Real Morning Moments

Nuvel, selvom I ved jeg har en stor forkærlighed for rolige morgener, med ekstra god tid, smukke smoothie bowls og latte art (eller et forsøg derpå) på Nespresso-kaffen, så hænder det også (ganske ofte, host host) at mine morgener er lidt af et menageri. Og måske knapt så ‘insta-venlinge’ ;) For selvom jeg gladeligt står lidt tidligere op for at det hele kan flaske sig i ro og mag, så er der nogle gange så meget på programmet, at ‘lidt tidligere’ simpelthen bliver ‘for tidligt’.

På sådanne hverdagsmorgener, så er taktikken som følger – for selvom der skal tryk på, behøver det stadig ikke blive forjaget. Jeg står op, sætter musik på, børster tænder (jeg hører til på ‘børster-tænder-inden-morgenmads-holdet’), går direkte i bad (uden at tjekke Instagram, den lille tidsrøver), klæder mig på (hvis jeg er rigtig dygtig, har jeg lagt tøj frem aftenen før) og forbereder så noget morgenmad at have med. Skyr med granola og frugt, chiagrød med toppings (lavet aftenen før) eller lignende i en lille boks med låg. Jeg er nemlig ikke god til at spise så tidligt om morgenen, så vil hellere have det med og så spise når jeg bliver sulten. Mange dage har jeg også morgenmøder, der (ofte på mit initiativ, ahem) involverer morgenmad, så der napper jeg bare et stykke frugt og måske lidt nødder inden. Og så kommer vi til kaffen.

Nok kan jeg barbere min ellers lange og højt skattede morgenrutine ned fra den helt store weekend-omgang med Insta-potentiale og så til hverdags-vupti, men kaffe må der altså til. Den bliver prioriteret på højde med egen hygiejne og mascara. Ja, måske endda over badet, hvis tiden er helt knap ;)

Af mange årsager, så prøver jeg virkelig på ikke at købe to-go kaffe ude for ofte.

På de travlere dage brygger jeg således min Nespresso-kaffe direkte i to-go koppen, lader mælkeskummer være mælkeskummer og kommer blot et skvæt kold mælk i koppen og drikker så af den, mens jeg lægger en meget hurtig makeup. Mascara, solpudder, rouge og måske lidt concealer under øjnene, hvis den er helt gal. Gerne ved spisebordet til Nikolajs store moro. Man laver altså nogle ret skægge ansigter, mens man lægger mascara bl.a. skulle jeg hilse at sige ;)

Efterfølgende får den resterende kaffe låg på og kommer med på farten eller på Penny-tur og så er dagen ellers i gang. Med lidt mindre tid til pæn morgenmad, mails, tørbørstning, meditation, træning eller hvad jeg nu ellers kan finde på om morgenen, men sådanne dage har jeg altså også en hel del af.

Hvordan ser jeres hverdagsmorgener ud? Hvad prioriterer I og hvad skærer I fra i forhold til den ideelle weekendmorgen?

(Visited 2.851 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

20 Kommentarer

 1. Går makeup ved spisebordet hurtigere? ??

  Jeg springer badet over, hvis jeg har dårlig tid. Som regel vil det bare sige at jeg tager et bad om aftenen.

  Springer aldrig morgenmad eller makeup over. Mascara kan jeg dog sagtens undvære, så den kan godt ryge.

  Tøj lagt frem om aftenen er det største hit!

