Små ting

Jeg var lige ved at kalde dette indlæg for “Det forsømte efterår”, men altså, det var alligevel en kende for dramatisk og I er jo SÅ mange i samme båd med små børn og sygdom on/off. Eller bare en af delene, så jeg ved I forstår. Og at det også kan blive sådan en selvforstærkende suppe af nederenhed at vade rundt i. Sådan er det i alle tilfælde for mig. Det er helt ok, at jeg har ondt af mig selv og brokker mig ovenpå øjenbetændelse/omgangssyge/influenza på repeat og skift (man kan ikke altid være jahat og af og til ER det bare synd for en, også selvom andre har det værre), men hvis jeg dyrker hvor benhårdt og umuligt, jeg synes det er, hele tiden at blive slået tilbage til start, så bliver jeg noget så mismodig og i dårligt humør.

Så i stedet for at dvæle ved det forsømte efterår (som jeg ret skal være ret, har surmulet og gjort i et par uger nu), så indleder jeg denne uge med at teste et nyt mindset af. Eller det er egentlig ikke nyt for mig, men jeg har, for nu at være ærlig, nok forsømt det en hel del.

Men i alle tilfælde går jeg ind i ugen med følgende tankegang:

Jeg har tid nok, og jeg når det jeg skal.

Det er selvfølgelig liiiidt lettere skrevet end gjort. Men udover at det (for mig) virker bedre end at tænke; “Jeg har så travlt, jeg når det ikke”, så har jeg også et par greb, der hjælper mig til rent faktisk at kunne udleve den indstilling i praksis. Så godt som muligt. Jeg skal lige finde balancen igen her midt i hvad der til tider føles som overlevelse, men kan mærke at denne tilgang hjælper mig, giver mig ro og gør mig gladere.

Er det noget, I synes er spændende? Altså det med at overbevise sig selv om, at man har nok tid? Uden at skulle løbe helt vildt meget stærkere? Hvis ja, så vil jeg gerne skrive et lille indlæg om min ‘værktøjskasse’ til at efterleve det i praksis her på bloggen i morgen.

Her er et par håndfulde billeder af øjeblikke eller ting, der har gjort mig glad den seneste tid og som jeg er taknemmelig over.

Med ønsket om den bedste, nye uge. Fuld af god tid og uden sygdom ♥

Yndlingssalat med halloumi til frokost.

Skovture med min mindste, bedste ven.

Toilettet er (endelig!) færdigt. Eller måske toiletbrættet skal skiftes og et spejl ville også være rart, men så godt som i mål.// Muslingevasken.// En god hårdag.// Når novemberlyset endelig titter frem.

Elsker, elsker, elsker mit badekar. Bedste beslutning.

Nyeste planteven, Ficus Audrey.

Smukkeste solnedgang i fredags.

(Visited 3.495 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

 1. Dejligt indslag,- og så genkendeligt for småbørnsfamilier, tror jeg :-)
  Og sikke et skønt mantra – det vil jeg også prøve at benytte! Måske er det i virkeligheden netop de til tider negative tanker, man skal prøve at ændre og i stedet fokusere på, hvad man egentlig når – både af praktiske ting, men i særdeleshed også alle smilene, krammene og de smukke og fine indtryk, vi får igennem en dag.
  Det lyder smadder spændende med tips fra din værktøjskasse, det vil jeg meget gerne høre mere om.
  Tak for en altid så spændende og inspirerende hjemmeside :-)
  Bedste hilsener Anne

 2. Du er ikke alene. Jeg kender den følelse ❤️
  Har du en opskrift på salaten? Den ser da alt for lækker ud 😋🙏

 3. Super ja tak til indlæg om “værktøjskassen” – lyder virkelig interessant 😍
  Og ja, de der perioder med børn og voksne, der er syge på skift (eller samtidigt!) er bare SÅ hårde!! Føler virkelig med jer 🥺
  Jeg synes, det er blevet lidt nemmere, nu hvor mine børn er større (4 og 6 år), men det er stadig op ad bakke med diverse efterårs-forkølelser/virus, der kører rundt i børnehaven og skolen.
  Tip: Da jeg var indlagt på neonatal-afdelingen med min yngste, fik vi anbefalet tilskud af mælkesyrebakterier, fordi det efter sigende styrker immunforsvaret. Mine børn får det enten som dråber eller tyggetabletter, og jeg ved self ikke, om de ville have haft dobbelt op på sygedage, hvis de ikke havde fået det, men nu er tippet ihverfald givet videre. Det kan fås på apoteket.
  Varme tanker til jer ❤️

 4. Meget gerne værktøjskasse-beskrivelse.
  Jeg har en stor livbeslutning, jeg skal tage inden for få dage, og min hjerne kører med “Jeg har ikke nok tid”. Det er et svært udsagn at bevæge sig fra.

 5. JA TAK til et indlæg om din ‘værktøjskasse’ – det vil være noget så kærkomment her i eksamensopgaveskrivnings- og eksamenslæsningsperiode.

  Og tak for din blog – og at du i det hele taget holder fast i at blogge. Jeg holder så meget af at læse med herinde! Det er inspirerende, og så er her så rart og roligt (noget jeg har svært ved at finde andre steder). Så tak for dit mangeårige arbejde 🙏🏻

  God (sygdomsfri) uge til dig og din familie ❤️

 6. Ja tak til værktøjskasse👏🏼 Rigtig god bedring til Jer🌼. Jeg ønsker for alle med små børn, at de virkelig husker at nyde tiden med dem, på trods af alle de sure ting. En dag når de er store og på vej væk fra hjemmet, vil man gerne kunne se sig selv i øjnene og huske tilbage på gode positive minder med dem, med ro, tid og nærvær. Man tænker ikke tilbage på om hjemmet stod perfekt og om man havde den rigtige lampe osv. 🤍✨
  Tak for en fin blog✨

 7. Ja til værktøjskasse. Føler batterierne bliver helt tømte, når børnene er syge ofte.
  Jeg øver mig i at nyde at være sammen med dem hele dagen, flere dage i streg. Troede det skulle komme naturligt, men da jeg holdt min første ferie med børn fandt jeg ud af, at jeg havde brug for at øve mig.
  Det føltes mærkeligt i starten, men har virket godt.
  Jeg ligger mærke til hvornår jeg nyder deres selskab og gør mere af det.

 8. Kæmpe ja tak til værktøjskasse. Jeg føler hele tiden, at jeg er 10 skridt bagud, og det er en kæmpe og svær øvelse for mig, at acceptere, at jeg ikke kan nå, alt det jeg gerne vil. Det er i bagklogskabens lys også pænt dumt at købe et gammelt hus, samtidig med at have et barn på nu 1 1/2 år og en kæreste som skriver afgangsprojekt 🙈

 9. Har du en farvekode på den sandfarvede på væggen? Det er lige netop sådan en farve, vi går og leder efter til vores stue. Er det kalkmaling?

  1. Nej desværre. Det er en vintage-sag jeg med hiv og sving har fået hjem fra Tyskland efter at have søgt efter lignende i en evighed på diverse eBay-sider. Så det kræver en dedikeret jagt, hvis du vil have noget lignende ;) Klem E