Læseklub: Den, der lever stille

Jeg har sådan glædet mig til at få fingrene (og øjnene ikke mindst) i Leonora Christina Skovs nyeste bog, Den der lever stille. Så meget, at jeg allerede har læst de første kapitler. Men jeg har alligevel gemt den lidt da jeg synes, den er oplagt som næste måneds bog i læseklubben. Og det ved jeg, at en del af jer (jvf. kommentarer med ønsker til kommende bøger) heldigvis også er enige i.

Selv har jeg været så heldig, at have spenderet en god håndfuld timer med Leonora Christina Skov, da vi for to år siden lavede en blomsterreklame sammen. Og hun er simpelthen så herlig, vidende, skarp og dødinteressant. Og modig. Derfor er jeg også ekstra spændt på at læse hendes nye, autobiografiske roman om forældrenes (manglende) anerkendelse og kærlighed og om at springe ud som homoseksuel.

Den der lever stille bliver således bogen vi læser i løbet af marts i læseklubben. Hvis man ikke har været med før, fungerer det sådan her: Man køber eller låner bogen og læser den så i ro og mag (eller huj og hast efter smag og behag) i løbet af marts.

Lørdag d. 31/3 deler jeg så et indlæg med min oplevelse af bogen og så er der mulighed for at dele jeres læseoplevelser retur og ‘snakke’ indbyrdes om bogen i kommentarfeltet. Hvis man har lyst selvfølgelig. Man er også hjertens velkommen til at læse med uden at være med i diskussionen. Det ved jeg, at I er mange der gør. Uanset hvad, er det hyggeligt og en god måde at læse ‘sammen’ og få læst ca. en bog pr. måned. Eller når man har lyst til at være med. Der er ingen regler og man hopper ind og ud som man lyster :)

Ps. Det er på søndag, at vi diskuterer februar måneds bog, Det store i det små. Nøj hvor jeg glæder mig, til at høre hvad I syntes om den. Det var både nerverpirrende og interessant læsning og jeg kan stadig ikke helt finde ud af hvilket ben jeg skal stå på.

Fra bogens bagside:

Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om den ensomme Christina, der vokser op i et rødt parcelhus i Helsinge med en plan: Hvis hun får topkarakterer og ikke gør sin mor ked af det eller sin far vred, kan det være, at de kan elske hende. Og om den unge litteraturstuderende, der på trods flytter til København for at genskabe sig selv som forfatteren Leonora og til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. “Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem,” siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst over.

Den, der lever stille er en stærk fortælling om at miste det hele og finde sig selv, om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden.

(Visited 2.590 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

 1. Jeg læser med, så snart bøgerne kommer hjem til mig på bibliotektet. Lige pt. er jeg nr. 536 i kø til “Den, der lever stille” haha :D Så måske marts 2019? ;) Men jeg kan godt lide at gå tilbage i dine læseklub-arkiver og finde boginspiration. Når man ikke lige læser det høj-aktuelle, er reservationskøen ikke så lang. Og så ligger der allerede en diskussion i kommentarfeltet, man kan læse. Det skal lige siges, at jeg ikke køber bøger selv, da jeg ikke vil have dem til at stå i mit hjem. Jeg VED at du er helt modsat Emily, og sikkert mange andre, men jeg synes de FYLDER :-) Er dog spændt på at få denne læst, har hørt den meget omtalt. Og sjovt du har lavet en blomsterreklame med forfatteren :-) det ville jeg gerne se.

  1. Wow, ja så kan der godt gå lidt tid ;) Men dejligt at du læser med, når det passer ift biblioteket og synes bestemt det er en prisværdig holdning også selvom jeg ikke selv har det lige sådan. Så dejligt at du læser med og kun hyggeligt at du gør det på din egen måde, det er netop det der er så smart ved sådan en online-læseklub, hvor man er med på egne præmisser. Knus og klem E

 2. Hej Emily. Tror også den kommende bog er rigtig god. Jeg er dog nr 95! På venteliste på biblioteket så når nok ikke at være med denne gang :) men har lige et spørgsmål til dig. Du har skrevet om din farvede dagcreme fra Nars:) bruger du stadig den eller er der noget andet du kan anbefale. Jeg foretrækker ligesom dig en let til medium dækning med masser af glød. Og så har du nævnt at du har en yndlings læbestift fra Chanel :) det har jeg nemlig også. Min er gabrielle. Kunne godt bruge en ny så vil du fortælle hvilken din er:) måske det skulle være min den næste yndling :) kh. Tanja

  1. Haha… nej det kan jeg godt se. Ævs! Den er næsten for populær…
   Ja jeg bruger stadig trofast Tinted Moisturizer fra Nars, elsker den. Det er Rouge Allure i farven Pirate :) Kram E

 3. Juhuuu for et fint bogvalg! Jeg speedlæste den på en håndfuld dage, så jeg nåede at blive færdig, før jeg skulle høre hende (og have den signeret) på Vild Med Ord (litteraturfestival i Aarhus), og den var nem og rar at læse og med virkelig levende fortællinger undervejs fra hendes barndom og ungdom. Glæder mig til diskussion :-)

 4. Jeg vil lige slå et slag for den på lydbog. Det er Leonora Christina selv der har indtalt den og det tilføjer lige lidt ekstra synes jeg. Og de forskellige lydbogstjenester har gratis prøveabonnement.
  //B

  1. Mega godt tip. Jeg krydslæser/-lytter nu til bogen efter dit tip og det er jo en sand fornøjelse, når man kan få den læst op af forfatteren selv (når det er en forfatter der kan den slags vel at mærke) :) Kram og god weekend

 5. Hej Emily

  Jeg faldt tilfældigvis over det her indlæg på google. Hold op hvor er der sket meget siden dengang. Måtte lige dele det med dig. Men det fik mig til at tænke på, at det kunne være sjovt at læse om, hvordan du bloggede dengang ift i dag. Lidt ligesom de der ‘et år siden’-indlæg.
  http://emilysalomon.dk/2010/02/12/bangs/

  Bare en tanke og lidt inspiration, hvis du har lidt svært ved at holde hovedet ovenvande i disse dage. Så husk lige på, hvor mega sej og dygtig du er, og hvor langt du har taget denne her blog – indtil videre :) For du bliver ved med at udvikle den og lave spændene og pæne tiltag herinde, som jeg hver dag ser frem til at læse :)

  1. Åh hvor er det bare hyggeligt Maria! Og skægt. Ja der er løbet lidt vand i bækken siden da haha.
   Og tak for både god idé til indlæg og meget flot ros og skulderklap. Det betyder alverden og især lige nu. Tak <3 Og rigtig god weekend til dig. Kæmpe klem E

 6. Hi …. Tak for tip med lydbog ( gratis i 14 dg ) Ligger med forstuvet fod, så helt perfekt ! Måske jeg også tager mig sammen til senere at være med i diskussionen herinde ??? Klem

 7. Åhh ja. Jeg slugte den her i vinterferien, den er simpelthen SÅ god!! Jeg vil elske at diskutere den om en måneds tid :-)

  1. Jaaaaa…. så dejligt at du vil være med Mette. Glæder mig til at høre, hvad du syntes. Altså udover at den var god selvfølgelig :) Kram E