  1. Haha… nej nok ikke, men synes det er hyggeligt at være sammen med resten af ‘familien’ fremfor ude på badeværelset og så er det et levn fra min studietid, hvor jeg af en eller anden årsag altid lagde makeup mens jeg spiste morgenmad – ved spisebordet :)
   Og enig mht tøjet, ville ønske jeg var dygtig nok til at gøre det hver dag, men den glipper altså ofte. Knus E

   1. Jeg er så glad for min mor lærte mig det med at lægge tøj frem om aften. Det har hun også altid selv gjort så det er noget jeg bare er opvokset med, og noget jeg troede alle gjorde hehe. Jeg ville slet ikke kunne gøre det om morgen ;)

    1. God mor! Nej det er desværre snarere undtagelsen end reglen her, men måske jeg skulle gøre noget ved det ;)

 2. Med to (små) børn er det mere reglen end undtagelsen, at morgenerne er liiidt stressfyldte. Der skal tages højde for tøjkriser hos den to-årige og den fem-åriges selektive hørelse. Den iskolde vaskeklud og makeup’en skipper jeg ikke og det samme med morgenmaden. Derfor når jeg først til kaffen, når jeg rammer kontoret, men det er nu også hyggeligt nok at have kaffebrygning på en stille kontorgang som del af morgenrutinen :)

  1. Dét lyder nu også dejligt, sådan at nyde kaffen i ro og mag, når to-årige og fem-årige er afleveret :) Klem til dig

 3. I have breakfast each morning at home and I enjoy this time really as I have to read the newspaper and to talk with our cats :) It costs me a lot of time but I feel with this ritual really ready for my working day.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 4. Jeg prioriterer min kaffe over alt andet om morgenen! Ej okay, mine børn skal selvfølgelig også op og have morgenmad, men hvis det handler om mig selv, er det kaffen. Jeg tænker allerede på¨dén kop, inden jeg går i seng :) Og nyder at lave den perfekte latte.
  Jeg spiser morgenmad på kontoret, går i bad aftenen før og mad(pakker) er ordnet aftenen inden. Det gør, at jeg kun skal tage tøj på, rense ansigt, komme creme, concealer og mascara på.
  Jeg elsker også at sove, så jeg nægter at stå tidligere op for at kunne nå at spise noget også. Er ikke rigtig sulten før 8-9 stykker alligevel.

  1. Hahaha… kender det godt og også det med at glæde sig til den allerede aftenen før. Lyder som en meget strømlinet og velkørende morgen i øvrigt! Sejt! Kram E

 5. Kan kun være enig i din prioritering ;-) Hvis der ikke er tid til at vaske hår, spise lækker morgenmad eller meditere/lidt udstrækning på yogamåtten (og alt dette gør bare, at mine lange morgener er DE FEDESTE!), så er god kaffe et must. Jeg er typen, der går direkte fra sengen ud i køkkenet og drikker 0,5l vand, mens jeg brygger mig en god kop kaffe, enten envivo lungo med lidt lunet mælk i koppen først, eller 2 shot dharkan (morgenerne med god søvn eller ikke-eksisterende søvn). Så har jeg en lækker kop kaffe, men jeg hører musik og lægger makeup, og så når jeg altid at lave endnu en kop, men ender ofte med at bælle den eller hælde den ud :/ Derfor er jeg fan af dit tip med, at man ligeså godt kan lave den i en termokop og tage den med. Jeg har udfordret mig selv siden 1. januar 18 til, at jeg kun må købe ÉN to-go kaffe om måneden, og så vidt muligt have en termokop med min egen gode kaffe med, når jeg går tur med veninder – og jeg siger dig, det har kunne mærkes skræmmende voldsomt på kontoen :D Bare et lille tip herfra – knus en kæææææmpe fan af dig og din blog

  1. Åh hvor godt at høre at jeg ikke er alene om lange ‘underlige’ morgenritualer. Eller om prioriteringen, når de ikke er en mulighed ;)

   Jøsses mht to go-kaffe og økonomi, men kan godt forestille mig det. I slemme perioder for nogle år siden, købte jeg nærmest 1 pr. dag og det løber jo nemt op i omtrent 1500 kr. pr måned (!) i københavnske latte-priser. Gisp!

   Kram til dig

 6. Bader altid inden jeg går i seng (ren krop og rent sengetøj = lykke). Prioritere altid tur med hunden og kaffe to go. Er A-menneske og møder helst kl 7. Så er der ro på kontoret inden mine medarb møder ind. Morgenmaden spises mens jeg læser mails mellem 7 og 8 på kontoret.

