Customized Haircare

Okay det her med at skulle giftes, har nu taget en helt ny drejning. For nok er der alt det, jeg havde forventet, men noget der er kommet helt bag på mig, er forventningen om at skulle have en polterabend (hvis jeg er så heldig). Og at jeg er lige dele drønspændt og dødnervøs hvad den angår. Altså egentlig glæder jeg mig bare, det der gør mig nervøs, er at jeg overhovedet ikke kan gennemskue hvornår det er. Og har derfor ubevidst taget en beslutning om, at det kan være alle lørdage fra nu og frem til brylluppet.

Så hver fredag skal nu bruges på at chille, gøre klar til potentielt at skulle på polter og så gå tidligt i seng. Så må vi bare håbe, at der rent faktisk er en. Ellers får jeg en lang næse ;)

I aften planlægger jeg derfor en lille hjemmespa à la Emily med tørbørstning, god hårpleje (se mere i guiden nedenfor), bog, lidt knas og et glas kølig hvidvin på kanten af det badekar, jeg ikke har. Og så tidligt i seng og være klar til polterabend i morgen. Alternativt de planer jeg egentlig har; planteskole og altanfikseri. Det kan kun blive en god weekend.

Hav en dejlig fredag <3

Customized hårpleje med Aura Botanica
Ligesom jeg på tørre dage, holder af at tilføje nogle dråber olie til min dagcreme eller bodylotion, så gør jeg det nu også til min hårplejerutine, takket være Kérastases nye Aura Botanica-serie. Der udover at være fuld af naturlige, plejende ingredienser også er en en serie af produkter, man netop kan customize, så den passer lige akkurat til ens hårtype og behov. Både i almindelighed og når der opstår variationer fra dag til dag. Se dét er smart.

For mit hår ændrer sig i alle tilfælde i takt med både ydre omstændigheder som vind, vejr og påklædning (uldtørklæde jeg kigger især på dig!), men også indre faktorer, som cyklus, kripstemperatur og hvad jeg spiser og drikker, spiller ind.

Pssst… Læs mere om de nye produkter i mit første indlæg om Aura Botanica.

Derfor er det smart at have et sæt af gode hårprodukter, som jeg så selv kan tilføje mere pleje og næring til et eller flere af – eller lade være selvfølgelig – alt afhængig af hårets dagsform. Olien Aura Botanica Concentré Essentiel kan nemlig tilsættes og dermed berige både shampoo og balsam, ligesom den kan bruges inden hårvask som en kur eller efter til de tørre spidser. Kig med i guiden nedenfor.

Forkur, tørre spidser
Brug Concentré Essentiel inden hårvask hvis du har meget tørt eller medtaget hår. Kom et par pump (der skal ikke så meget til!) i længderne i tørt hår en times tid inden hårvask og sæt det op i en knold. Du kan også gøre det om aftenen inden og sove med det natten over. Vask som sædvanligt, evt. med customized shampoo og balsam, se nedenfor.

Forkur, tør hovedbund
Massér et pump olie ind i hovedbunden og giv den tid til at virke, eller lad den sidde natten over inden håret vaskes som normalt.

Ekstra plejende shampoo
Til tykt, tørt hår eller hvis hovedbunden er meget tør. Kom shampoo ud i håndfladen og tilsæt 1-2 pump olie, bland let og vask håret som du plejer.

Ekstra plejende balsam/hårkur
Tryl balsamen til en nærende hårkur ved at tilsætte 1-3 pump olie (afhængig af tykkelse og længde) og lad den sidde og virke i 5-10 minutter i nyvasket hår inden den skylles ud.

Tørre spidser, styling
Til tørt, kruset og groft hår. Kom lidt olie i håndfladen og brug den til at samle tørre spidser. Vær dog opmærksom på at den er meget rig, så prøv dig frem med lidt ad gangen. Har du normalt eller fint hår, så er den fugtgivende oil-mist, Essence d’Eclat ligeledes fra Aura Botanica-serien bedre, da den ikke tynger. Den er i øvrigt også varmebeskyttende, så den bruger jeg under alle omstændigheder, hvis jeg føntørrer eller glatter mit hår.

