøve flere af opskrifterne af – har allerede været igang med toblerone chokoladen – det var det hit herhjemme ;)

 34. Hvor ville det være en dejlig præmie at vinde fabelagtige fristelser! Jeg krydser fingre :o)

 35. Jeg ville elske at vinde Fabelagtige Fristelser og derefter forære bogen til min mor, som en gave når hun færdiggør hendes kostvejleder uddannelse (at skifte spor i en alder af 55 = POWERWOMAN!)

 36. Den der brownie! Jeg elsker nutella, men det er jo knap så sundt. Må virkelig lave den der kage i den nærmeste fremtid, måms! :D

 37. Nøøøj, hvor vil jeg bare gerne være heldig i den her konkurrence!
  Det ligner, at der er vildt lækre opskrifter i bogen, og så er den oven i købet SÅ pæn!! :-)

 38. Har allerede brownien i ovnen, så ville elske at vinde bogen og kunne lave en masse andre lækre kager ? God påske!

 39. Holder snart fødselsdag. Ville mægtigt gerne kunne servere sådan en kage for familien! :)

 40. Det lyder SÅ lækkert! – ville gerne prøve både disse og alle de andre opskrifter :-)

 41. Jeg vil rigtig gerne vinde den til min søde storebror som elsker at lave lækker mad og søde sager – og gerne på den gode sunde måde. Han har ofte lavet en avocado-kakao-tærte som er mega god men jeg tænker at han måske godt kunne bruge et større repetoire end bare den ene opskrift ;-) Jeg vil selvfølgelig stå først i kø til at smage alle de lækre sager!

 42. Årh, hvor ville jeg gerne have fingrene i Emmas smukke dessert-bog – dejlig konkurrence! :) God påske.

 43. Den kogebog ser simpelthen så lækker g gennemført ud. Vil ønske at have den til inspiration og forkælelse af familie og venner der kommer på besøg

 44. Krydser fingre (og måske endnu en god undskyldning for at bage flere kager. Opskrifterne skal jo testet af!)

 45. Jeg elsker Emma Martinys opskrifter! Kunne være simpelthen så lækkert at vinde kogebogen :-) Krydser fingre!

 46. Mine piger elsker at være med i køkkenet og jeg tror at denne bog kunne friste os til at lave mange lækkerier til eftermiddagskaffen eller weekend hygge.

  Krydser fingre.

 47. Den kogebog ser bare så lækker ud. Jeg har prøvet chokorug og karamel spread fra den, og vil elske at få fingre i bogen, så jeg kan prøve flere lækkerier af?

 48. Den er så smuk, den bog! Ville være et dejligt kreativt pust til min madlavning :-) god påske

 49. Hvor lyder det lækkert. Den ville stå godt hos mig henne hos hendes andre to kogebøger :-)
  God påske!

 50. Hvor ser både kager og bog fantastiske ud – jeg er sikker på jeg vil få brugt bogen flittigt;)

 51. Har allerede overvejet at klikke bogen hjem flere gange!
  Hun laver vidunderlige opskrifter og denne ville fuldende samlingen :-)
  Fingers crossed <3

 52. Sikke nogle lækre opskrifter! Jeg er så meget fan af Emmas måde at lave mad på og knuselsker ´Herlig og ærlig mad´som er en af hendes tidligere kogebøger. Jeg krydser fingre for at kunne vinde denne fine kogebog!

 53. Jeg har netop lånt Emmas Herlig & ærlig mad på biblioteket og nøj den er fin.
  Ville elske at vinde hendes nye bog :-)

 54. Skal hjem og fejre min mors fødselsdag søndag, og medbringer en kage. Nu må jeg forsøge at lave den brownie til min guldbars-elskende mor. Hun er skeptisk overfor disse sunde kager, og håber at kunne snyde hende lidt med denne. Muligvis kunne jeg tilføje lidt lemoncurd, for at få lidt gult tema til kagen. Kan du have en god påske i de smukke alper. <3

 55. Jeg elsker at bage og at prøve nye opskrifter af, så det kunne være skønt at vinde denne flotte bog ? God påske

 56. Dig og Emma er til dags dato mine 2 favorit bloggere . Ingen gør det godt som jer. Balancen mellem interessant indlæg med personlig og stil . Personlighed vs professionalisme er en fin balance som i behersker så fint. Jeg har Emmas to andre bøger og er vild med dem. Hun laver lækre ting. Håber jeg er den heldige som kan krerere lækre sager til søde forårs veninder,

 57. Emmas univers er fabelagtigt! Vil elske at få hendes 3. bog til samlingen på min kogebogshylde

 58. Wow, hvor ser det lækkert ud! Ville elske at vinde den bog med flere fantastiske opskrifter. Rigtig god påske!

 59. Sikke nogle spændende opskrifter. De må prøves! :) Bogen må også hjertens gerne lande hos mig ;)

 60. Åh nogle pæne (og sikkert velsmagne) kager :D Jeg er også en stor fan af Emmas univers, synes hun formår at lave kogebøger som visuelt tryllebinder og med opskrifter som smager af noget, mens de alle nemt kan udføres.
  Jeg har hendes to andre bøger, og ville elske at tilføje den tredje bog – den vil helt sikkert tages i brug med det samme!
  God påske :)

 61. Jeg er ellevild med de skønne opskrifter. Det er fantastisk med et sundere alternativ, så man kan holde (den svingende) vægt. Jeg krydser fingre :-)

 62. Åh den ville jeg godt nok gerne vinde! Noget skal tiden jo gå med indtil baby melder sin ankomst i september/oktober og at afprøve Emmas fantastiske opskrifter ville da ikke være helt skidt. :P

 63. Jeg har Emmas to første kogebøger, der er supergode, når man er tom for inspiration!
  Jeg krydser fingre for, at jeg kan blive inspireret i det søde køkken ligeså! :)

 64. Jeg er kæmpe mad- og bageentusiast så ville elske at få lov at lege i køkkenet med den bog! <3

 65. Jeg ville elske at prøve en masse af hendes lækre opskrifter på fabelagtige fristelser :D

 66. Aj hvor ser det bare lækkert ud. De to opskrifter skal helt klart testes til min venindes runde fødselsdag snart! Og ville elske at prøve flere af opskrifterne ;)
  God påske!

 67. Jeg er vild med ALT der kommer fra Emma Martiny? Har afprøvet en stor del af hendes opskrifter, og mange af dem er blevet favoritter, som jeg vender tilbage til igen og igen. Her kan jeg bl.a. nævne hendes opskrift på bagt grød m. banan og peanutbutter, som er blevet en fast del af min weekendmorgenmad. Jeg er derfor også ret sikker på, at jeg vil blive glad for hendes nye smukke kogebog, så håber, at jeg er heldig?

 68. Har haft et godt øje til den smukke kogebog i et par uger, den er bare så fin! <3

 69. Nøj et par lækre opskrifter! Der er gået lidt meget sukker i den her og jeg ville tage imod sådan en kogebog med kyshånd ??

 70. Sikke et lækkert påskeæg! Jeg trænger virkelig til inspiration i det søde hjørne af køkkenet, som ikke indeholder så meget sukker og sådan. Jeg krydser fingre for, at jeg bliver en af de heldige vindere!

 71. Det kunne da være super dejligt med nogle nye spændende opskrifter… Og der er altså noget specielt ved at kunne bladre rigtigt i en bog…