Skønheden i alting

I morges plukkede jeg blomster. På min egen altan.

Eller ret beset så skar jeg dem af, det er bedst. Men sikken lille, uvurderlig luksus. Blev sgu helt rørt, da jeg tog sæsonens måske sidste duftlathyrus indenfor. Blomster jeg selv har dyrket fra frø. Alt for sent på sæsonen, men de kom alligevel og har blomstret fint og duftet pragtfuldt. Og er blevet til småbitte ‘buketter’ i ny og næ. Perfekt til badeværelset eller natbordet.

Sådan nogle vil jeg huske at plante igen næste år. Bare lidt før ;) Og måske de skal have følgeskab af andet, man kan plukke af. Skal bare lige finde ud af, hvad der er godt og nemt til den slags og som kan leve på en altan.

Tre store hortensiahoveder blev det også til. Har ellers ikke nænnet at klippe af den før, men nu er den så stor, at der nærmest ikke er plads og så kunne de jo lige så godt pynte indenfor.

Fine, lille hverdagslykke ♥

(Visited 3.072 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

  1. Åh så fint?
    Sæt en reminder i kalenderen på telefonen med en lille alarm, måske midt april om at huske at forspire lathyrus , man tror man husker, og ja det gør man også i maj?

  2. En guide til altan-blomster, der kan plukkes og pynte i vaser er MEGET kærkommen! ? Mine overhovedet ikke grønne fingre ledte febrilsk efter en i foråret. Forgæves.

  3. Jeg ville foreslå det samme som Katrine. Hortensia er ret fine tørrede – vi har selv nogle i haven, som jeg skal bruge i juledekorationerne om nogle måneder. Den kommer nok før, vi aner det :)

  4. Jeg vil varmt anbefale dig at få fat i en sankthansurt til din altan. Den skifter SÅ smukt farve fra grøn til rød over i næsten violet og er mega nem at passe i en krukke. Du kan let selv lave en plante ved at tage en blomst med stilk og lade den slå rødder i en vase, så bare over i jord og vente vente vente, så får du din egen lille plante, hvis du husker at vande den i ny og næ. Den blomstrer meget lige her i september og er smuk i buketter.
    God weekend.
    Kh Katrine