Kombinér på kryds og tværs
Jeg har både tørt, farvebehandlet, tykt og groft hår. Nå ja og lidt tør hovedbund. Sagt med andre ord, så er det en omgang, der kræver masser af pleje og jeg tilsætter derfor olien til både shampoo, Bain Micellaire og conditioner, Soin Fondamental, fra Aura Botanica, hver gang jeg vasker hår (2-3 gange om ugen) og bruger den som forkur på længderne 1 gang om ugen. Og som styling i spidserne efter behov.

Dog er der dage hvor mit hår er mindre tørt eller min hovedbund fedter lettere jvf. ovenstående om ydre og indre faktorer, der spiller ind. De dage udelader jeg at tilsætte olien til et eller flere trin.

 • Har man fint/medium hår, anbefales det at bruge shampoo, og conditioner, som de er.
 • Har man hår af medium tykkelse, der er let skadet/tørt, anbefales det at bruge shampoo som den er, men tilsætte olien til conditioner.
 • Har man hår af tykt hår, der er let skadet/tørt, anbefales det at bruge shampoo og balsam, hvor der er tilført olie til begge.

TIP: Den rene olie – der ligesom resten af produkterne i serien, er helt uden silikone – kan også også bruges på krop og hænder, hvilket gør den til alletiders multiprodukt at have med på rejser eksempelvis.

TIP: Som en ekstra godbid til jer (der er nået helt herned i indlægget), kan I få 20% på alle Aura Botanica produkter i alle saloner, der har Kérastase. I skal bare nævne indlægget her. Se alle saloner der forhandler Kéraste her.

(Visited 3.565 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

13 Kommentarer

 1. Bare en enkelt tanke angående muligt polter – det kan vel i princippet også være på en anden ugedag end lørdag :-) jeg har fx været til 2 som blev holdt en fredag :-)

  1. Du har ret. Har også hørt om søndagspolter. Men det var i lørdags og det var FANTASTISK. Og blev virkelig overrasket på trods af fornemmelser og gisninger ;) Kram E

 2. Det lyder lige som noget for mit tørre krøllede hår. Ved du om man et sted kan få en prøve inden køb? Er virkelig ofte allergisk overfor shampoo osv, så kunne være skønt ikke at ende med et fejlkøb igen :-)

  1. Hej Stinna
   Hvis du tager ned til din nærmeste forhandler og spørger pænt/forklarer din situation, er jeg sikker på de enten har en prøve eller måske kan give dig lidt med hjem (hvis du evt. selv har en lille beholder med), så du kan prøve ad :)
   Klem Emily

  1. Tørt, slidt, filtret og uglet ;) Altså det er når man vikler tørklædet udenpå håret om vinteren. Det har håret egentlig ikke godt af ;) Klem E

 3. I fredags gik jeg til min nærmeste frisør med Kerastase produkter (Veri Centret, Risskov (v. Århus)) for at benytte mig af tilbuddet. Men de havde ikke hørt noget om dig og dette tilbud, så jeg gik tomhændet derfra :-(
  De havde netop haft besøg fra Kerastase i salonen, så de synes, det lød meget mærkeligt!
  Øv!
  Du må hellere lige tjekke op på din aftale,-bare til info ;-)
  Mvh. Trine

  1. Hej Trine, æv hvor ærgerligt, det er jeg så ked af at høre. Det er bestemt meningen, at du skal kunne få 20% hos alle saloner, der forhandler Kérastase, men det lyder som om din (og måske flere?) forhandlere ikke har fået den info. Jeg har sendt din kommentar videre til Kérastase og så er jeg sikker på de retter fejlen/kommer med en forklaring asap :) Er ked af du måtte gå forgæves. Jeg vender tilbage, når der er svar. Kram Emily

  2. Hej Trine
   Så er der svar :) Salonen var desværre ikke blevet informeret, men Kérastase har nu kontaktet dem direkte og du kan nu gå derned og få 20% på produkterne. Håber du bliver glad for dem og beklager ulejligheden på deres vegne.
   Kram Emily

 4. Emily, jeg elsker simpelthen dine parenteser med “jeg kigger på dig xxx” – de giver et smil på læben hver gang :-)

  1. Åh det er jeg så glad for at høre ;) Bliver af og til i tvivl om det er lidt for meget. Men har jo bare så meget jeg gerne vil sige. Også mellem sætningerne ;) Klem E