  1. Hmm… måske den med aftenbadet slet ikke er en dårlig idé. Det kan jeg se at I er flere der gør. Og ja, hundetur er vigtigt, måske faktisk endda vigtigere end kaffe. Men de to kan nemlig heldigvis kombineres :) Knus E

 7. …og så er der sådan nogen som mig der går i bad om aftenen, smører madpakke aftenen inden og gør morgenmad klar til at medbringe på arbejde (er heller ikke sulten før nogle timer efter jeg er vågnet) og derfor står op 15min før jeg skal ud af døren hver eneste morgen ? Elsker simpelthen at sove mere end jeg elsker en rolig morgen hehe, og når man er B-menneske, så er det altså bedre at stå op 6.45 og gøre sig klar på 15min fremfor kl 6, der ville give mig en time til at gøre mig klar om morgenen? Jeg vælger endda tøj om morgenen og lægger mascara og rouge, utroligt hvor meget man kan nå på 15 minutter hehe.. nogen gange gad jeg godt være sådan en person der gad bruge tid på at rigtig hygge om morgen, det er jeg nærmest aldrig heller ikke i weekenderne hvor jeg skal skynde mig til træning ofte eller op og lave andre ting.. Tror godt jeg kunne have godt af lidt mer ro på, så jeg tror jeg vil begynde at meditere i bussen på vej på arbejde (jeg har 60min til arbejde) må se om jeg får det gjort eller om jeg fortsætter med at sidde og blunde som jeg altid har gjort ?

  1. Shiiit hvor er du sej! 15 minutter. Det ville jeg aldrig kunne. Og dobbelt sejt at du prepper så meget dagen inden. Pøj pøj med at få mediteret. Jeg er glad for de guidede meditationer hos eksempelvis Calm. Klem E

 8. Gammel hund = at der fodres piller og mad, mens mor-damen kyler gammelt tøj på kl. 6 (hvis man er heldig – #earlyrisersclub); derefter ligesom dig den livgivende caffelatte, varm med skummet mælk, og dertil 1 styk banan – easy set! Lynbrus. Rent tøj. Mascara….. 2 ud 50 morgener. Pakke arbejdstaske – nul dullegrej. Lufte hund gang nr. 2. Kramme hund farvel. Cykle præcis kl. 8. To timer uden jag, endda tid til at stirre på den skønneste udsigt og falde i staver. Og altid tid til pelsen. Og det her er så kun morgentype 1.
  Morgentype 2 er hjemmearbejdsdag. Da går vi i seng efter 1. Morgentur og tager en ekstra skraber og forskyder programmet en time og springer alt over, der ligner, at jeg er optaget af verden derude. Længe leve det fleksible arbejde.

  1. Åh kan SÅ godt lide at læse om din hundemorgen Ulla. Tak for at du delte! Kram til jer

 9. Det skal virkelig gå vildt for sig, hvis jeg putter makeup på på en hverdagsmorgen. ?? Det sker meget sjældent, ikke fordi jeg ikke har tid (det kunne jeg jo sagtens finde), men fordi jeg faktisk har det virkelig godt med at være ansigtsnøgen det meste af tiden. Til gengæld elsker jeg at give den gas med pensler og hele pivetøjet, når weekenden, date nights’ne og festerne kommer.
  Mine morgener er ret meget det samme hver dag (på hverdage i hvert fald): op 6:30, lave min elskede og helt igennem uundværlige latte, morgenmad til børnene, spise min halve english muffin med røget laks, få ungerne i tøjet og børstet tænder på os alle tre, inden jeg kører dem i skole og bagefter løber en tur. Og så kan jeg køre hjem og tage bad, drikke mere kaffe og tage hul på resten af dagen. Nogle gange kører det hele supersmooth og med countrymusikken bralrende fra bilens højttalere på vej til skole; andre gange er det ren slagmark med råben og skrigen og himmelvendte øjne. Men på en eller anden måde lykkes det altid. ?